אראל כתב:הפצת המעיינות כתב:הרב אראל מן היושר שתגלה את קשריך המשפחתיים לזכרון אהרן!!!
לא מיניה ולא מקצתיה....
מיניה ומיניה
אראל כתב:הפצת המעיינות כתב:הרב אראל מן היושר שתגלה את קשריך המשפחתיים לזכרון אהרן!!!
לא מיניה ולא מקצתיה....
הפצת המעיינות כתב:אראל כתב:הפצת המעיינות כתב:הרב אראל מן היושר שתגלה את קשריך המשפחתיים לזכרון אהרן!!!
לא מיניה ולא מקצתיה....
מיניה ומיניה
זאב ערבות כתב:הבחירה ביד כל אחד לקנות איזו מהדורה של יפה תואר שהוא רוצה, יש את מהדורת ווגשל ויש את ז"א, מי שאוהב אותיות מרובעות ודפוס יפה ומודע לכך שהוא משובש, שיהיה לו לבריאות..
אראל כתב:זאב ערבות כתב:הבחירה ביד כל אחד לקנות איזו מהדורה של יפה תואר שהוא רוצה, יש את מהדורת ווגשל ויש את ז"א, מי שאוהב אותיות מרובעות ודפוס יפה ומודע לכך שהוא משובש, שיהיה לו לבריאות..
'יפה תואר' מהדורת וגשל?
מה זה?
הבטחתי כתב:הייתי מצפה מהם שיכתבו מה שהם אומרים בעל פה - אנחנו חושבים שכמות עדיפה על איכות - ועל הקונה לדעת שהספר בחזקת משובש.
אראל כתב:לזה אתה קורא דפוס יפה??
זה מהדורת צילום בלבד
מדפוס פיורדא עם האותיות השבורות, מלפני שלש מאות שנה...
הפצת המעיינות כתב:הבטחתי כתב:הייתי מצפה מהם שיכתבו מה שהם אומרים בעל פה - אנחנו חושבים שכמות עדיפה על איכות - ועל הקונה לדעת שהספר בחזקת משובש.
כמו כן שיכתבו ברורות מה דעתם על לא תגנוב האם נוהג בזמן הזה
אראל כתב:חד ברנש כתב:הדחיפות היא בגלל שראש 'זכרון אהרן' מקבל פרנסתו "לפי ראש", כלומר לפי כמות הספרים, והוא כמובן צריך להתפרנס ולחתן ילדים.
סתם הוצאת לעז.....
אני מכיר היטב את האיש העומד מאחורי כל המכון, הוא איש ישר, עשיר ותלמיד חכם זקן ונשוא פנים, לא ביקש ממך וכמותך אף פרוטה אחת להדפסת הספרים, הוא מממן הכל מכספו הפרטי, ורק בגלל שיש לך טענות עליו, אינו חייב 'נידוי'...., או 'מעשה שטן'...., 'עץ הדעת'...., כמדומני שלא מגיע לו התוארים הללו...
זאב ערבות כתב:אראל כתב:לזה אתה קורא דפוס יפה??
זה מהדורת צילום בלבד
איפה אמרתי שזו לא מהדורת צילום? ואכן יחסית זה דפוס יפה ואין אותיות שבורות ומה מפריע לך שזה מלפני שלש מאות שנה? אם היה לך רק את רש"י או רמב"ם או שו"ע דפוס ראשון לא היית לומד בו? עדיף לך דפוס מרובע משובש מדפוס ישן שמן הסתם יותר טוב ממנו?
הפצת המעיינות כתב:כ ו ל ם מקנאים... מלבד... משום מה...
שמירת הלשון מלמד אותנו...
אראל כתב:זאב ערבות כתב:אראל כתב:לזה אתה קורא דפוס יפה??
זה מהדורת צילום בלבד
איפה אמרתי שזו לא מהדורת צילום? ואכן יחסית זה דפוס יפה ואין אותיות שבורות ומה מפריע לך שזה מלפני שלש מאות שנה? אם היה לך רק את רש"י או רמב"ם או שו"ע דפוס ראשון לא היית לומד בו? עדיף לך דפוס מרובע משובש מדפוס ישן שמן הסתם יותר טוב ממנו?
בבקשה תקרא את התגובות שלי בדף הקודם,
הפצת המעיינות כתב:מילא המקטרגים הסבירו היטב את טענותיהם מובן מה מפריע להם אבל למה בוער לכבודו לסנגר???
הפצת המעיינות כתב:מילא המקטרגים הסבירו היטב את טענותיהם מובן מה מפריע להם אבל למה בוער לכבודו לסנגר???
אראל כתב:הפצת המעיינות כתב:מילא המקטרגים הסבירו היטב את טענותיהם מובן מה מפריע להם אבל למה בוער לכבודו לסנגר???
פשוט, מפני שאני שוקד על ספרים הללו, כמעט בכל יום,
[אני עובד על פרויקט מסוים על המדרש]
הרב זאב ערבות
לא תפסת הנקודה
כתבתי שם, שיש מה להכיר טובה למכון 'זכרון אהרן' שהוציאו את היפה תואר [עם כל השיבושים] בצורה בהירה וקריאה, והדפוס הישן [מלפני שלש מאות שנה] כבר לא ניתן לקריאה בזמנינו אלה....
לא התייחסתי לטענת גניבה..., כי אני לא העו"ד שלהם....
נוטר הכרמים כתב:ברשותכם, חברים, בואו נעשה קצת סדר.
ר' אראל מנסה להסביר, ובצדק,
הרי לא מדובר כאן בגריפת מיליונים,
למיטב הכרתי, "זכרון אהרן" הוציאו עשרות עשרות ספרים,
רובם לא רווחיים בכלל ביחס להשקעה, ולו רשלנית ומינימלית,
נראה למאן דהו שיש ביקוש מטורף לשו"ת הב"ח או לשו"ת איתן האזרחי?
נכון שלמדרשים יש יותר ביקוש,
וכן ללבוש, שאינו כ"כ גרוע כמו שמנסים לצייר כאן,
אבל עדיין...
ועוד פרט חשוב מאוד שגם עליו רמז אראל כמעט מפורשות,
הרי מכון ירושלים, לדוגמא,
שאין ספק שהוא מקצועי בהרבה עם סטנדרטים אחרים,
לא מוציא שום ספר לא רווחי אם אין לו חסות מלאה
של תורם 'בנש"ק' כזה או אחר, או גוף שותף,
אז בגדול, מי בדיוק היה עושה את העבודה של 'זכרון אהרן' במקומם??
אז למען ההגינות ומיקוד הדיון יש להפריד בבירור בין טענות ומענות
בין איש לרעהו על 'גניבות' ושאר דיני ממון,
לבין התועלת הציבורית שיש מן המוצרים שהציבור מקבל,
והתרומה לעולם התורה.
ולסיום, כמובן לא אשכח לציין שאין לי שום קשר או נגיעה למכון,
ואיני מכיר שם אף אחד.
חד ברנש כתב:יהודה הערשקאוויטש כתב:ואילו דעת רחי"פ היא, שאם נוציא את הספרים במתכונת זו, אף פעם לא נגיע לתכליתה, ועל כן עדיף להוציא הוצאה בסיסית, כדי שהעולם יהנו ממנה. אין הוא מכחיש שבמהדורות שמוציא יש שם טעויות, אבל מהדפסה להדפסה מתקנים הטעויות, וכך לאט לאט הטעויות נעלמות. בינתיים, נהנים מהספרים אלפי אם לא עשרות אלפים אנשים.
איני מסכים לשיטתו הפושעת של רי"ח פרוש, להדפיס ספרים באופן רשלני ובלא הגהה מספקת, אבל לא לזה אני נדרש אלא רק, על איזה ספר אתה מדבר ש"מהדפסה להדפסה מתקנים הטעויות". תצביע על ספר אחד שהם נהגו כן (חוץ מפרקי רבי אליעזר, שההדפסה הראשונה שלו היתה כה משובשת עד שהדפיסו מהדורה "מתוקנת" שגם היא משובשת אבל פחות).
אראל כתב:איני יודע מה אתה רוצה...
העליתי כאן שבח תרומתם הנכבדה שתרמו 'מכון זכרון אהרן' לעולם לומדי מדרש, מה שאני נהנה מזה מדי יום ביומו
טענתך שאני מפונק, אולי שאתה צודק, אבל מה לעשות, זה המציאות...
במה לומדים כהיום, בש"ס וילנא דפוס ראם, או בש"ס עוז והדר, שוטנשטיין?
תוכן כתב:ויקרא רבה דפוס ווילהרמשדורף משובש להחריד וחבל שלא צילמו מדפוס ראשון הפחות נאה.
ושא_נס כתב:תוכן כתב:ויקרא רבה דפוס ווילהרמשדורף משובש להחריד וחבל שלא צילמו מדפוס ראשון הפחות נאה.
הדעת נותנת שדפוס ווילהרמרש דארף יושב על דפוס זולצבאך שלפניו ולא על קושטאנדינה שלפני פניו מכמה צדדים.
מן הסתם חלק מהשיבושים בשלישי יסודם בשני. בדקת זאת?
בדפוס השני יש נזקים ברורים ביחס לראשון. יתכן מאד כי גם השלישי כשני בזה.
לענין כתב:אתמול ראיתי בשו"ת של אחד מרבותינו הראשונים שיצא לאור ע"י מכון מכובד מאד, שמביאים גירסא בשם ראב"ן, בשעה שהיא אינה נמצאת בראב"ן כלל וכלל, אלא אחד המו"לים של הראב"ן הוסיפה מדעתו. זה שלא בדקו בכת"י של הראב"ן - מילא, זה שלא בדקו במהדורת דבליצקי המשובחת - גם מילא, אבל הרי אותו מו"ל הוסיפה בסוגרים מרובעות - להורות על כך שמדעתו הוא שהוסיפה, וא"כ כיצד העתקתם זה בשם הראב"ן עצמו? וזה בהוצאה מהמכובדות ביותר שיש!
לענין כתב:אתמול ראיתי בשו"ת של אחד מרבותינו הראשונים שיצא לאור ע"י מכון מכובד מאד, שמביאים גירסא בשם ראב"ן, בשעה שהיא אינה נמצאת בראב"ן כלל וכלל, אלא אחד המו"לים של הראב"ן הוסיפה מדעתו. זה שלא בדקו בכת"י של הראב"ן - מילא, זה שלא בדקו במהדורת דבליצקי המשובחת - גם מילא, אבל הרי אותו מו"ל הוסיפה בסוגרים מרובעות - להורות על כך שמדעתו הוא שהוסיפה, וא"כ כיצד העתקתם זה בשם הראב"ן עצמו? וזה בהוצאה מהמכובדות ביותר שיש!
שבע כתב:שנה ושינה ודאי
עמקן כתב:לא ברור למה נטפלין דוקא לזכרון אהרן, כשכך נוהגים בכל המכונים, כפי שנתברר לי יותר מפעם אחת.
לדוגמא, במכון מכובד ומיוחצ"ן, שהכתירו את עצמם ממלכת עולם התורה, הם כותבים להדיא שהם השוו לכת"י ודפוסים ישנים. אבל נתברר לי, שלמרות הצילומים שהם מציגים של כת"י ודפוסים ישנים שהם השתמשו בהם, הם השתמשו בהם לכל היותר במקומות בודדות, כדי להראות שהם עשו את זה. אבל באופן כללי הם לא עשו יותר מלהעתיק מדפוס וילנא.
אמרתי לבכיר במכון מכובדת ומפורסמת, מהוותיקין בעולם החרדי, שאני מוציא טעויות אצלם תמיד, ואם הם יפרסמו כותבת מייל עבור זה, אשמח לשלוח להם. והוא אמר לי להדיא שהם לא מעוניינים, זה יעלה להם יותר מדאי לטפל בזה.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 75 אורחים