חרסון כתב: . . זקוקים אנו נואשות למי שיכאב ו[י]זעק ויתריע במידה שווה - וגם יעשה, בפועל ממש - לקראת שתי הסכנות המוות הגדולות שעלו בחלוננו: בגשם וברוח, ומבלי שיבוא זה על חשבון זה. לדאבון לב, טרם מצאתי רב או מנהיג שכזה.
מבולבל כתב:הוא שומע מהאחראים ובכייני ההשקפה שומעים מדמיונם.
קו ירוק כתב:מבולבל כתב:הוא שומע מהאחראים ובכייני ההשקפה שומעים מדמיונם.
האחראים יש להם אינטרס לספר שהכל טוב, או במקרה היותר טוב, לא אמורים לדעת מאום מה הולך שם. לא נראה לי שהם שמים את כף רגלם מעבר למפתן השער..
כך שדבריהם כמאן דליתא. היכן האמת מתוך התלונות - מנין לי.
מבולבל כתב:ולכם יש אינטרס לספר שהכל גרוע.
רבינא: בעק' החשש מהידרדרות רוחנית של בחורים במלוניות הקורונה, פקע"ר אוים במכתב מגדו"י להחרים מלוניות שיש בהם סכנה רוחנית. ההסכמה: תוקם וועדה בראשות הגר"י סילמן שימנה משגיחים על המלוניות.
נוטר הכרמים כתב:קודם כל, מנין לכם שהמתלוננים לא עושים דבר. אני, למשל, כבר תרמתי סכום נכבד לארגון תפארת בחורים שמפעיל הרבה סניפים ברחבי הארץ בשביל בחורי ישראל, חלק מן הסניפים זכו להצלחה מרשימה. אבא שלי אמר שיחה בליל שישי לפני חודש באחד הסניפים בירושלים.
ולמה מי שמתאמץ למעלה ראש, למרות קשיים רבים, למלא את סדרי לימודיו הקבועים בחבורה וברציפות במשך כל התקופה, ללא קיצוצים והנחות, נחשב ש'אינו עושה כלום'?
ואפילו לומר חוות דעה על פואימה אסור?
הוה אמינא כתב:איפה דרשנים מגידים מרצים וכו' וכו'. היה מצופה שמי מהעסקנים או נציגי הציבור יעשה משהו להציל את הימים והשבועות הנאבדים בתהומות השיעמום הזה.
הפצת המעיינות כתב:הוה אמינא כתב:איפה דרשנים מגידים מרצים וכו' וכו'. היה מצופה שמי מהעסקנים או נציגי הציבור יעשה משהו להציל את הימים והשבועות הנאבדים בתהומות השיעמום הזה.
אני רואה שאין גבול למה ש"מצופה" מאלו וברוך שלא עשאני מהם
הוה אמינא כתב:הפצת המעיינות כתב:הוה אמינא כתב:איפה דרשנים מגידים מרצים וכו' וכו'. היה מצופה שמי מהעסקנים או נציגי הציבור יעשה משהו להציל את הימים והשבועות הנאבדים בתהומות השיעמום הזה.
אני רואה שאין גבול למה ש"מצופה" מאלו וברוך שלא עשאני מהם
אין גבול לכאב הלב לראות את טובי צעירי בנינו [לפי לבושם החיצוני לפחות] שישבו בישיבה עד לפני ימים אחדים ונדבקו ופונו, ולפתע בלי ר"מ בלי מק"ק בלי סדרים ובלי חברותות ובלי שום סדר יום מבלים את הימים והלילות בהבל וחוסר מעש.
יש מי שדואג לכשרות, ב"ה ויבורך. יש מי שדואג להווי, צולנט בליל שישי, וכנ"ל.
אבל איפה הדואגים לתוכן היהודי, למסגרת יהודית. הם לא חולים ולא חלשים. סתם מתבטלים כאחרוני יושבי הקרנות.
אילו איישר חילי והיה כוחי בפה הייתי מנסה לעניין אותם במשהו עם תוכן,
ומשאין לי כוח כזה אני פונה למי שהכוח בידו, דעו שיש כזה צורך.
ומצופה שיתמלא.
רע בעיניך?
איש גבעות כתב:הוה אמינא כתב:אין גבול לכאב הלב לראות את טובי צעירי בנינו [לפי לבושם החיצוני לפחות] שישבו בישיבה עד לפני ימים אחדים ונדבקו ופונו, ולפתע בלי ר"מ בלי מק"ק בלי סדרים ובלי חברותות ובלי שום סדר יום מבלים את הימים והלילות בהבל וחוסר מעש.
יש מי שדואג לכשרות, ב"ה ויבורך. יש מי שדואג להווי, צולנט בליל שישי, וכנ"ל.
אבל איפה הדואגים לתוכן היהודי, למסגרת יהודית. הם לא חולים ולא חלשים. סתם מתבטלים כאחרוני יושבי הקרנות.
אילו איישר חילי והיה כוחי בפה הייתי מנסה לעניין אותם במשהו עם תוכן,
ומשאין לי כוח כזה אני פונה למי שהכוח בידו, דעו שיש כזה צורך.
ומצופה שיתמלא.
רע בעיניך?
מכיון שכוחי בפי אני מתנדב למסור שם שיחת חיזוק לרגל תשעת הימים. (אקח תשלום רק על הנסיעות).
אשמח מאד, הרב הוא אמינא, אם תואיל בטובך, לקשר ביני לבין יושבי הקרנות...
אבני גזית כתב:דיסקאונקי טעון סדרות יכול לחדור לכל מקום. בלי קשר למלוניות.
סיפור הובלת הסטנדרים על חשבון הרשות המקומית; אתה לא מתכוון להשליך שיטיון של מזכיר אנונימי בן שלושים על כל עולם הישיבות, כן?
כי כנגד זה ידענו על שורה של ישיבות ותלמודי תורה שלא נחו לרגע בהסגר הראשון והשני, לעקוב ולעודד בלי הפסקה את תלמידיהם. אשתו של אחד מהם אמרה לי במר דאגתה, כל העולם סגור בבית והרב צריך להיכנס עם הטלפון שלו לכל בית כזה.
חזור אל “מנע מגיפה מנחלתך - הקורונה והשלכותיה”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 58 אורחים