חכם באשי כתב:ידועה אימרה חסידית, שבראש השנה החל בשבת 'מוכרח' הקב"ה לכתוב את עמו לחיים, שהרי אין מחללים את השבת אלא על פיקוח נפש בלבד.
מישהו יכול להפנות אותי למקור הענין?
בשם הקדושת לוי
חכם באשי כתב:ידועה אימרה חסידית, שבראש השנה החל בשבת 'מוכרח' הקב"ה לכתוב את עמו לחיים, שהרי אין מחללים את השבת אלא על פיקוח נפש בלבד.
מישהו יכול להפנות אותי למקור הענין?
יש לציין שמה שכתוב במחזור ביום הכיפורים ייחתמון אין לה מקור בחז"ל - אך על כל פנים כך כתוב במחזור.
חכם באשי כתב:דברי בעל 'קדושת לוי' מצויים ב: קדושת לוי השלם, ג, לקוטים חדשים, לראש השנה, ירושלים תשיח, עמ' תקכ.
ושם צויין המקור: אמרי צדיקים, וכנראה הכוונה לספרו של ר' צבי לבטוב המצוי באוצר, אבל אין בו אפשרות חיפוש (בגירסה שבידי),
האם מישהו (בעל גירסה מתקדמת לשלי) יכול למצוא את הענין בתוך הספר 'אמרי צדיקים'?
חכם באשי כתב:דברי בעל 'קדושת לוי' מצויים ב: קדושת לוי השלם, ג, לקוטים חדשים, לראש השנה, ירושלים תשיח, עמ' תקכ.
ושם צויין המקור: אמרי צדיקים, וכנראה הכוונה לספרו של ר' צבי לבטוב המצוי באוצר, אבל אין בו אפשרות חיפוש (בגירסה שבידי),
האם מישהו יכול למצוא את הענין בתוך הספר 'אמרי צדיקים'?
הנה תמיד כשחל ראש השנה להיות בשבת קודש, היה מרגלא בפי אותו צדיק זי"ע להמליץ בעד ישראל ולומר: רבונו של עולם! השתא צריך אתה לכתוב את כל ישראל לחיים, כי אם לא כן, ח"ו, האיך אתה רשאי לכתוב בשבת, הלא הוא חלול שבת. אבל לחיים, רשאי אתה לכתוב, כי פיקוח נפש דוחה את השבת
הנה תמיד כשחל ראש השנה להיות בשבת קודש, היה מרגלא בפי אותו צדיק זי"ע להמליץ בעד ישראל ולומר: רבונו של עולם! השתא צריך אתה לכתוב את כל ישראל לחיים, כי אם לא כן, ח"ו, האיך אתה רשאי לכתוב בשבת, הלא הוא חלול שבת. אבל לחיים, רשאי אתה לכתוב, כי פיקוח נפש דוחה את השבת
אמר פעם אחת בראש השנה, רבש"ע, אם תכתוב את עמך ישראל בספרן של צדיקים, הרי טוב, אין כאן חילול יום-טוב, שפיקוח נפש דוחה אפילו שבת החמורה. ואם אין כן בדעתך, ח"ו, אומר אני, לוי יצחק הרב מבארדיטשוב, שאסור לך על-פי התורה לכתוב ביום-טוב.
ופי' בזה: יום טוב של ראש השנה שחל בשבת. כלומר, אז הוא יום טוב שאיסור שבת נוסף ואסור לכתוב רק מטעם פקוח נפש לצדקנו בדין וממילא הוא יום-טוב.
חכם באשי כתב:ואגב, אני מחפש לראות את הדברים במהדורה הראשונה של 'גאולת ישראל', אוסטהרא תקפ"א. מהדורה זו לא מצאתיה ברשת.
עוברי כבנומרון/ מלטם מחרון/ כי אין לחרות בשבת
ברזילי כתב:מנין לקלירי שאין לכעוס בשבת?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 60 אורחים