חד ברנש כתב:אולי הגיע הזמן שישקיעו יותר בקירוב הקרובים?
שייף נפיק כתב:לא תם העידן כלל! ודאי שהמתכונת שונה מהעבר, אבל בהחלט - יש.
ישיבת אופקים וקרית מלאכי פועלות. אור החיים פועל עם שלוחותיו. ישיבת אחינו בפ''ת. ועוד ועוד.
מדרשיות לב לאחים פעילים מאוד, אני מכיר מקרוב, השפעות רבות וברוכות.
כמו כן יש את שלום לעם של רבי יעקב הלל ובניו גם פעיל מאוד, זה לא ששולחים לישיבות את כולם ואפילו לא רובם, אבל משפיע מאוד לחיים תורניים ברמות שונות. מי שיודע שלום לעם עשה מהפכה של ממש במעלה אדומים. יש לו עשרות רבות של מתחזקים אברכים ורבנים שהם בוגרים שלהם. יש את אור ישראלי, ועוד מסגרות דומות של פעילויות. וב''ה שזיכני להיות נטפל לעושי מצוה.
חד ברנש כתב:אולי הגיע הזמן שישקיעו יותר בקירוב הקרובים?
חד ברנש כתב:נכון, נכון. צריך להשקיע גם בהלכות לשון הרע, בשלום בית, ומה עוד כתבת, אה, בקציצת צפורניים.
אבני גזית כתב:שייף נפיק כתב:לא תם העידן כלל! ודאי שהמתכונת שונה מהעבר, אבל בהחלט - יש.
ישיבת אופקים וקרית מלאכי פועלות. אור החיים פועל עם שלוחותיו. ישיבת אחינו בפ''ת. ועוד ועוד.
מדרשיות לב לאחים פעילים מאוד, אני מכיר מקרוב, השפעות רבות וברוכות.
כמו כן יש את שלום לעם של רבי יעקב הלל ובניו גם פעיל מאוד, זה לא ששולחים לישיבות את כולם ואפילו לא רובם, אבל משפיע מאוד לחיים תורניים ברמות שונות. מי שיודע שלום לעם עשה מהפכה של ממש במעלה אדומים. יש לו עשרות רבות של מתחזקים אברכים ורבנים שהם בוגרים שלהם. יש את אור ישראלי, ועוד מסגרות דומות של פעילויות. וב''ה שזיכני להיות נטפל לעושי מצוה.
אופקים וקרית מלאכי זה יותר לנשרפים. לא כך?
כעת שאלה פשוטה
אתה מקרב בחור חילוני מבת ים במשך חודשיים. הוא בשל ללמוד בישיבה לבעלי תשובה. נגיד הרב פיינהנדלר.
תמנה לי חמש ישיבות כאלה. לא קרית מלאכי, אלא ישיבות כמו אור החיים ורב פיינהנדלר.חד ברנש כתב:אולי הגיע הזמן שישקיעו יותר בקירוב הקרובים?
מה קשור? אולי ישקיעו בדיני לשון הרע, ישקיעו בענייני שלום בית, באיסור לגזוז ציפורניים בלילה ובחומרה שלא לישון יחידי.
כעת אני שואל על משהו מאוד ספציפי שהולך ודועך. הנושא שלך חשוב אבל הקשר שלו הוא רק בדמיון המילולי.
ההרגשה שלי שחסרים כיום את אנשי הלהבה. כך הרגשתי האישית.
אבני גזית כתב:בשבוע האחרון נסגרה ישיבה מוכרת לבעלי תשובה.
בישיבת אור החיים יש כיום פחות ממאה תלמידים, במקום כמה מאות בעבר.
גם ממקומות אחרים נשמעים נתונים מתקרבים / דומים.
עידן הפעילים והמדרשיות הפך לנחלת העבר?
חד ברנש כתב:פששש.. חשוב מאוד. הצלחה מרובה.
אבני גזית כתב:בשבוע האחרון נסגרה ישיבה מוכרת לבעלי תשובה.
הנך בטוח לגבי מש"כ על ישיבת או"ח?אבני גזית כתב:בשבוע האחרון נסגרה ישיבה מוכרת לבעלי תשובה.
אליעזר ג כתב:אבני גזית כתב:בשבוע האחרון נסגרה ישיבה מוכרת לבעלי תשובה.
לא חושב שישנם פחות בעלי תשובה כפי שכתבו כאן ,אלא שמהלכם שונה וחלק גדול מהם אינו הולך לישיבות אלא מתחזק במקומו. יש לכך הרבה סיבות ואחת מהן שהיא כנראה לא המרכזית היא שבשורה התחתונה באופן כללי, הציבור החרדי לא קיבל כראוי את בעלי התשובה לשורותיו.
גיזונטע קאפ כתב:אליעזר ג כתב:אבני גזית כתב:בשבוע האחרון נסגרה ישיבה מוכרת לבעלי תשובה.
לא חושב שישנם פחות בעלי תשובה כפי שכתבו כאן ,אלא שמהלכם שונה וחלק גדול מהם אינו הולך לישיבות אלא מתחזק במקומו. יש לכך הרבה סיבות ואחת מהן שהיא כנראה לא המרכזית היא שבשורה התחתונה באופן כללי, הציבור החרדי לא קיבל כראוי את בעלי התשובה לשורותיו.
זה לא רק שהם מתחזקים במקומם, אלא הם לא נהיים חרדים, הם דתיים במגוון רמות, אבל בהחלט לא מצטרפים לציבור החרדי
אבני גזית כתב:בישיבת אור החיים יש כיום פחות ממאה תלמידים, במקום כמה מאות בעבר.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 308 אורחים