צולניק כתב:אש משמים כתב:דברים כדורבנותפתח הגר"א קירשנבוים ואמר: "אני אומר, אם שוטרים נותנים מכות אני מבקש מהם שייתנו פי עשר. מעל במה זו אני קורא למשטרת ישראל שיתנו פי עשר יותר מכות. זה ביזיון וחילול ה'.
הושע נא נפש מבהלה. הושע נא.
"המצב הוא מצב מבולבל. מי שלא מבולבל היום אין לו שכל ישר כי המצב הוא מבולבל. הנתונים הם מבולבלים. אתה יכול לראות על אנשים מי יש לו אחריות, מי יודע מה זה פיקוח נפש. אני לא אומר שיש קו אחיד. וודאי שיש גישות שונות ויש עיגולי פינות גם בתוך מי שנקרא בר סמכא, אבל ישנם לא מעט אנשים ששמים פס, מזלזלים, הופכים את זה לספורט נגד המשטרה. זה ילדים קטנים".
עיין מלכים-א' י"ב ודו"קאש משמים כתב:דברים כדורבנותהגאון רבי אברהם קירשנבוים, מראשי ישיבת 'נחלת הלוויים' בחיפה, יצא למתקפה חריפה נגד רבנים ומנהיגים רוחניים שבשם "הוואי רוחני" ו"שעת שמד", קוראים להפר הנחיות בריאותיות.
ראש הישיבה החריף את ההתבטאות וקרא לשוטרים להרביץ פי 10 מכות לאלו המזלזלים בריש גלי בהנחיות הבריאות.
את דבריו שנאמרו בפני חולי הקורונה המאושפזים בישיבת חברון, באירוע שאורגן על ידי 'איחוד בני הישיבות' בראשות הרב יהודה ויספיש. ובוצע על ידי יו"ר לב שומע הרב אליאב מילר, פתח הגר"א קירשנבוים ואמר: "אני אומר, אם שוטרים נותנים מכות אני מבקש מהם שייתנו פי עשר. מעל במה זו אני קורא למשטרת ישראל שיתנו פי עשר יותר מכות. זה ביזיון וחילול ה'.
"אם אתם רוצים שתלמידי חכמים הם הדוגמא שלכם בחיים איך אתם בוחרים תלמיד חכם? מי שהעיתון מחליט לקרוא לו הגאון או הגאון הגדול? עכשיו כל בחור שיושב כאן יכול לדעת מי הוא בר סמכא ומי לא בר סמכא בין התלמידי חכמים. אני אומר את זה בלא שום פחד".
הרב קירשנבוים הבהיר, כי לא רק החסידים שמפירים את ההנחיות ואמר, כי "יש אנשים שכל היהדות זה 'הווי' וקשה לוותר על הווי זה לא קשור להלכה. שלא יגידו 'שעת השמד', זה טיפשות. זה טיפשות וזלזול בחיי אדם וחילול ה'".
"אני רוצה לשאול את הראש ישיבה", המשיך הגר"א, "כתוב שעל חילול ה' תשובה אינה מכפרת, איסורים לא מכפרים רק יום המוות מכפר. מה קורה למי שהמוות שלו עצמו הוא חילול ה', כי הוא לא שמר הוא נדבק? יש אנשים, גם תלמידי חכמים, שהמוות הוא חילול ה'. מספרים שהוא שמר. הוא לא שמר, הוא זלזל".
"התורה אומרת שמי שלא שומר חייב כרת. לא נעים לי לקטרג. מי שמת תוך חילול ה', אני לא בטוח שיום המיתה מכפר עליו. יש לכם בחורים הזדמנות לכל החיים שלכם לזכור מי הוסמך בכלל ישראל, מי בר סמכא לעניינים חשובים. יכול להיות, אתם יכולים לדעת מי בכלל ישראל אנשים עם כתפיים שלא מפחדים, זה לא קשור לציונות".
"המצב הוא מצב מבולבל. מי שלא מבולבל היום אין לו שכל ישר כי המצב הוא מבולבל. הנתונים הם מבולבלים. אתה יכול לראות על אנשים מי יש לו אחריות, מי יודע מה זה פיקוח נפש. אני לא אומר שיש קו אחיד. וודאי שיש גישות שונות ויש עיגולי פינות גם בתוך מי שנקרא בר סמכא, אבל ישנם לא מעט אנשים ששמים פס, מזלזלים, הופכים את זה לספורט נגד המשטרה. זה ילדים קטנים".
לסיום, מחה ראש הישיבה בחריפות נגד הרבנים שלא מוחים בתלמידיהם האלימים ואמר: "אם רבותיהם לא מוחים בהם, הרבנים האלה אינם בעלי סמכא. אני לא באתי בתור בר סמכא, אלא לעורר אתכם לחשוב. בשבילי זאת הזדמנות".
נוטר הכרמים כתב:אור עולם כתב:ארחיב טיפה,
אני גר בעיר חרדית אדומה ואני רואה תורים עמוסים בסופרים, אנשים קונים כל טוב ומתעכבים ע"ז רבות, גינות המשחקים עמוסות מאד! ואפ' בישוב סמוך הגינה מלאה בתושבים מהעיר שלנו.
כך שאני רואה מציאות אחרת מכבוד הרב.
אני גר בעיר התורה והחסידות. אני לא רוצה לקטרג, אך אעיד מה שראו עיני.
יש יוזמה ברוכה של קופת העיר, מכירת ערבות למשפחות ברוכות ילדים.
חבילה ובה חמש הושענות להושענא רבא ב15 ש"ח.
חשבון פשוט יעלה שמדובר בהפרש ממחיר השוק של כ20 ש"ח.
אין ספק שזה משמעותי, ולמשפחה גדולה בעלת 15 נפשות, מדובר ברווח נקי של כ60 ש"ח, גיוועלדיג,
אבל בשביל זה עמדו בתור צפוף ודחיפות באיצקוביץ דקות ארוכות, אמנם עם מסכות, אבל בכל זאת.
נוגעים בהכל ונדחפים ומשלמים וכו'.
אש משמים כתב:דברים כדורבנות
"אני רוצה לשאול את הראש ישיבה", המשיך הגר"א, "כתוב שעל חילול ה' תשובה אינה מכפרת, איסורים לא מכפרים רק יום המוות מכפר. מה קורה למי שהמוות שלו עצמו הוא חילול ה', כי הוא לא שמר הוא נדבק? יש אנשים, גם תלמידי חכמים, שהמוות הוא חילול ה'. מספרים שהוא שמר. הוא לא שמר, הוא זלזל".
"התורה אומרת שמי שלא שומר חייב כרת. לא נעים לי לקטרג. מי שמת תוך חילול ה', אני לא בטוח שיום המיתה מכפר עליו. יש לכם בחורים הזדמנות לכל החיים שלכם לזכור מי הוסמך בכלל ישראל, מי בר סמכא לעניינים חשובים. יכול להיות, אתם יכולים לדעת מי בכלל ישראל אנשים עם כתפיים שלא מפחדים, זה לא קשור לציונות".
נוטר הכרמים כתב:לא צריך להתרגש מדי מדברי הרב קירשנבוים,
עם כל הכבוד.
יש מספיק ת"ח, גדולים בהרבה ממנו, שחושבים אחרת.
זה שהוא מתבטא בחריפות, לבריאות.
גוט מועד.
עליך עיננו כתב:נורא ואיום שסוגרים בתי כנסת בכח..
נורא ואיום שאנשים מלשינים וממש שמחים מזה...
נורא ואיום שכל אחד מרשה לעצמו לפעור את פיו נגד גדולי ישראל..
נורא ואיום שאנשים אבדו לגמרי את הבטחון בהקב"ה...
אבל בא נלמד עליהם זכות שזה חלק מהבלבול של הקורונה
ושנזכה כולם לחזור בתשובה שלמה...
ולא. אני לא שייך לשום פלג ושום קבוצה..
וגם הייתי חולה עם כל משפחתי..חמי היה בטיפול נמרץ ודודי שיחי' היה מורדם ומונשם במשך חודש ויותר...
איני בא לזלזל בשום חולי ובשום הוראה..
אבל מה שקורה כאן בתקופה האחרונה נורא ואיום
מה שלא קרה בשום בחירות או אירוע אחר..
שנאה,פילוג, הלשנות, שמחה לאיד,
והכל לשם שמים הכל לצורך פיקוח נפש הכל הותר!!
ת"ח יראי שמים שמלאו כרסם...מקבלים ביזיונות מאנשים קלי דעת בתורה ומצוות בשם התורה????
יודעים לצטט את כל מאמרי חז"ל על שמירת הנפש ותו לא..
היכן הייתם שראיתם אדם מדבר לשון הרע בבית הכנסת?
היכן הייתם שראיתם אדם מתבזה ברבים??
האם גם שם הגבתם??
איזו רשעות לקרוא למשטרה שידוע שהיא תתן מכות רצח לאברכים ועוד לעודד את זה??
איך אפשר??
צריך להתעורר מהר
יש עולם מלבד הקורונה!!!
ש. ספראי כתב:צריך להכיר את הגרא"מ קירשנבוים שליט"א כדי להכיר את סגנונו והלך רוחו ההומיה והסוערת, וכל מי שמכירו- לא סבר לרגע שכוונתו שהוא שמח ששוטרים מכים את נערי ישראל.
זכיתי להכירו 4 שנים משכנותי עימו בנו"ש בחיפה ושיחותיו העמוקות והנפלאות דשם, וגם בני נ"י לומד אצלו בנחלס'.
צריך להאזין לכל יתר דבריו בהקלטה זו ולא להיתפס ל"אורייתא הוא דקא מרתחא ביה" בנוגע למכות.
הוא ת"ח עמקן שחושב עמוק כל הזמן. יש לו ביקורת פעמים רבות גם על מה שנכתב בעיתון של המחנה אליו הוא משתייך. הוא לא איש עדר. והוא לא מחוייב למפלגתיות.
.
איש גבעות כתב:כלימה מכסה את פני.
מעודי לא בושתי כל כך בהשתייכותי המגזרית!!
הפצת המעיינות כתב:איש גבעות כתב:כלימה מכסה את פני.
ידוע לבאי הפורום שהנך בוש ונכלם מ"החרדים" בכל ימות השנה!
הפצת המעיינות כתב:רואים רק ביקורת ונסיון לשנות
עליך עיננו כתב:נורא ואיום שסוגרים בתי כנסת בכח..
וגם הייתי חולה עם כל משפחתי..חמי היה בטיפול נמרץ ודודי שיחי' היה מורדם ומונשם במשך חודש ויותר...
ת"ח יראי שמים שמלאו כרסם...מקבלים ביזיונות מאנשים קלי דעת בתורה ומצוות בשם התורה????
האם גם שם הגבתם??
איך אפשר??
צריך להתעורר מהר
יש עולם מלבד הקורונה!!!
כוח משטרה שסייר בצהריים (שישי) עיר בני ברק זיהה תושב העיר המסתובב בתוך חנות ללא מסכה. השוטרים ביקשו ממנו פרטים מזהים והופתעו לגלות כי מדובר בחולה קורונה מאומת המחויב להיות בבידוד בביתו.
לבי במערב כתב: . . בלשון החביבה על כמה מחו"ר בית־מדרשנו: 'פשע אחד אינו מכשיר את האחר'.
אכן, כואב ביותר שיהודים בני־תורה התדרדרו [רח"ל, לדיוטא שכזו].
. . בנוסף למחאה על־כך, יש להצטער ולזעוק בכל תוקף על התנהגותה הברוטאלית של המשטרע, ולו מפני שהדבר פועל כבומרנג - ככל שתתחזק תוקפנותה, כך ציבורים רבים יותר יצטרפו לתחושת (ומעשי) אי־האמון בשלטונות ושלוחיהם [ולא כסברתם המעוותת, שבריבוי הכח תשקוט הזירה]. וק"ל.
לבי במערב כתב:לבי במערב כתב: . . בלשון החביבה על כמה מחו"ר בית־מדרשנו: 'פשע אחד אינו מכשיר את האחר'.
אכן, כואב ביותר שיהודים בני־תורה התדרדרו [רח"ל, לדיוטא שכזו].
. . בנוסף למחאה על־כך, יש להצטער ולזעוק בכל תוקף על התנהגותה הברוטאלית של המשטרע, ולו מפני שהדבר פועל כבומרנג - ככל שתתחזק תוקפנותה, כך ציבורים רבים יותר יצטרפו לתחושת (ומעשי) אי־האמון בשלטונות ושלוחיהם [ולא כסברתם המעוותת, שבריבוי הכח תשקוט הזירה]. וק"ל.
איש גבעות כתב:עליך עיננו כתב:נורא ואיום שסוגרים בתי כנסת בכח..
האם גם שם הגבתם??
איך אפשר??
צריך להתעורר מהר
יש עולם מלבד הקורונה!!!
לזה בדיוק קוראים דמגוגיה!
מה הקשר עכשיו ללשון הרע?
יהודי של צורה שלא חת מאף אחד זועק מנהמת ליבו דברי אמת.
אם תשמע היטב לדבריו שבאו אחרי מחשבה עמוקה כדרכו בקודש תשמע גם מהיכן שורשם של ההנהגות הללו.
הפכו את עבודת ה' ל"הווי", ובשביל ההווי הזה מתירים ספק רציחה.
רק כך אפשר להסביר את קיומם של הטישים ושמחות בית השואבה ההמוניות בשעה שהעולם כולו סגור בחדריו.
איך אמר הפרופסור רביד, ולמרבה הצער צדק לגמרי: עוד לא קם כאן ציבור שפרק מעליו עול בצורה שיטתית כל כך.
וכל זאת מבלי לדבר על חילול ה' שנגרם בעטיים. חילול ה' גדול כל כך שמסופקני אם היה כמותו.
שמעתי אתמול צלם עיתונות מתאר כיצד הגיע לשטח ציבורי לתעד התכנסות של חסידות ידועה המתגאה במוסדות לקירוב רחוקים שהיא מפעילה. הלה נגרר לסימטא והוכה בכל חלקי גופו. יצא משם בשן ועין. יהיו שיאמרו: מגיע לו, שלא יתערב בחייהם של אחרים. אך מה עם חילול ה' העצום שנגרם מכך?
הלה הלך בשטח ציבורי שמותר לכל אדם לילך בו. איזו זכות ישנו לאי מי לחבול בו?
וכיצד מגיבים כל מאזיניו??
ואחר כך שיוכה איזה חרדי שיבוא לשכונה חילונית בשביל להניח תפילין למישהו, מה נאמר אז?
כלימה מכסה את פני.
הכתב והמכתב כתב:איש גבעות כתב:עליך עיננו כתב:נורא ואיום שסוגרים בתי כנסת בכח..
האם גם שם הגבתם??
איך אפשר??
צריך להתעורר מהר
יש עולם מלבד הקורונה!!!
מה הקשר עכשיו ללשון הרע?
אם תשמע היטב לדבריו שבאו אחרי מחשבה עמוקה כדרכו בקודש תשמע גם מהיכן שורשם של ההנהגות הללו.
רק כך אפשר להסביר את קיומם של הטישים ושמחות בית השואבה ההמוניות בשעה שהעולם כולו סגור בחדריו.
איך אמר הפרופסור רביד, ולמרבה הצער צדק לגמרי: עוד לא קם כאן ציבור שפרק מעליו עול בצורה שיטתית כל כך.
וכל זאת מבלי לדבר על חילול ה' שנגרם בעטיים. חילול ה' גדול כל כך שמסופקני אם היה כמותו.
שמעתי אתמול צלם עיתונות מתאר כיצד הגיע לשטח ציבורי לתעד התכנסות של חסידות ידועה המתגאה במוסדות לקירוב רחוקים שהיא מפעילה. הלה נגרר לסימטא והוכה בכל חלקי גופו. יצא משם בשן ועין. יהיו שיאמרו: מגיע לו, שלא יתערב בחייהם של אחרים. אך מה עם חילול ה' העצום שנגרם מכך?
ואחר כך שיוכה איזה חרדי שיבוא לשכונה חילונית בשביל להניח תפילין למישהו, מה נאמר אז?
כלימה מכסה את פני.
רחמנות עליך.
אבל לא עליו, הוא ידע לקראת מה הוא הולך. ומענין שלא הצליח לתעד כלום מהמכות. אולי תעבור למגזר שלו ולא תבוש
הוא דיוטא תחתונה. מסירה שפלה. מבחילה ודוחה.אם שוטרים נותנים מכות אני מבקש מהם שייתנו פי עשר. מעל במה זו אני קורא למשטרת ישראל שיתנו פי עשר יותר מכות.
נוטר הכרמים כתב:איש גבעות,
ההיתממות לא נסבלת.
זהו נסיון דמגוגי ששב על עצמו כביכול הויכוח ניטש סביב החשיבות שבאירוע פלוני או אחר.
הנושא הוא לא טישים או שמחת בית השואבה,
יש כאן מחלוקת עקרונית כיצד להתייחס גם לנגיף הקורונה וגם להתנהלות מול השלטונות
לאורך כל הדרך.
אלא מאי, שבינתיים קרה כאן משהו, כל עוד הזרם הליטאי המרכזי התנהג 'לפי הספר',
הוראות משה"ב והרשויות, הוא יכול לבוא בטענות לחוגים שונים,
ברגע שהכל שרירותי, וכל קהילה קובעת לה נוהלים חדשים,
(מרחב פתוח או לא, קידוש בבית כנסת או לא, הושענות והקפות או לא, ועוד ועוד),
אין כאן לא רוב, ולא תקנת כלל, לא דינא דמלכותא ולא קידוש ד',
הרי שהם איבדו כל זכות מוסרית ומצפונית להעיר ולהתריע באזני אחרים מה עליהם לעשות.
החזרה לקריאות ה'רוצחים' תשוב כבומרנג כלפי הצועקים אותם מאחיהם אהוביהם החילונים והתקשורת דילהו.
בכל מקרה, בלי להתייחס לגופו של איש, הציטוט הזה כשלעצמוהוא דיוטא תחתונה. מסירה שפלה. מבחילה ודוחה.אם שוטרים נותנים מכות אני מבקש מהם שייתנו פי עשר. מעל במה זו אני קורא למשטרת ישראל שיתנו פי עשר יותר מכות.
בודאי כשהיא נאמרת בפומבי, עם כל השטורעם.
(בפני החוגגים הרבים במלונית שלא אחד ולא שנים מהם הוסרטו פעם אחר פעם מפירים את הוראות הבידוד,
לא לצורך תפילה או מצוה).
ובכן,אש משמים כתב:על התנהלות המשטרה כבר זעק הגר"א קירשנבוים ואמר: "אני אומר, אם שוטרים נותנים מכות אני מבקש מהם שייתנו פי עשר. מעל במה זו אני קורא למשטרת ישראל שיתנו פי עשר יותר מכות. זה ביזיון וחילול ה'."
נוטר הכרמים כתב:איש גבעות,
ההיתממות לא נסבלת.
זהו נסיון דמגוגי ששב על עצמו כביכול הויכוח ניטש סביב החשיבות שבאירוע פלוני או אחר.
הנושא הוא לא טישים או שמחת בית השואבה,
יש כאן מחלוקת עקרונית כיצד להתייחס גם לנגיף הקורונה וגם להתנהלות מול השלטונות
לאורך כל הדרך.
אלא מאי, שבינתיים קרה כאן משהו, כל עוד הזרם הליטאי המרכזי התנהג 'לפי הספר',
הוראות משה"ב והרשויות, הוא יכול לבוא בטענות לחוגים שונים,
ברגע שהכל שרירותי, וכל קהילה קובעת לה נוהלים חדשים,
(מרחב פתוח או לא, קידוש בבית כנסת או לא, הושענות והקפות או לא, ועוד ועוד),
אין כאן לא רוב, ולא תקנת כלל, לא דינא דמלכותא ולא קידוש ד',
הרי שהם איבדו כל זכות מוסרית ומצפונית להעיר ולהתריע באזני אחרים מה עליהם לעשות.
החזרה לקריאות ה'רוצחים' תשוב כבומרנג כלפי הצועקים אותם מאחיהם אהוביהם החילונים והתקשורת דילהו.
בכל מקרה, בלי להתייחס לגופו של איש, הציטוט הזה כשלעצמוהוא דיוטא תחתונה. מסירה שפלה. מבחילה ודוחה.אם שוטרים נותנים מכות אני מבקש מהם שייתנו פי עשר. מעל במה זו אני קורא למשטרת ישראל שיתנו פי עשר יותר מכות.
בודאי כשהיא נאמרת בפומבי, עם כל השטורעם.
(בפני החוגגים הרבים במלונית שלא אחד ולא שנים מהם הוסרטו פעם אחר פעם מפירים את הוראות הבידוד,
לא לצורך תפילה או מצוה).
עליך עיננו כתב:מעשה ששמעתי מא"מ שליט"א הבוקר
באחד מבתי הכנסת החשובים בב"ב נעמד לו בחור יתום בתוך השלשים לומר קדיש על אביו,
מדובר בבחור שעזב את הדת לגמרי והתחיל להתקרב ממש אחרי הלוויה של אביו..
הוא נעמד בצד ללא מסיכה והתחיל תפלת שמו"ע ואז הגיע אחד מן הת"ח יהודי מכובד והתחיל לשאוג בפניו שיצא החוצה וכ'ו..
קם אותו בחור ועזב וברור שלא יחזור כ"כ מהר..
יש לי שאלה כמה לאוין עבר אותו יהודי??
הרי גם לפי המחמירים ביותר הבחור עבר על "ונשמרתם" (אם זה נחשב ללאו על שמירת הגוף ואכמ"ל)
אבל אותו יהודי?
יתום?
בושה ברבים?
חילול ה'?
היכן יפי הנפש שדואגים כ"כ לחילונים מחמת חילול ה' שנעשה על "ידינו"??
אני בוש יותר ממעשה כזה...מאשר יהודי ת"ח שהעז להפר את ההוראות עפ"י הלכה..
(וברור שיהיה שיגיד מגיע לו והוא צודק מצווה לבזות כל מי שעובר על הלל"מ של לבישת מסיכה..אליו אני לא פונה בכלל...)
לארץ ולדרים כתב:https://forum.otzar.org/download/file.php?mode=view&id=96930 מצורף הקלטת הגר"א קירשנבוים
יתן אל לבו מה שאמרו חז''ל ערבה הדומה לשפתים זכור יזכור מה שפגם בשפתים בלשון הרע ונבלות ודברים בטלים ושבועות לשוא ולשקר וכי העונש שלו להיות נכרת כמו שנאמר יכרת ה' כל שפתי חלקות כי על כן יהיה דוגמא לערבה שהיא נכמשת לאלתר כמ''ש ז''ל ואם כן מה תקנה ימצא לזה, אלא אמרו חכמים סיפר כבר כרתו דוד ברוח הקדש שנאמר יכרת ה' כל שפתי חלקות אלא ילך אצל חכם וילמוד אותו להשפיל עצמו שנאמר וסלף בה שבר ברוח, ואל זה הרמז בא ענין חבטת הערבה הדומה לשפתים בקרקע רמז כי ישפיל נפשו עד עפר.
וגם יש בה רמז לעדת ישראל להזכיר רחמי האל יתברך אשר גמלם ברחמיו וברוב חסדיו, כי הנה בראש השנה היה הקטרוג גדול על כל ישראל כמו שאמרו בזוהר בפסוק ויבאו בני האלהים להתיצב על ה' ונוסף עוד ביום הכפורים כי אז שבעים שרי אומות העולם מקטרגים על ישראל ואומרים הללו עובדי ע''ז וכו', ולכן נעשתה מדת הדין ויש שנכתבו למיתה והנשאר נמסרו הפתקין ביד השטן ולכן אין עוד קטיגורים, ועל זה קבעו היום ערבה הדומה לשפתים לרמוז כי יסכר פי דוברי שקר ביום זה ואין להם עוד לפתוח אותם שפתים דולקות, ולכן צריך לחבוט אותה בקרקע דווקא ולהיות חמשה בדים לפי שהם קמים על ה' כי בני האלהים הם קטרגו ולכן זה השם של אלהי''ם יפקוד עליהם במרום וישפילם ישפילם עד עפר, וגם כי הם חמשה מינים כמו שאמרו בזוהר פרשת בראשית עמלקים רפאים וכו' וכנגדם חמשה בדים כמ''ש המפרשים עליהם השלום.
איש גבעות כתב:הכתב והמכתב כתב:איש גבעות כתב:עליך עיננו כתב:נורא ואיום שסוגרים בתי כנסת בכח..
האם גם שם הגבתם??
איך אפשר??
צריך להתעורר מהר
יש עולם מלבד הקורונה!!!
מה הקשר עכשיו ללשון הרע?
כלימה מכסה את פני.
רחמנות עליך.
אבל לא עליו, הוא ידע לקראת מה הוא הולך. ומענין שלא הצליח לתעד כלום מהמכות. אולי תעבור למגזר שלו ולא תבוש
אם כדבריך שהוא ידע לקראת מה הוא הולך, הבושה גדולה פי עשרה.
לגרועים שבאומות דמינו, אנשי דמים ומירמה??
עד כה הצטדקנו בטענה שמדובר באנשי שוליים שאינם מעידים על הכלל, אך כה בחסידות מרכזית עסקינן, שאף נציג לה בכנסת המינים!
מהר שלל חש בז כתב:ובכן,אש משמים כתב:על התנהלות המשטרה כבר זעק הגר"א קירשנבוים ואמר: "אני אומר, אם שוטרים נותנים מכות אני מבקש מהם שייתנו פי עשר. מעל במה זו אני קורא למשטרת ישראל שיתנו פי עשר יותר מכות. זה ביזיון וחילול ה'."
א. מצוה בו יותר מבשלוחו
ב. זריזין מקדימין למצוות
ג. לכתחילה נכון להכות את האדמורי"ם והרבנים עצמם ולא את ההולכים בעקבותיהם
ד. ובלצ"ג
שומע ומשמיע כתב:תמיד אני אומר לחברי, בהקשר להפגנות שקשורות אליהם בדרך מסוימת, שבהן צועקים על שוטרים שמפנים באלימות אנשים שחוסמים לאחרים את הכביש את הקריאה: 'נ--צ-ם', שמענין מה היה קורה אם הייתי חוסם לאדמו"ר מסאטמר את הדרך בקבלת הפנים המלכותית בבואו לבקר באה"ק. באלו דרכים היו מפנים אותי...
אור עולם כתב:שומע ומשמיע כתב:תמיד אני אומר לחברי, בהקשר להפגנות שקשורות אליהם בדרך מסוימת, שבהן צועקים על שוטרים שמפנים באלימות אנשים שחוסמים לאחרים את הכביש את הקריאה: 'נ--צ-ם', שמענין מה היה קורה אם הייתי חוסם לאדמו"ר מסאטמר את הדרך בקבלת הפנים המלכותית בבואו לבקר באה"ק. באלו דרכים היו מפנים אותי...
הרי התואר "נאצים" ניתן להם רק בשל הפינוי של הכביש, ולדוג' אם היו מפגינים באיזה אופן שלא חוסם כביש (או נניח היו מתפללים בבית כנסת בניגוד להנחיות) אז או שהשוטרים היו מתנהגים באצילות ועדינות נפש או שהמוכים לא היו צועקים נאצים.
אור עולם כתב:ולגבי היחס ל"קבוצה שתפר תקנות בהתרסה", איני רוצה להיזדקק להזכיר קהילות שהתריסו מול הממסד הליטאי ואופן הטיפול בהם
חזור אל “מנע מגיפה מנחלתך - הקורונה והשלכותיה”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 34 אורחים