נוטר הכרמים כתב:ר' זנב ידידי,
כבודך מכריח אותי להיכנס לפרטים,
אז ככה, כבר דווח כאן בפורום על המקרים המפורסמים,
האסון המפורסם המשולש של משפחת נוסבוים - רוזנברג;
הטרגדיה של הרב הבר;
הפטירה של הרב בקשי דורון;
ועוד כמה מקרים פחות ידועים של אנשים שנזהרו בתכלית, הרבה מעבר לממוצע ונדבקו.
וזה חוץ ממה שיצא לי לשמוע מפה לאוזן על הרבה - ברמת אמינות פחותה יותר.
כעת גם בקרב החולים, הרי נחשפתי לשמות של עשרות חולים מבני ברק ומחוצה לה,
והתאמצתי נואשות למצוא קשר בין בתי הכנסת והישיבות אליהם.
אז נכון שהיה את המקרים המפורסמים של תפרח ובית הלל שדובר עליהם,
ב"ה שלא ידוע על אף אחד שמונשם או מורדם משם.
מגחך אותי רק הרצינות שבה אתה דורש ממני להתמודד מול.....
מסע הפחדות מתוזמן ואינטרסנטי מובהק, שמעולם לא נדרש להוכיח את עצמו,
ההבדל ביני לבינו, שהוא גובה סבל והפסדים מוחשיים רוחניים וגשמיים כאחד כל יום שעובר.
אגב, היום ביתד נאמן גילו שחמסין זה 'סכנה אש חום'.
כנראה פעם ראשונה שיש ארבעים מעלות חום ברחוב ז'בוטינסקי.
אז מומלץ להרבות בשתיית מים ולהירגע.
נוטר הכרמים כתב:כעת גם בקרב החולים, הרי נחשפתי לשמות של עשרות חולים מבני ברק ומחוצה לה,
נוטר הכרמים כתב:רק עכשיו נפגשתי שוב עם הפורום מאז הבוקר.
לנאצות איני רואה צורך להגיב.
הרי אם הייתי מונע מפוליטיקה קטנה הייתי נהנה להוסיף לראות את כל אלו שהציקו לי בשכונה ובבית כנסת ממשיכים לסבול ולהזיע ולבטל תורה, לחיי.
ולולי דמיסתפינא משבועה הוה אמינא, סהדי במרומים שמזרעא דאבא אנא וקשה לי לראות אנשים (שונאים ומציקים) סובלים וכבוד תורה ותפילה בשפל המדרגה.
הטענה היחידה העניינית היא ריבוי הנפטרים מקרב הציבור החרדי,
ראשית, אין לי תשובה.
שנית, כבר השיב הגרי"ג שליט"א מה שהשיב. (לא הבנתי את תשובתו, אבל למה לקהל מרעיתו איננה מספיקה, ולו בכדי לשלול תשובות ומסקנות אחרות!!).
ושלישית, והיא העיקר, ברור לי לגמרי על סמך המון עדויות מהימנות על מספר משמעותי מאוד של נפטרים שהם לא נדבקו בבית כנסת או בישיבה,
או ממי שנדבק שם.
ודי בזה.
לעתיד לבוא, הקב"ה אומר להם לישראל, מצוה קלה יש לי, וחי בהם שמה, לכו ועשו אותה. ואמאי קרי ליה מצוה קלה משום דלית ביה חסרון כיס. מיד כל אחד ואחד נוטל והולך ועושה כנישתא בחצירו ומדרש בקרפיפו, והקדוש ברוך הוא מקדיר עליהם חמה כבתקופת תמוז, וכל אחד ואחד מבעט בכנישתתו ובמדרשו ויוצא, שנאמר וגו'
יהודי רגיל כתב:נוטר הכרמים כתב:כעת גם בקרב החולים, הרי נחשפתי לשמות של עשרות חולים מבני ברק ומחוצה לה,
לא להאמין
אתה משועמם לחלוטין?
על כל חולה שנחשפת ביטלת תורה לעבור איתו על כל מסלול הליכתו בשבועיים שקדמו, וביררת שהוא לא היה בבית כנסת או בבית מדרש?
בכלל, כל הטענה מטופשת, וכי ביררת שמי שהיה איתו במגע לא היה בבית כנסת?
ומי שהיה במגע עם מי שהיה איתו במגע עם מי שהיה איתו?
בקיצור, לא מתאים לרמתך כאלו דיבורים טפשיים.
ההבדל ביני לבינך - שאתה עובד שעות נוספת להוכיח ש'תורה מגני ומצלי', ואם הבירור שלך יכשל היכשהו - תהיה בבעיה. ואני 'מאמין' שתורה מגני ומצלי, אך גם כפוף לדעת תורה
לבי במערב כתב:כמו"כ יש לעורר וביותר, שחובת 'ונשמרתם' לא אזלא לה מפני החלטת משה"ב (מאיזה טעם שתהי')...
ויש לנו להחמיר בענין זה, גם במה שלא תקנו ע"פ חוקיהם.
פקתא דערבות כתב: . . הם אומרים מסיכה אז אנחנו שכפ"ץ?
הם אומרים 2 מטר אז אנחנו שמונה מטר?
או שאם יגידו שאין מגיפה נמשיך להפגין מולם שאכן יש?
לבי במערב כתב: חלק נכבד מההקלות נעשה בעקבות לחץ פוליטי, כלכלי
פקתא דערבות כתב:מרעק"א הראיה הכי גדולה שכן לא סגר כלל את בתיהכ"נ ורק צמצם את מספר המפללים.
נוטר הכרמים כתב:מראש חודש אייר אני נמצא יום יום בכולל 'עשר שעות רצופות' בבית כנסת עולי הגרדום רח' דב גרונר בבני ברק.
9 בבוקר עד 7 בערב, ללא טלפון נייד.
יש שם גם תענית דיבור.
בברכה המשולשת כתב:מאידך גיסא, אין ראיה ממגפת הכולרה לא תקפ"ץ,
איש_ספר כתב:מדרש חדשלעתיד לבוא, הקב"ה אומר להם לישראל, מצוה קלה יש לי, וחי בהם שמה, לכו ועשו אותה. ואמאי קרי ליה מצוה קלה משום דלית ביה חסרון כיס. מיד כל אחד ואחד נוטל והולך ועושה כנישתא בחצירו ומדרש בקרפיפו, והקדוש ברוך הוא מקדיר עליהם חמה כבתקופת תמוז, וכל אחד ואחד מבעט בכנישתתו ובמדרשו ויוצא, שנאמר וגו'
בברכה המשולשת כתב:מאידך גיסא, אין ראיה ממגפת הכולרה לא תקפ"ץ, כי שם אחוזי התמותה היו כ- 50% רח"ל (פי 500 מקורונה, אם נניח IFR של 0.1%, כאמור באשכולות אחרים על-פי הנתונים. ואפילו אם נניח IFR של 0.5 אחוז, זה עדיין מאית מאחוזי התמותה בכולרה)
מחולת המחנים כתב:בברכה המשולשת כתב:מאידך גיסא, אין ראיה ממגפת הכולרה לא תקפ"ץ, כי שם אחוזי התמותה היו כ- 50% רח"ל (פי 500 מקורונה, אם נניח IFR של 0.1%, כאמור באשכולות אחרים על-פי הנתונים. ואפילו אם נניח IFR של 0.5 אחוז, זה עדיין מאית מאחוזי התמותה בכולרה)
מאידך גיסא, ההדבקה של הכולרה היא רק דרך הצואה, לעומת זאת הקורונה מדבקת לכו"ע במגע טיפתי (מבלי להכנס האם היא מדבקת דרך משטחים), כך שכללי ההרחקה בקורונה צריכים להיות גדולים בהרבה יותר.
סגי נהור כתב: כפשוט לכל בר דעת, אחוזי התמותה ממחלת הקורונה בכדור הארץ שלנו (להבדיל מהיקום המקביל הנז"ל) גבוהים הרבה יותר ממה שציין הרב בה"מ.
(הערתי רק כשראיתי שמישהו הגיב על הדברים, משמע יש מי שלוקח זאת ברצינות.)
מחולת המחנים כתב: מאידך גיסא, ההדבקה של הכולרה היא רק דרך הצואה, לעומת זאת הקורונה מדבקת לכו"ע במגע טיפתי (מבלי להכנס האם היא מדבקת דרך משטחים), כך שכללי ההרחקה בקורונה צריכים להיות גדולים בהרבה יותר.
בברכה המשולשת כתב:(The Center Square) – Some doctors, economists and educators argue stay-at-home orders defy data and medical science, and are hurting young people the most.
נוטר הכרמים כתב:ר' זנב ידידי,
כבודך מכריח אותי להיכנס לפרטים,
אז ככה, כבר דווח כאן בפורום על המקרים המפורסמים,
האסון המפורסם המשולש של משפחת נוסבוים - רוזנברג;
הטרגדיה של הרב הבר;
הפטירה של הרב בקשי דורון;
ועוד כמה מקרים פחות ידועים של אנשים שנזהרו בתכלית, הרבה מעבר לממוצע ונדבקו.
וזה חוץ ממה שיצא לי לשמוע מפה לאוזן על הרבה - ברמת אמינות פחותה יותר.
כעת גם בקרב החולים, הרי נחשפתי לשמות של עשרות חולים מבני ברק ומחוצה לה,
אז נכון שהיה את המקרים המפורסמים של תפרח ובית הלל שדובר עליהם,
ב"ה שלא ידוע על אף אחד שמונשם או מורדם משם.
מגחך אותי רק הרצינות שבה אתה דורש ממני להתמודד מול.....
מסע הפחדות מתוזמן ואינטרסנטי מובהק, שמעולם לא נדרש להוכיח את עצמו,
ההבדל ביני לבינו, שהוא גובה סבל והפסדים מוחשיים רוחניים וגשמיים כאחד כל יום שעובר.
אגב, היום ביתד נאמן גילו שחמסין זה 'סכנה אש חום'.
כנראה פעם ראשונה שיש ארבעים מעלות חום ברחוב ז'בוטינסקי.
אז מומלץ להרבות בשתיית מים ולהירגע.
בברכה המשולשת כתב:סגי נהור כתב: כפשוט לכל בר דעת, אחוזי התמותה ממחלת הקורונה בכדור הארץ שלנו (להבדיל מהיקום המקביל הנז"ל) גבוהים הרבה יותר ממה שציין הרב בה"מ.
(הערתי רק כשראיתי שמישהו הגיב על הדברים, משמע יש מי שלוקח זאת ברצינות.)
נכון מאוד.
רק ביקום המקביל המצאתי את הנתונים הבאים...
ורק ביקום המקביל פורסמו הדברים הבאים...
בברכה המשולשת כתב:מחולת המחנים כתב: מאידך גיסא, ההדבקה של הכולרה היא רק דרך הצואה, לעומת זאת הקורונה מדבקת לכו"ע במגע טיפתי (מבלי להכנס האם היא מדבקת דרך משטחים), כך שכללי ההרחקה בקורונה צריכים להיות גדולים בהרבה יותר.
לא. בעיקרון מספיק לשמור על היגיינה טיפתית, כמו שפרטתי בהודעה קודמת.
הפצת המעיינות כתב:בברכה המשולשת כתב:(The Center Square) – Some doctors, economists and educators argue stay-at-home orders defy data and medical science, and are hurting young people the most.
Some doctors
מספר רופאים כלכלנים! ומחנכים!
מחולת המחנים כתב: ואשר על כן כללי ההרחקה מהכולרה מעטים יותר מאשר הקורונה, אף על פי שסכנתה מרובה, מכיון שהקורונה מדבקת במגע טיפתי, ועלולה להדביק כל אחד הנמצא במרחק 2 מטר או במגע עם חולה, ואילו הכולרה אינה מדביקה אלא דרך הפרשות הצואה, ועלולה להדביק בעיקר את מי שמטפל בחולים.
בברכה המשולשת כתב:כתר"ה קרא את הכתבה?
ואת המחקרים?
הסיוג שם הוא לגבי המדיניות הציבורית הכוללת (שלגביה, אכן רופאים אינם מומחים יותר מכלכלנים או מחנכים. או כל אדם אחר, ונכב"ב, ואדרבה, כידוע).
לגבי הנתונים הרפואיים עצמם אין סיוג כזה, אלא מובאות שם הפניות לתוצאות מחקרים.
נהנה מהאוצר כתב:אני קורא ולא מאמין
עד היום חשבתי שאנשים מסוימים חושבים שאין קורונה חמורה משפעת וכו' וכו' זה לא אסון ולא טרגדיה וכו'
עכשיו אני מגלה שיש מי שחושב שקורונה גרמה לטרגדיות וחוליים. רק שאין תועלת לאדם עצמו שלא יפגע ובין אם יזהר ובין אם לא - שווים סיכויו להדבק
אין לי בעיה שמי שרוצה יאחז כך על עצמו
אבל אם הקורונה זו טרגדיה וכל הנפטרים הנ"ל לא היו בסין, הוי אומר שמישהו מסביבתם הדביק אותם
וכי יהודי לא אמור לרעוד מפחד מלגרום חשש מיתה לחבירו
או מלגרום לחבירו חולי ומכאוב וצער [והצער יכול להיות תהומי, כאותו אציל רוח, שהדביק בחוסר זהירותו את אחותי והיא הרגישה מצוין, רק פספסה את חתונת בתה]
חזור אל “מנע מגיפה מנחלתך - הקורונה והשלכותיה”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 9 אורחים