תבונה1 כתב:אינני רופא אבל אנתח את מה שאני רואה בעיניים.
מאות אלפים בארה"ב יצאו בשבועות האחרונים לרחובות, לפי כל החישובים היו אמורים להיות עוד אלפי מתים, ואני שואל -איפה כל המתים?? איפה כל החולים??
אני בטוח שרבים מהם נדבקו, אבל הנקודה היא שנשא איננו בהכרח חולה!!
המספרים של משרד הבריאות מתייחסים לנשאים של הנגיף אך לא לחולים!! בפועל אין כל כך הרבה חולים.
תוך כדי הקורונה התברר שהקורונה היא אמנם מדבקת, אבל אחוז החולים ממנה נמוך (ישנם סברות שהנגיף נחלש), וסכנת החיים ממנה היא ברמת אחוזים כמעט אפסית (פחות מעשירית האחוז), כנראה שככל שיבדקו יותר אנשים כך יתגלו יותר נשאים וממילא אחוזי הסכנה יירדו.
כמובן שאין לזלזל אפילו באחוז נמוך של סכנה ויש להיזהר שלא להידבק ולהדביק- אבל השאלה היא מה עם פרופורציה?
עושה רושם שעסוקים בפופוליזם במקום לעסוק בעצירת הנגיף.
הייתי בחתונה בימים האחרונים, עמדתי מחוץ לאולם וראיתי שם את כולם רוקדים בפנים, במשך כל האירוע לא הגיע אפילו שוטר אחד לבדוק את מצב העניינים. זה לא אומר שלא ראיתי משטרה, הם הסתובבו ברחובות עם הצ'אקאלקות שלהם ודאגו שח"ו אף אחד לא יסתובב בחוץ ללא מסכות...
רמת ההדבקה ברחוב היא מאד נמוכה לעומת ההדבקה בתוך מקומות סגורים - אבל היכן הם התמקדו? כמובן שעיקר הפעילות הייתה ברחוב…
לעומת רמת הסכנה של הקורונה, שהיא קיימת אך היא נמוכה, הרי שסגירת מקומות עבודה היא סכנה הרבה יותר חמורה. מהיכן כל אותם מאות אלפים אמורים להתפרנס??
בשו"ת נודע ביהודה כותב שמותר להכניס את עצמו לספק פיקוח נפש בשביל פרנסה, ובשו"ת אורח משפט מוכיח זאת ומראה מהי הגזה"כ.
יש בזה טעמא דקרא מאוד פשוט, מניעת פרנסה היא גם כן פיקוח נפש.
איפה השכל??
סגירת מקורות פרנסה לאלפי משפחות בשל חשש קורונה?!
הרי צברו כבר מספיק ידע, וניתן פחות או יותר לדעת היכן צריך להתמקד.
במקום להשתולל שיתנו הוראות מושכלות ויאכפו אותם וידאגו לטפל במקומות המועדים.
סגירת ערים שלמות ועצירת החיים זה לא פחות טירוף. זה שייך למקרים קיצוניים, לא למצב העכשוי בו מספר החולים בפועל הוא נמוך.
בשביל תלמוד תורה דרבים נכנסים למצב של פיקוח נפש, זה מפורש בהרבה מקומות,( עי' חיים ומלך בתחילת הספר ובמשך חכמה סוף פרשת תרומה ובמכתבו של הברכת שמואל בתחילת הספר שכולם כותבים זאת באופן פשוט).
ובפרט שהרי אפשר לפתוח את מוסדות החינוך והישיבות שיפעלו לפי הנחיות בריאותיות מושכלות והממשלה תהיה אחראית לאכוף אותם.
כבר התפרסם מכתבו של רעק"א בזמן מגיפה בעירו, שם הוא דאג שיהיה שוטר בכל ביכ"נ.
היום אפילו אין צורך בשוטר בכל מקום, יש להם ניידות והם יכולים להסתובב בהם בין כל המקומות.
ולגבי הקהילות המועדות שאינן שומרות על ההוראות, שימצאו פתרונות כיצד לתקשר איתם, ואף אם הם אינם מצליחים, עדיין זה לא אסון ברמה של עצירת הפרנסה לכולם.
המשטרה מחפשת עבודה קלה, כמו בכל מקום וכמו כל אדם, אך כעת הם עסוקים בניראות וב"מה יגידו", רואים זאת בהתנהלות הסגר, אין שום פרמטר והקריטריונים הם לפי ה"קריזות" של המשטרה ושל השוטר שבשער... יש כאן הפגנת כח ותו לא.
כל הנ"ל פשוט וברור גם למקבלי ההחלטות ומ"מ נשארים בדעתם להחמיר ולסגור עד כדי איבוד הדעת!!
והכל בא מגאוותם שסברו שהם היו כבר אחרי הכל ופתאום חזרו למצב הקודם..והם סוברים שעושים לטובת הציבור אבל אף אחד לא דואג ליידע אותם שהציבור סבורים אחרת???
היכן כל העסקנים שדואגים לרווחת הציבור וכאן קולם לא נשמע כלל?? רק עוסקים לומר אנטישמיות וכ'ו
אולי שיתחילו לומר שפשוט צריך להפסיק להלחיץ ולחזור לחיות חיים נורמלים?? הרי לפי הטבע לא נראה שזה יגמר בחודש הקרוב..
ועוד הערה ישנם מאות אם לא אלפים מתושבי חו"ל שלא יודעים מה לעשות בזמן אלול הקרוב אלפי בחורי ישיבות מאירופה בפרט שאין להם כ"כ תחליף מכמה בחינות לבחורים אלה...וכבר זמן קיץ איבדו לגמרי ....( נכון יש מסגרות פה ושם אבל אינו דומה..מכמה בחינות..) ודיברתי עם אחר מרה"י הגדולים שרוב תלמידיו מחו"ל וסיפר לי שעשה הכל מול משרד הפנים בתחנונים שימצאו איזה פתרון..ואין כ"כ עם מי לדבר..
ומי יאמר ידינו לא שפכו את דם הרוחניות הזה???
שה' ישמע שוועתינו ונזכה לשמוע בשורות טובות!!