סורגים כתב:ידוע, שהגאון רבי מיכל זילבר שליט"א עסק בזה וגם מייעץ להורים בנידון. הוא אינו מסתיר את העובדה שהוא מתמודד עם ילד מיוחד. וכדרכו בקודש משנתו סדורה בעניין, והורים שפנו אליו לייעוץ מספרים נפלאות.
מאיר חכמים כתב:בס"ד
ידיד שלי מחפש מקורות העוסקים בנושא. האם יצא ספר בעניין? לזכרונו במו"נ יש עיסוק בעניין זה.
אבי עזרי כתב:אני מוחה על ביזוי כבוד התורה בהזכרת שמו של הנ"ל בהשוואה להגר"מ זילבר שליט"א.
אוצר החכמה כתב:אבי עזרי התלונן על ההשוואה שעשה לייטנר, אע"פ שלדעתי לייטנר לא השווה כאן שום דבר בקשר למעלה תורנית, רק נתן דוגמה מעוד אדם שמחמת שיש לו ילד פגוע בביתו, גדלה יכלתו לייעץ לאחרים ואין לזה קשר לרמתו התורנית.
אבי עזרי כתב:אני מתנצל שלא הבעתי את עצמי נכון. עיקר כאבי היה על כך שפוירשטיין הנ"ל שידועה משנתו הקלוקלת, זכה כאן לתארי כבוד שאינו ראוי להם.
ישראליק כתב:זכור לי שכתוב בתניא באיזה מקום, שעצת היצר לחשוב בעת צרה שזהו עונש
יקוב כתב:תודה על כל התגובות.
אבל מה שרציתי להוכיח שזה לא עונש חלילה.
ישראליק כתב:מזה משמע שזהו עניני נשמות ולאו דוקא עונש
שמא הכוונה למ"ש בפכ"ח (אך אינו שייך כ"כ לעניננו).ישראליק כתב:זכור לי שכתוב בתניא באיזה מקום, שעצת היצר לחשוב בעת צרה שזהו עונש
לבי במערב כתב:שמא הכוונה למ"ש בפכ"ח (אך אינו שייך כ"כ לעניננו).ישראליק כתב:זכור לי שכתוב בתניא באיזה מקום, שעצת היצר לחשוב בעת צרה שזהו עונש
לבי במערב כתב:ספציפית אודות 'ילד פגוע' (ל"ע)?
ישראליק כתב:לבי במערב כתב:ספציפית אודות 'ילד פגוע' (ל"ע)?
לא, על כלליות קישויים בחיים
יקוב כתב:ושוב השאלה איך להתייחס לזה כעונש או כמתנה וכו' (השאלה באה מזה שיש אומרים כך מהחזו"א וכן כמה מרבני זמנינו)
סגי נהור כתב:יש חוברת יפה ומחזקת של אם לילד עם תסמונת דאון, הגב' א. וילהלם מז'יטומיר.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 124 אורחים