איש שלום כתב:אני אחרי החוברת וכל המודעות הענקיות בעיתונים על התשיעי שבתשיעי שבתשיעי שבתשיעי, נשברתי לגמרי. אינני מגדולי התורמים, אבל פה ושם הייתי תורם להם. בזאת החלטתי לעשות לזה סוף את כספי אתן לגבאי צדקה אינטילגנטים ונורמאלים יותר. ואין לזה קשר אם הסגולה הזו אמיתית או לאו.
אולי בשביל לאזן נזכיר לעצמינו שלא הם המתמודדים עם הצורך לתת מליונים של שקלים כל חודש, בידיעה שאם אין את המליונים עוד מאות ואלפים יהיו אומללים.
אתם לא נכנסים לנעליים שלהם ובקורת יש לכם. אם הבקורת היתה ענינית בלבד רק באופן שברור לנו הצורך ואנחנו מעריצים (כן, מעריצים!!!) אותם על פועלם האדיר, ורק מעוררים על הצורך לעדן את הפרסום האגריסיבי בכדי לתת לקופות אחרות מקום, בכדי לשמור על שפיות העם שלנו ולא להשתמש במסחטת הרגשות מידי הרבה, ניחא.
אבל כאן כולם כועסים, בועטים, כופים בטובה.
בסופו של דבר אין מי שלא נהנה בעקיפין מן הטובה אשר קופה זו הביאה לעולם. אם ע"י קרוביו או שכיניו שלא הוא צריך לקחת את האחריות עליהם, כמו שהיה בעבר, למי מאיתנו שעוד זוכר לפני עשרים שנה כשייהתי אברך צעיר, כל מקרה בשכונה היו את אלו שלקחו על כתפיהם ועל כתפי בני ביתם את האחריות, והיא עצומה ולא פשוטה.
רק לחשוב על המקרים שהיינו שומעים בעבר על אוני של לחם בבית כפשוטו, כיום הדוגמאות הם חונך ורופא שיניים וכד'. תחשבו על זה ותבנו עד כמה הקופה הצליחה, ותחשבו לבד איך תאמרו מעכשיו את הבקורת.
הבקורת קיימת, נכון, אבל איך נאמר אותה מעכשיו, כנראה קצת אחרת, לא נהיה כפויי טובה.
אנא ממכם אל תחלישו, אחרי הכל כן כל אחד יכול לספר לעצמו על ישועות שראה או שיודע מחבירו שנושע ולמה לזלזל.
איך עוד נשארו צרות בעם? זו שאלה טובה. אבל לא תגרום לי לזלזל.
ואדגיש, הבקורת קיימת גם אצלי, אבל הצורה היא שונה. מעודנת, מודה, רק מעוררת על אפשרות לשינוי.