בערקע חייט כתב:צדקת.
אך גם הם אינם כנהוג אצלינו, כי הם בלא נקודה על היו"ד.
בערקע חייט כתב:בתורה אנשי ארץ מצרים נקראים בכל מקום כשם מדינתם בשווה -- "מִצְרַיִם". מדוע ומתי שינו אם שמם ל"מִצְרִיִים"?
(י' הנוספת היא רק כתב מלא תחת כתב חסר, השאלה היא על החיריק במקום הפתח.)
כדכד כתב:למה לא?
כלומר הוא לא התכוון לכתוב בתורה שבו נאמר "המצרים" בי' אחת אלא להגייה שבה הוגים את הי' הראשונה וגם היא חרוקה
אחד התלמידים כתב:כדכד כתב:למה לא?
כלומר הוא לא התכוון לכתוב בתורה שבו נאמר "המצרים" בי' אחת אלא להגייה שבה הוגים את הי' הראשונה וגם היא חרוקה
גם אני התכוונתי להגייה.
הוא הטיל (הגיית) חיריק שלוש פעמים (כלומר חיריק על האותיות מ' ר' י'), אבל אין כזאת הגייה בשום מקום במקרא.
יאיר אתמר כתב:כבר צוין העבריים
כדכד כתב:אחד התלמידים כתב:כדכד כתב:למה לא?
גם אני התכוונתי להגייה.
הוא הטיל (הגיית) חיריק שלוש פעמים (כלומר חיריק על האותיות מ' ר' י'), אבל אין כזאת הגייה בשום מקום במקרא.
לא ידענא מאי קושייא
כדכד כתב:אני לא מבין
הוא התכוון לשאול על ההגייה המקובלת אחרי המקרא
כדכד כתב:אין הכי נמי. הוא התכוון לאפשרות השניה שהעלה מר. לא התכוונתי מקובלת בדווקא אלא שהיא מקובלת אחר המקרא ולא קודם
אחד התלמידים כתב:כדכד כתב:אין הכי נמי. הוא התכוון לאפשרות השניה שהעלה מר. לא התכוונתי מקובלת בדווקא אלא שהיא מקובלת אחר המקרא ולא קודם
אה"נ, אבל גם אם כוונתו אחרי המקרא, עדין לא ברור למה בסוף שאלתו הוא הצטרך להוסיף בסוגרים: "(י' הנוספת היא רק כתב מלא תחת כתב חסר, השאלה היא על החיריק במקום הפתח)".
האמנם למילה מצרים/מצריים יש - איזשהו כתב חסר (באיזשהו כתב יד או דפוס) - בין במקרא ובין אחרי המקרא, שלגביו יש - בין במקרא ובין אחרי המקרא - הגייה עם שלושה חיריקים (כלומר באותיות מ' ר' י')? לענ"ד אין כזה כתב חסר, ולכן לדעתי הערתו המוסגרת הנ"ל מיותרת לכאורה.
בערקע חייט כתב:בתורה נקראים על פי רוב (אמנם לא בכל מקום, כפי שאחד כבר ציין) "מצרַיִם", דוגמת "ותחזק מצרים על העם למהר לשלחם".
בערקע חייט כתב:שבתורה אין י' נוספת לחיריק הי', אלא הם' באה תיכף אחריה, בעוד שלפי ההגייה מתוספות י' אחרת
בערקע חייט כתב:בתקוה שהכל מובן על צד היותר טוב.
בערקע חייט כתב:כמדומה לי שהשאלה מובנת דיה למי שרוצה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 51 אורחים