רבטוב כתב:בעזהשי''ת
...רואה אני כאן עירוב תבשילין ועירובי תחומין וחצרות .....
בראנסוויל כתב:כבוד רב טוב, תסלח לי על התערביתי, אבל אם אחד בא ועושה פראפאסינאל דזשורנאליזם ועבודה אריגנאלי, דבר שאף אחד לא עשה עד השתא לקבץ כל הרביים האמיריקנאים לפונדק אחד, למה שתרגיז אותו?
לא נאה ולא יאה כת"ח כמוך.
רב פעלים כתב:ב"ה
1. לרשימת האדמו"רים יש להוסיף את חתנו של הריי"צ מלובביץ', ר' מנחם מנדל שניאורסון.
בשנים תרפ"ד־תרפ"ו.מנחם וואהלינער כתב: . . הרה"ק רני"ל מקיעלץ זיע"א שערך ביקור כאן בשנות התר"פ (שכחתי בדיוק באיזה שנה)
הבינה והברכה כתב:לפני שבועות מספר אנה ה' לידי עבודה נפלאה שערכה 'מורשת חכמי אמעריקא' עם רשימה של מעל מאה אדמו"רים שהיגרו לארה"ב לפני שנת תש"ה ובו גם תמונה של אדמו"ר ואדמו"ר, עבודת נמלים מושקעת.
השאלה הוא איך מעלה לפה קובץ PDF ?
הבינה והברכה כתב:אמור להיות עוד הרבה מאוד אדמו"רים שאינם מופיעים ברשימה, לא כל-כך ברור לי מה הקריטוריונים שעמדו בפניהם.
למעשה, אולי כדאי להוסיף פה את מה שיש ולאחמ"כ במהדורה הבאה שיוסיפו ויסדרו את זה.
הבינה והברכה כתב:
ייש"כ, לא ידעתי שאפשר ככה להעלות גם קבצי PDF, מצו"ב להנאתכם.
שיף כתב:הבינה והברכה כתב:לפני שבועות מספר אנה ה' לידי עבודה נפלאה שערכה 'מורשת חכמי אמעריקא' עם רשימה של מעל מאה אדמו"רים שהיגרו לארה"ב לפני שנת תש"ה ובו גם תמונה של אדמו"ר ואדמו"ר, עבודת נמלים מושקעת.
השאלה הוא איך מעלה לפה קובץ PDF ?
כדרכם, עבודה נהדרת ביותר [אך יש כמה כפולים]
הבינה והברכה כתב:אני ואפסי כתב:הבינה והברכה כתב:אמור להיות עוד הרבה מאוד אדמו"רים שאינם מופיעים ברשימה, לא כל-כך ברור לי מה הקריטוריונים שעמדו בפניהם.
למעשה, אולי כדאי להוסיף פה את מה שיש ולאחמ"כ במהדורה הבאה שיוסיפו ויסדרו את זה.
אדרבה, פרוט נא את שמותיהם.
הרשימה כוללות יותר ממאתיים בנש"קים/אדמו"רים (ו'פאלשע רבי'ס, כלומר רמאים שהתחשפו באדרת אדמורית רשמית).
למה רמאים ?
להיקרא בשם אדמו"ר אין צורך בתנאי סף כלשהם.
בראנסוויל כתב:אין כוונתו לאלו שחסידי האדמו"ר האחר מדברים עליו, אלא לאלו שיש ראיות ברורות שהיו בגדר פורים רב וגרוע מזה.
בית צדיקים כתב:אדמור אברהם יהושע מקופיטשניץ זצ"ל הגיע קודם המלחמה
פייביש אופטובסקי כתב:יישר כח הרב אני ואפסי. מרתק בהחלט.
שמא תחשוף מקורות לרשימה מכובדת זו? אם אתה לא שומר את כל זה לספר שלך...
ובקשה אישית, שמא ידוע לך פרטים על ייסוד חברה שפת אמת בבורו פארק?
ידוע לי שהוקם על ידי ר' אברהם הולנד ור' יקיר ביגלאייזן. בין שנת תש"ז לשנת תש"ג פרצה שם שריפה ובנו הבנין מחדש.
אני ואפסי כתב:פייביש אופטובסקי כתב:יישר כח הרב אני ואפסי. מרתק בהחלט.
שמא תחשוף מקורות לרשימה מכובדת זו? אם אתה לא שומר את כל זה לספר שלך...
ובקשה אישית, שמא ידוע לך פרטים על ייסוד חברה שפת אמת בבורו פארק?
ידוע לי שהוקם על ידי ר' אברהם הולנד ור' יקיר ביגלאייזן. בין שנת תש"ז לשנת תש"ג פרצה שם שריפה ובנו הבנין מחדש.
קטעים מתוך פנקס הקהלה בשייכות לאדמורים שבקרו שם, כיבודים וכדומה
אני ואפסי כתב:בית צדיקים כתב:אדמור אברהם יהושע מקופיטשניץ זצ"ל הגיע קודם המלחמה
מה אתה מחדש? האם אינו מופיע ברשימה?
הבינה והברכה כתב:תוסיף גם את רבי מאיר מקאזלוב.
אני ואפסי כתב:בענין הרמאים והנוכלים שהתחפשו כצדיקים אפשר להאריך הרבה, וזה לא היה דבר שנתחדש באמעריקא, כי כבר באירופא היו כאלו שנסעו על פני הערים לסחוט כסף מההמון התמימים חלף ברכותיהם ומופתים. וידוע הסיפור מהרה"ק מטוריסק זי"ע שהתפלל שיתקיימו ברכותיו של רמאי אלמוני שנסע על פני הערים על שם המגיד מטוריסק, כי באם לא יפעילו מופתיו אזי יוכל להוות מזה חילול ה'.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 119 אורחים