ישיבישקייט כתב:מי היא הנכדה שמספרים עליה שהיתה לוחמת נגד הדת אבל סייעה בהוצאת הספרים?
ובכלל מי הם צאצאיו?
חצקל כתב:איך הגר"ש נכשל גם עם נכדה וגם עם בן?
ארי במסתרים כתב:ויעקב אבינו נכשל עם עשיו...
צאנזער כתב:תוך כדי דיבור נקט בלשון עדינה והמעטה.
המציאות הנדירה היתה אצל מי שלא נכשל... (כמובן שהביטוי "נכשל" אינו במקומו).
היא שיחתי כתב:אם עלה שמו
אזכיר דבר מעניין שהיה באסופות לפני זמן
שר' שמעון ניסה להתקבל לר"מ במרכז
והרב קוק סירב
ודומני מפני שוני בשיטות הלימוד
יום נקם ושילם כתב:אגב, שמו המלא: הרב שמעון יהודה הכהן שקופ.
אבל אז הילדים שלו היו חסידים...אליעזר ליפמן כתב:ואולי אולי היה שוה להגר"ש שקופ להיות חסיד ולא קאלטער ליטוואק...
אמסטרדם כתב:אני שמעתי את אימרת החזו"א [שהביא ר' מאיר סובל] על הגרב"ד ז"ל, ואני מבקש מאלו שהכתירו את הגרש"ש בתואר קדוש עליון שיענו לי "קדוש הוא מנא ידעה", כי זאת לדעת שקדושה וגואונות אינם מעכבים זה את זה [מבחינה מציאותית], ויצויין להקדמת החובות הלבבות שאחד החסידים הוכיח פעם למישהו ששאל אותו שאלה זרה בהל' גירושין על מה שהוא לא משקיע את מוחו בחובות הלבבות כ"א בלומדות שאינו נוגע למעשה והבן.
אמסטרדם כתב:ואני מבקש מאלו שהכתירו את הגרש"ש בתואר קדוש עליון שיענו לי "קדוש הוא מנא ידעה",
דורש צדק כתב:כך שבסופו של דבר יש לגרשי"ה שקופ צאצאים שומרי מצוות.
מאיר סובל כתב:דורש צדק כתב:כך שבסופו של דבר יש לגרשי"ה שקופ צאצאים שומרי מצוות.
בר מן דין, לא רק בסופו של דבר, כי אם גם בתחילתו.
בנו של הגר"ש שהיה בעצמו מראשי הישיבה בגרודנה, ניצל והתגורר אחרי השואה באמריקה. הוא הוציא לאור את חידושי רבי שמעון, הספרים הנפוצים בכל בית מדרש. גם יסד את ישיבת שער התורה באמריקה, וחתנו שאיני זוכר את שמו עמד בראשות הישיבה.
כמדומה שיש להם משפחה עניפה של שומ"צ וגדולי תורה.
שמע מהרב ישראל גוסטמן שאמר ר"ש שקאפ שמניח רבינו תם תפילין, כי בתחיית המתים יאמר לו ר"ת 'כמה שעות יגעת בסברא שלי בתוס' און וואס איז מיט מיין תפילין'.
שיף כתב:שני ותיקי וזקני תלמידיו זצ"ל בשנים האחרונות
ארזי ביתר כתב:שיף כתב:שני ותיקי וזקני תלמידיו זצ"ל בשנים האחרונות
ושמותיהם?
מחולת המחנים כתב:ארזי ביתר כתב:שיף כתב:שני ותיקי וזקני תלמידיו זצ"ל בשנים האחרונות
ושמותיהם?
היושב מימין הוא הגאון רבי יצחק דוב קופלמן ר"י לוצרן, והיושב באמצע נ"ל שהוא הגה"צ רבי זיידל אפשטיין משגיח ישיבת תורה אור, שניהם היו זקני תלמידי הגרש"ש.
ארזי ביתר כתב:מחולת המחנים כתב:ארזי ביתר כתב:ושמותיהם?
היושב מימין הוא הגאון רבי יצחק דוב קופלמן ר"י לוצרן, והיושב באמצע נ"ל שהוא הגה"צ רבי זיידל אפשטיין משגיח ישיבת תורה אור, שניהם היו זקני תלמידי הגרש"ש.
ייש"כ. ומיהו האברך החסידי היושב עמהם?
אום אני חומה כתב:האם יש עוד מישהו מתלמידיו שחי עמנו כיום?
שמעתי שיש ישיש אחד בהר נוף בשם ר' שלמה שילוביצקי,
אמנם איני יודע בבירור.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: תולדות ו־ 530 אורחים