אדג כתב:ומאידך 'אהלי צדיקים' מכחישים, והוכחתם שהרי המצבה העתיקה עדיין על מכונה! הרי לכם, מצבה כנגד מצבה, פה להם ולא ידברו, אך קול רב משמיעות הן גם משמיעות. סוף דבר: אוקי דבר אחזקתיה, ועד שלא יבורר שאכן קבור שם מי שאמרו, אין לתלות דבר מפי שמועה ולהעלותו בחזקת ודאי.
הירשערס כתב:אדג כתב:ומאידך 'אהלי צדיקים' מכחישים, והוכחתם שהרי המצבה העתיקה עדיין על מכונה! הרי לכם, מצבה כנגד מצבה, פה להם ולא ידברו, אך קול רב משמיעות הן גם משמיעות. סוף דבר: אוקי דבר אחזקתיה, ועד שלא יבורר שאכן קבור שם מי שאמרו, אין לתלות דבר מפי שמועה ולהעלותו בחזקת ודאי.
ברור שבמקום שיש עניין לשמר את הדבר בסוד, הרי שניתן לעשות זאת גם באופן שהמצבה הראשונה תיוותר על מכונה, ואדרבה דווקא באופן שהמצבה הראשונה תיוותר על מכונה, (וזאת מבלי להתייחס לעצם הנושא האם במקרה זה גופו השמועות נכונות אם לאו).
מורה צדק כתב:לגבי מהרח"ו
יש מעשה ידוע (הוא מובא בספר מצא חיים - בסוף ספר עט סופר, נמצא באוצר), שהיה בית ע"ז בדמשק וכל לויה שהיתה עוברת שם היה הע"ז צועק וזועק וכו' וכו', ומהרח"ו ביטל אותה וביקש להיטמן מול אותו מקום, כדוגמת משה רבינו וכו'.
אני לא יודע אם זה נכון או לא, אבל מה שידוע לי שהסורים פינו את בית הקברות שבו היה מהרח"ו, והעתיקו את קברו, ובדיוק באותו זמן הרב פינטו, כביכול העלה עצמות מסוריה, את עצמות מהרח"ו ועצמות זקנו. ולמה זה בסוד? בזה לא אוכל לפרט.
איש_ספר כתב:ומי יודע מה הקשר של איש זה לאשכול?
אחד.jpg (27.15 KiB) נצפה 184 פעמים
מורה צדק כתב:מסופקני אם שמעתי את זה ממנו ישירות או שראיתי זאת כתוב בראיון איתו , ככל הנראה ביום ליום.
מורה צדק כתב:לגבי מהרח"ו
יש מעשה ידוע (הוא מובא בספר מצא חיים - בסוף ספר עט סופר, נמצא באוצר), שהיה בית ע"ז בדמשק וכל לויה שהיתה עוברת שם היה הע"ז צועק וזועק וכו' וכו', ומהרח"ו ביטל אותה וביקש להיטמן מול אותו מקום, כדוגמת משה רבינו וכו'.
אני לא יודע אם זה נכון או לא, אבל מה שידוע לי שהסורים פינו את בית הקברות שבו היה מהרח"ו, והעתיקו את קברו, ובדיוק באותו זמן הרב פינטו, כביכול העלה עצמות מסוריה, את עצמות מהרח"ו ועצמות זקנו. ולמה זה בסוד? בזה לא אוכל לפרט.
גביר כתב:מורה צדק כתב:לגבי מהרח"ו
ראיתי כמה פעמים בלוויות ב"מ בהר הזיתים שבשעה שהגיעה המיטה למרגלות ההר החלו נושאיה לרוץ במהירות, איני יודע מפני מה [ ולא מצאתי לעת עתה דברים כתובים על זה, לפי המובא כאן יתכן שזה משום בתי העבודה זרה המצויים שם משני צדי הדרך, הם אכן זו הסיבה לכך?
שערי חכמה כתב:ידוע לי בידיעה ברורה מאחד מגדולי המקובלים שהיה בסוד הענינים והיה שותף לתכנית בזמן אמת, שאכן עצמותיו של מהרח"ו הובאו מדמשק ונקברו שם, והדבר ברור ללא פקפוק.
גביר כתב:מורה צדק כתב:לגבי מהרח"ו
ראיתי כמה פעמים בלוויות ב"מ בהר הזיתים שבשעה שהגיעה המיטה למרגלות ההר החלו נושאיה לרוץ במהירות, איני יודע מפני מה [ ולא מצאתי לעת עתה דברים כתובים על זה, לפי המובא כאן יתכן שזה משום בתי העבודה זרה המצויים שם משני צדי הדרך, הם אכן זו הסיבה לכך?
שמחו כתב:שערי חכמה כתב:ידוע לי בידיעה ברורה מאחד מגדולי המקובלים שהיה בסוד הענינים והיה שותף לתכנית בזמן אמת, שאכן עצמותיו של מהרח"ו הובאו מדמשק ונקברו שם, והדבר ברור ללא פקפוק.
נראה לך שמישהו השתכנע?
איש_ספר כתב:מצבת קדש הרח"ו בדמשקתמונה משנת תר"צ בערך. התפרסמה גם בספרו של וילנאי (ואולי נלקחה משם)
---------
ומי יודע מה הקשר של איש זה לאשכול?
יוצא פוניבז' כתב:בעמ' 5-8 מאמר על קברו של מהרח"ו, ובסופו הובאה איזו אמירה עמומה מהגר"מ שטרנבוך
האם אכן הגר"מ שטרנבוך היה בסוד הענינים כדבריהם, וא"כ האם יש מי ששמע ממנו דברים יותר ברורים בזה?
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 747 אורחים