סגי נהור כתב:כיון ששמעתי מפיהם ומפי כתבם של רבני ערים וכיו"ב להתיר, הרי המחלוקת שלך עמהם היא מחלוקת בסברא.
אינני רוצה להעתיק את דבריהם כי אינני מתמצא בנושא ברמה של דיון לעומק הסוגיא.
אבל עליך להבין שאינה דומה מחלוקת בסברא לטענות על רשלנות וכיו"ב בטיפול בעירוב בשטח, וחשוב לעשות את ההפרדה בין שני סוגי הטענות!
עם כל הכבוד שיש לי [ואין לי הרבה] רבני הערים לא מבינים בזה מימינם לשמאלם, לא בהלכות עירובין וכ"ש כ"ש כ"ש שלא במישור המעשי.
זה דיון מצחיק. לא הכרתי אפילו אחד שמבין בזה [פרט לרב אליהו חדד ממודיעין - שהוא עצמו מומחה עירובין], והכרתי רבים.
ניתי סברותיהם וניחזי אם יש בהם ממש.
זה שאני בעל גאוה - ניחא, זו הבעיה הפרטית שלי, אבל במקרה זה המציאות היא ידועה לכל המומחים העוסקים בזה, ואיש מהמבינים לא חושב שהמציאות כמותך.
יכולתי למנות לך כעת רשימה של רבני ערים שאני יודע בדיוק כמה מעט הם יודעים, ורבים הם שליט"א וזצ"ל, אך עדיין זה בכלל לשון הרע שלא לתועלת.
עושה חדשות כתב:היה והמשטרה/צבא/שב"כ זקוקים להיכנס לדירתו של אדם בכדי להגן משם על שיירת רה"מ או לעקוב משם על פעילות טרור, מי יוכל למנוע בעדם?
אולי מפריע לך שהם נצרכים בדר"כ לאישור מערכאה שיפוטית, או אולי ס"ל לכת"ר שצריך זכות לשימוש קלאסי באופן שכיח ורגיל.
יכולת כניסה זה גורנישט בהלכות עירובין
צריך זכות שימוש חוקית מאת בעלי המקום.
לחברת החשמל יש זכות חוקית להניח מונים, עכ"פ היכן שהם מונחים - ולעתים המונים מונחים בחוץ ולא מועילים מאומה בהלכות עירובין, למפקד הבסיס יש זכות להניח חפצים בחדרים של החיילים, לכל שבכני"ק אין זכות חוקית להניח מכשירי עיקוב היכן שמתחשק לו, אלא רק אם יש לו בדיוק סיבה בטחונית מספיקה.
מה שעושים באלימות ללא כסמכות חוקית - לא מועיל, עכ"פ למאי דנקטינן כחכ"צ.