.השוחט כתב:בשעתו שלחתי להרב עושה חדשות כמה ניגונים, וכעת משום מה גם הוא אינו מצליח להעלותם.
בלי נדר אעלה בעצמי לדרייב, ואנסה לשלוח את הקישורים (אין כוחי גדול כל כך בעניינים מתקדמים אלו).
.השוחט כתב:שיר של ר' שלמה גולדמן ז"ל. (שמלווה אותנו הרבה מאד בכל התקופה)
.השוחט כתב:מי המשורר כאן? זה הרב גולדמן עצמו?
.השוחט כתב:להרב אברך שליט"א.
טרחתי למלא בקשתך, ואתה לא הודעתני האם נהנית...
אמנם בכל מקרה הורידו אחרים, ויש שכתבו לי שנהנו, וא"כ עכ"פ לא היה זה לחינם.
אבל שתיקתך נותנת מקום למחשבה שיש עמך ביקורת בונה שאתה מונע טובתה מבעליה...
.השוחט כתב:זה מאותה ההקלטה. הפעם מקורית ללא שיפוצים.
זה הניגון הראשון שניצוד במוצאי יוכ"פ. ומאז, בערך 15 שנה, כל מוצאי יוכ"פ יש כבר מסורת לפתוח יד ולקבל משמיא איזה ניגון.
אברך כתב:מזל טוב חם ולבבי לרבינו השוחט שליט"א לרגל אירוסי ביתו בשעטו"מ עם בנש"ק נינו של מרן רשכבה"ג הגריש"א זצוק"ל
שיזכו החתן והכלה לבנות בית נאמן בישראל ויזכה רבינו שליט"א לראות רק נחת ושמחה מהם ומכל שאר יוצ"ח מתוך שמחה והרחבת הדעת
.השוחט כתב:להרב גבול ים. ב"ה יצא ניגון על המילים קדוש אתה ונורא שמך וכו'.
אבל הוא עוד לא הוקלט.
חסר עוד שניים משנים שעברו שלא הוקלטו. [אמת כי אתה הוא יוצרם-תשע"ט. מה נאמר לפניך-תש"פ].
אולי בסוכות בס"ד. [כלומר, אם יתאספו חברים ואם ישירו ואם יהיה נגן וכו', ממילא תהיה בידי ההקלטה, ולא מתוכננת כאן מלאכה במועד ח"ו].
להרב יושב בסתר.
הזכרתני מה שהספיד הגר"ח שמואלביץ אחרי מיטתו של הבית ישראל.
אודות אלישע שלכאורה היה פחות מבני הנביאים, שהם ידעו שהיום לוקח אדונך והוא לא ידע.
ומאידך אחר הילקחו הם הציעו לחפשו בבורות ובפחתים...
וביאר שכל כוחם היה רק מכח אליהו, משא"כ אלישע. ואכמ"ל.
והנמשל.
כשאתה מתקרב לכבשן האש של הרב גלאי, משהו מתחיל לבעור בך.
כך שאם נאמר שם על ידי כותב השורות משהו נעלה, לא מכחו זה בא כלל וכלל.
אבל ביוהכ"פ אכן כל יהודי מתרומם, ובפרט מי שזוכה להיות ש"צ, שהוא נהנה על חשבון כח הציבור הקדוש.
ואחר כך במוצאי היום הזה פשוט קשה לנחות.
והבת קול מדריכה לנחות בנחת על ידי בשמחה אכול לחמך,
ואז פשוט יורד איזה שפע שמכוון את עצמו להיכן שהחפניים פתוחות.
בעל קורא כתב:אמת מה נהדר.
ראיתי אשכול שכותרתו "ניגונים לימים נוראים" וכבעל תפילה מיד נמשכתי אליו, אולי יתחדש לי איזה ניגון לשלבו בתפילות הימים הנוראים, מה שראיתי בו זה שוחט שמעלה שירים שונים שרובם - על פי שמותיהם - לא רלוונטיים לתפילות הימים הנוראים, כמעט ועזבתיו אלא שאחד מהשירים משך את תשומת ליבי והאזנתי לו, וצמרמורת אחזתני לשמוע קול מוכר, של בעל התפילה שעל תפילותיו גדלתי בשנות ילדותי, של בעל התפילה שבמשך שנים רבות שהתפללתי במקומות אחרים תמיד זכרון תפילותיו היה חסר לי, הנעימות המיוחדת והמוזיקליות הנדירה הזו זה דבר שכמעט ולא קיים.
לפני שניגשתי לעמוד בפעם הראשונה (וגם בכל הפעמים הבאות...) כמובן האזנתי להקלטותיו, וניתן לומר שרוב תפילתי היא על פי מה ששמעתי ממנו בחי ובהקלטות.
השירים שהועלו כאן באשכול כמובן נאים וטובים, אך אני חושב שלבעלי תפילה יועילו יותר קטעי נוסח התפילה שהוקלטו על ידי הרב השוחט לפני שנים רבות, אני מוכן גם להעלותם בעצמי אם רצונו בכך (הם גם מחולקים אצלי לקטעים קטעים, ולא בקובץ אחד רציף).
אני חושב שהרב השוחט ממעיט בערכו ולכן מעלה רק את חידושיו המוזיקליים, אולם גם הנוסח עצמו או אף שירים של אחרים, כאשר נשמעים על ידי הרב השוחט הם ממש בבחינת פנים חדשות באו לכאן. אינו דומה שילוב של קטע של קרליבך בתפילה לשילוב קטע של הרב השוחט ששילב את קרליבך, למשל...
בעל קורא כתב:אמת מה נהדר.
ראיתי אשכול שכותרתו "ניגונים לימים נוראים" וכבעל תפילה מיד נמשכתי אליו, אולי יתחדש לי איזה ניגון לשלבו בתפילות הימים הנוראים, אך אני חושב שלבעלי תפילה יועילו יותר קטעי נוסח התפילה שהוקלטו על ידי הרב השוחט לפני שנים רבות, אני מוכן גם להעלותם בעצמי אם רצונו בכך (הם גם מחולקים אצלי לקטעים קטעים, ולא בקובץ אחד רציף).
אני חושב שהרב השוחט מעלה רק את חידושיו המוזיקליים, אולם גם הנוסח עצמו או אף שירים של אחרים, כאשר נשמעים על ידי הרב השוחט הם ממש בבחינת פנים חדשות באו לכאן. אינו דומה שילוב של קטע של קרליבך בתפילה לשילוב קטע של הרב השוחט ששילב את קרליבך, למשל...
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 57 אורחים