יוסף חיים אוהב ציון כתב:ס' מושבות ומעמדות הוצאת יד הרב ניסים.
תם מה הוא אומר כתב:מתוק מדבש על זוהר ח"א פרשת ויחי, עמודים תקו-תקי.
חד ברנש כתב:יוסף חיים אוהב ציון כתב:ס' מושבות ומעמדות הוצאת יד הרב ניסים.
נמצא באוצר, בשם: ספר הזכרון לרב יצחק ניסים, סדר ו.
דמשק כתב:אני מחפש את הספר זכרון 'צבי תפארת' שיצא לזכר הגרצ"י אברמוביץ, כאן כתבו שהספר נסרק בגוגל בוקס, אך זה חסום לי.
מבקש חכמה כתב:עד שהתקלה תסודר אשמח מאד אם תהיה לקבל אפשרות לעיין בספר [תנאי בנישואין ובגט, הרב אליעזר ברקוביץ - הוצאת מוסד הרב קוק] באיזה אופן תודה רבה
חד ברנש כתב:שלחתי אליך באימייל.
פייביש אופטובסקי כתב:בהיותי חסום ביכולת להוריד מהאתר בלינק דלהלן (https://www.yiddishbookcenter.org/searc ... &restrict=),
האם אוכל לבקש מאת מי מן החברים שאינו חסום להוריד שני ספרים אלו (הלינק מוביל לעמוד בהם נמצאים ספרים אלו):
פיער יאהר און דער וועלט-מלחמה, לייפונער יצחק. 1923
אין פייער און בלוט, היישריק ק. ח. 1930
פייביש אופטובסקי כתב:פייביש אופטובסקי כתב:בהיותי חסום ביכולת להוריד מהאתר בלינק דלהלן (https://www.yiddishbookcenter.org/searc ... &restrict=),
האם אוכל לבקש מאת מי מן החברים שאינו חסום להוריד שני ספרים אלו (הלינק מוביל לעמוד בהם נמצאים ספרים אלו):
פיער יאהר און דער וועלט-מלחמה, לייפונער יצחק. 1923
אין פייער און בלוט, היישריק ק. ח. 1930
איר וועט האבן זייער א-גרויסע מצוה.....
יאיר אתמר כתב:נזקקתי למאמרו של מ' ארליך, 'ספר שבילי דירושלם המיוחס לר' יצחק חילו - מזויף?', בתוך כת"ע ירושלים וארץ ישראל 6 (תשסח) עמ' 59-87.
אודה מאוד למי שיעלהו.
יאיר אתמר כתב:נזקקתי למאמרו של מ' ארליך, 'ספר שבילי דירושלם המיוחס לר' יצחק חילו - מזויף?', בתוך כת"ע ירושלים וארץ ישראל 6 (תשסח) עמ' 59-87.
אודה מאוד למי שיעלהו.
חד ברנש כתב:הנה
אשרי יושבי ביתך כתב:לענין כתב:אשרי יושבי ביתך כתב:ספר "והאר עינינו" לרב פרידליס שליט"א,
אמנם אחר פסח אנן, אך מ"מ זקוק אני לחידוש בענייני פורים המופיע שם בשם הגר"א נבנצל שליט"א לגבי קריאת הפסוק "ואת עשרת בני המן", עיצה כיצד לא יקרא למפרע.
אשמח מאוד למי שיכול לסרוק ולהעלות!
כפי זכרוני הוא כותב לקפל את המגילה באופן שהחלק החלק יהיה מקופל, וכך השורות שמשני הטורים יהיו ברצף.
והתעוררתי בזה קצת שהרי ברמב"ן כתוב שהחלק שבשירה הוא משום שכן דרך הקוראים וא"כ יל"ד אם יש ענין שיהיה מונח לפניו החלק בשעה שקורא, וי"ל.
בס"ד השגתי צילום מהספר, מצו"ב לתועלת הלומדים!
גלעד1 כתב:מחפש בדחיפות את המאמר:
Correcting the Ba'al Koreh: Punctilious Performance vs. Public Embarrassment
מאת Rosenberg, Moshe
הופיע ב: Journal of Halacha and Contemporary Society 58, Succot 5770. Fall 2009, pp 5-44
וכן (גרסה אחרת?) ב-"Rav Chesed" II (2009) 135-163
חד ברנש כתב:גלעד1 כתב:מחפש בדחיפות את המאמר:
Correcting the Ba'al Koreh: Punctilious Performance vs. Public Embarrassment
מאת Rosenberg, Moshe
הופיע ב: Journal of Halacha and Contemporary Society 58, Succot 5770. Fall 2009, pp 5-44
וכן (גרסה אחרת?) ב-"Rav Chesed" II (2009) 135-163
תבדוק אם אחד מן הגרסאות זמינה בכתבי העת שבמאגר הזה https://www.jstor.org/
אם כן, כנראה אוכל להשיגך.
אשי ישראל כתב:זקוק לספרים הבאים. תודה גדולה מראש למי שיכול לעזור:
ספר פסקי הלכות שבת (כנראה המחבר הוא הרב אפרים אליעזר פאדאווער) תשובה פג, בה הובאו דברי הבאר משה.
שרגא המאיר ז, כז.
נטעי גבריאל חלק שבת, בענין חזרת יולדת וחולה ואיש הצלה מבית החולים לביתם (אני לא יודע היכן זה מופיע, כי אין לי את הספר).
שו"ת דבר חברון או"ח תקלה.
ספרי נטע"ג כולם מצויים בה"ב ובאוצה"ח. ובכ"מ, ככל הידוע לי - לא הו"ל ספר על הל' שבת.אשי ישראל כתב: . . נטעי גבריאל חלק שבת, בענין חזרת יולדת וחולה ואיש הצלה מבית החולים לביתם (אני לא יודע היכן זה מופיע, כי אין לי את הספר) . .
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 264 אורחים