יוסףלוי כתב:אחר שדיברתי עם בני המשפחה התקבלה ידיעה מדהימה!
הם טוענים שכיוון שלא רצה להצטלם וגם לא שיציירוהו, ציירו אחד דרך החלון בלא שהרגיש, והציור המקורי נמצא אצל בנו שכנראה חי עד היום.
כנראה שבנו מעיד שזוהי תמונתו האמתית, וא"כ היא הופצה על ר' יצחק אלחנן בטעות.
פינחס ב כתב:בע"ה
לסוקר שלום
הא לך עובדות פשוטות על הרב שלמה תאמצות שאני נינו
צדיק זה היה מוסר נפשו למול ילדי ישראל והיה מזכה את הרבים בהוראה והיה מו"צ שם וכן היה שוחט בכל יום את העופות לכל בני הכפר שלו וכל זזה שלא ע"מ לקבל פרס שזה מופת גדול גם בימינו... היה מחזיק ישיבה על חשבונו, היה קם בכל יום החצות לילה ועוסק בתורה"ק עד הבוקר, פעמים הרבה היה פורש עם בן דודו לשבוע שלם והיו עוסקים בתורה ברצף בתוך בית סגור ללא קשר לחוץ, נתבקש ע"י רבני מראכש להיות אב"ד וסירב שכן עפ"י מסורת משפחתו לא לקבל משרה רשמית כדי לא לעשות את התורה קרדום כדעת הרמב"ם, אני שמעתי באזני מפי בעל המעשה על גט שנתחבטו בו דייני מראכש ושלחו לו ומצא להם פתרון, וגם הוסמך להוראה בגיל שמונה עשרה היו לו הרבה חידושים על התלמוד היה מוסר בישיבתו שיעורין תמידין כסדרן בתלמוד ובאגדה, היה ידוע בגדלותו בתורת הקבלה היה מתנגד גדול לכתיבת קמיעות מחשש שהשפע יתהפך לפשע כידוע והיה תולה הכל בתפילה, היה קדוש בקדושת העינים ועיניו היו תדיר למטה כמו שמפורסם על רבני אבוחצירא.
הנה לך מופתים אמיתיים ידידי ודע לך שהדמיון המזרחי יש לו על מה לנוח...
מי שעירב ובלבל הוא אחד ולא רבים, וזה דרכו תמיד לכתוב דברים מבולבלים.פינחס ב כתב:ועוד ראיתי בילבול בפורום זה שעירבו בין ר' שלמה תאמצות הראשון שהיה דיין במראכש לפני כ500 שנה ממגורשי ספרד מקשטיליא והיה יושב על מדין בבית דינם של הספרדים כך מתועד בספר קורא הדורות, ומשפחתו היתה נוהגת לקרוא לילדיה שלמה כמובן ע"ש הסבא והרב שלמה הנ"ל היה משושלת זו ונפטר לפני 63 שנה בלבד, לרבי שלמה הראשון אין תמונה יש את קברו שידוע כמקום עליה לרגל כמתועד בספר מלכי רבנן.
כל טוב
מאיר ביטון מוהל כתב:אני נכדו של הצדיק התמונה היא אמיתית שישה חודשים לפני פטירתו ערך לי את טכס ברית מילה ומל אותי ובירך אותי שאזכה ליהיות מוהל כמוהו וכן נתן לי את השם על שם רבי מאיר בעל הנס ברכתו התקיימה ואני מוהל מעל לארבעים שנה יש לצדיק שני בנים שיחיו מבוגרים מאוד גרים עד היום באשדוד רבי יעקב תמצות ורבי חנניה תמצות ויש בידיהם כיתבי יד וחיבורים הנין רבי שלמה בן רחמים שוקד רבות להוצאת ספריו זוהיא התמונה שאני זוכר משחר ילדותי ואימי ע"ה הייתה חביבה עליו והיה מכנה אותה הנביאה של המשפחה באמצעות חלומותיה הצדיק זכה לבנים לנכדים ולנינים תלמידי חכמים נ"י אמן משפחות אצרף ביטון כהן צופיוף בן רחמים מקום מנוחתו בעיר איסוירה מוגדור ליד הציון של בן משפחתו רבי מסעוד תמצות שהיה מורה הוראה בעיר מוצא המשפחה מהכפרים אית עליזם אימינטנות תיזגין הם ברחו מהעיר מראקש עקב הפרעות שהיו בה ראש המשפחה קבור במראקש ומצוין על הציון הצדיק רבי שלמה תמצות במסגרת עבודתי אני עולה לציון כמעט פעם בחודש בנוםף לעיסוקי כמוהל אני משמש כמורה דרך במרוקו על התמונה שלו ציינתי חלק מהכיתוב על המצבה כולל תאריך פטירה הינה מטתו של לשלמה שישים גיבורים סביב לה וכו,,,, המון סיפורים שמעתי ממרת אימי ע"ה מרת זקנתי הסבתה אשתו של הצדיק קבורה בעיר מראקש קרוב לציון של רבי שלמה הגדול זכותם תגן עלינו אמן הרב מאיר ביטון פלאפון 0508686090
קלונימוס הזקן כתב:הגלימה מעידה על שמישהו לא מוצלח במיוחד החליט למלא את המרווח שבין המצולם למסגרת
אגב - אם הוא חי עד תש"ט, האם בשופו"א אינכם יכולים לגרד עוד תמונה שלו מאיזשהו מקום - ואז לא תצטרכו לבכות יותר.
חוצמיזה - הרי הבנים של הצדיק חיים וגרים בארץ, יאללה בואו נצלם אותם ונראה אם יש קוי דמיון (אני מהמר שאפילו בכיפה הם לא דומים...)
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 543 אורחים