דרש-משה כתב:אחר שהחלטתי ללבוש ט"ק עם תכלת בצנעה, עדיין לא ידעתי מה עושים לגבי זה שפתאום אני הולך בלי ציצית בחוץ. בהמשך היה לי רעיון להוציא את הציצית ולהכניס את החוטים של תכלת. התעוררה לי שאלה בשבת אם מותר לברור מתוך החוטים את חוטי התכלת ולהכניסם בפנים. לכאו' יש לצדד שמכיון שהכל קשור ביחד והכל בעצם חפץ אחד, שלא שייך בורר, אבל הלכה למעשה לא ברור לי.
קרית מלך כתב: לכאורה זה דומה לברירת מצות שלמות משבורות בפסח לענין לחם משנה שאינו נחשב בורר
דרש-משה כתב:קרית מלך כתב: לכאורה זה דומה לברירת מצות שלמות משבורות בפסח לענין לחם משנה שאינו נחשב בורר
קודם כל יש חולקים ע"ז. וחוץ מזה שאני הכא שהוא דבר שבמציאות הוא שונה, ולא רק בדין.
קרית מלך כתב:השינוי הוא בצבע לא במציאות. הרי אין כל הבדל מבחינת איכות הציצית בין התכלת או הלבן המצוה מתקיימת משניהם כאחד יחד.
דרש-משה כתב:אבל עדיין אני חושב שיש משהו בסברא שכתבתי שאולי לא שייך בורר כשהכל גוף אחד וקשור ביחד, ומעניין אותי אם מצאנו דבר דומה לזה.
שש ושמח כתב:דרש-משה כתב:אבל עדיין אני חושב שיש משהו בסברא שכתבתי שאולי לא שייך בורר כשהכל גוף אחד וקשור ביחד, ומעניין אותי אם מצאנו דבר דומה לזה.
בודאי לא שייך בורר בגוף אחד, וע"ע כאן viewtopic.php?f=17&t=18828&hilit=%D7%A7%D7%95%D7%91%D7%99%D7%94+%D7%94%D7%95%D7%A0%D7%92%D7%A8%D7%99%D7%AA#p253850
חזור אל “תכלת ודין הקרבה בזמה"ז”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 42 אורחים