בברכה המשולשת כתב:ועכשיו, שהודיעו על פתיחה מלאה של מערכת החינוך ברוב הארץ,
ונראה שבהלת הקורונה בשלביה האחרונים
אולי כבר הגיע הזמן לדרוש את פתיחת בתי הכנסת והישיבות (בלי קפסולות)?
רבי גרשון עדיין ממליץ להתפלל בבית?
בברכה המשולשת כתב:ועכשיו, שהודיעו על פתיחה מלאה של מערכת החינוך ברוב הארץ,
ונראה שבהלת הקורונה בשלביה האחרונים
אולי כבר הגיע הזמן לדרוש את פתיחת בתי הכנסת והישיבות (בלי קפסולות)?
נוטר הכרמים כתב:כעת אני לא מתייחס למישהו או משהו מסוים ספציפית, ואין לי כח להיכנס לפולמוסים מיותרים.
רק תשימו לב, שיש כאן אנשים שלאורך התקופה העבירו כאן - תוך בטחון עצמי מופרז -
תחזיות קודרות מאוד, והטיחו האשמות קשות של רציחה וכד', והם ממשיכים לעשות זאת מפעם לפעם, כולל בשבוע זה,
והכל מתוך מידע כביכול על התפרצות שניה של המחלה אם חלילה לא יישמעו להנחיותיהם המדויקות המחמירות יותר ממשה"ב.
(זאת כאשר הטיפו כנגד האנרכיה וחוסר האמון ברשויות).
האם לא הגיע הזמן שיבדקו את עצמם אל מול הנתונים המעודכנים (ישתבח שמו)?
הרי אם היה קורה משהו בקהלים ובקבוצות שפעלו אחרת הם היו מזדעקים לכאן ב'אמרנו לכם',
ו'קול דמי אחיך זועקים' ועוד כיד ד' הטובה.
(הרי ראינו את ה'זאב זאב' בהלויית הגר"צ שינקר ובבחור שנמצא חולה בישיבת חדרה).
ואילו כשזה ב"ה לא קורה,
בהתחלה הם אמרו הכל בזכות הסגר,
וכשייצאו מהסגר, חכו חכו.
שוין, יש כאלו שכבר קרוב לחודש מחוץ לסגר, לומדים ומתפללים בבתי כנסת,
הילדים והבחורים במוסדות (כמובן תוך הגבלות וכללי זהירות מסוימים),
האם שמעתם על ריבוי תחלואה חלילה בקרב אותו ציבור?
אדרבה, שישובו הללו עם נתונים.
ככל הידוע לי, עוד להיפך.
ובשביל מה אני כותב את זה,
לא כדי לשכנע מישהו,
לא התפתיתי שוב לדבר החסר סיכוי הזה,
וגם לא כדי להרבות קיטוב ושנאה, חלילה,
אלא שיבינו אותם אנשים,
שאם עד עכשיו התחזיות והאסטרטגיה שלהם לא בהכרח הוכיחו את עצמם, בסופו של דבר,
הם לא יכולים לבוא בטענות למי שלא משתכנע.
זנב לאריות כתב:נוטר הכרמים כתב:כעת אני לא מתייחס למישהו או משהו מסוים ספציפית, ואין לי כח להיכנס לפולמוסים מיותרים.
רק תשימו לב, שיש כאן אנשים שלאורך התקופה העבירו כאן - תוך בטחון עצמי מופרז -
תחזיות קודרות מאוד, והטיחו האשמות קשות של רציחה וכד', והם ממשיכים לעשות זאת מפעם לפעם, כולל בשבוע זה,
והכל מתוך מידע כביכול על התפרצות שניה של המחלה אם חלילה לא יישמעו להנחיותיהם המדויקות המחמירות יותר ממשה"ב.
(זאת כאשר הטיפו כנגד האנרכיה וחוסר האמון ברשויות).
האם לא הגיע הזמן שיבדקו את עצמם אל מול הנתונים המעודכנים (ישתבח שמו)?
הרי אם היה קורה משהו בקהלים ובקבוצות שפעלו אחרת הם היו מזדעקים לכאן ב'אמרנו לכם',
ו'קול דמי אחיך זועקים' ועוד כיד ד' הטובה.
(הרי ראינו את ה'זאב זאב' בהלויית הגר"צ שינקר ובבחור שנמצא חולה בישיבת חדרה).
ואילו כשזה ב"ה לא קורה,
בהתחלה הם אמרו הכל בזכות הסגר,
וכשייצאו מהסגר, חכו חכו.
שוין, יש כאלו שכבר קרוב לחודש מחוץ לסגר, לומדים ומתפללים בבתי כנסת,
הילדים והבחורים במוסדות (כמובן תוך הגבלות וכללי זהירות מסוימים),
האם שמעתם על ריבוי תחלואה חלילה בקרב אותו ציבור?
אדרבה, שישובו הללו עם נתונים.
ככל הידוע לי, עוד להיפך.
ובשביל מה אני כותב את זה,
לא כדי לשכנע מישהו,
לא התפתיתי שוב לדבר החסר סיכוי הזה,
וגם לא כדי להרבות קיטוב ושנאה, חלילה,
אלא שיבינו אותם אנשים,
שאם עד עכשיו התחזיות והאסטרטגיה שלהם לא בהכרח הוכיחו את עצמם, בסופו של דבר,
הם לא יכולים לבוא בטענות למי שלא משתכנע.
כבוד הרב ה'נוטר' שליט"א
אני לא רואה את עצמי כנעול על עמדה מסוימת, ובהחלט מסוגל להשתכנע מאנשים שלא שייכים ל'מחנה' שלי, ולא פעם החכמתי וקבלתי מדברים שנכתבו על ידך,
אבל כאן אני ממש לא מבין את ההגיון שמאחורי דבריך,
אתה אומר הנה יש כאן קבוצה מסויימת שלא התחשבה לגמרי בהוראות והנה לא שמענו על תחלואה גבוהה אצלהם, ומתברר שהכל היה 'זאב' 'זאב'.
ואני הק' והדל תמה, משל למה הדבר דומה, אדם אובחן ע"י רופא כחולה במחלה אנושה, וכל הרופאים [למעט כמה הזויים רופאי אליל וקונספירטורים למיניהם] אישרו את האבחנה, והורו לו שאם לא ינקוט בפעולה מסוימת הרי בודאי שימות תוך חודש, הלז לא התחשב כלל בדבריהם מסיבותיו שלו. והנה זה פלא, הוא מתהלך בריא תקופה ארוכה אח"כ, יש שני אפשרויות מה קרה כאן, או שכל הרופאים טעו, אפשרות מאוד נדירה אבל עדין אפשרות, או שנעשה לו נס גלוי, כנ"ל. אבל ברור לכל בר-דעת שהבן-אדם שוטה מופלג, חסר אחריות וכו', העובדה שבסוף הוא ניצל לא מפחיתה בכי הוא זה, מהטירוף שלו שלא לשמוע לרופאים בשעתו, אז הוא שוטה בר מזל.
ולסוגיין, הנה כל המומחים והרופאים בעולם, [למעט כמה הזויים רופאי אליל וקונספירטורים למיניהם], הורו על הקפדה מוחלטת של ריחוק חברתי, בכדי להמנע מהידבקות והדבקה, והיו שוטים מופלגים שלא התחשבו בהוראות, וכי היה להם רופאים שאמרו דעה שונה, איזה מידע רפואי סודי, והבנה מיוחדת בדרכי מעבר הנגיף הזה יש לכל המרדנים למיניהם, וכי היה להם סיבה הגיונית להסביר למה לזלזל בהוראות, לא,
הם סתם שוטים חסרי אחריות, והנה לכאו' לא ראינו אצליהם הדבקות בשיעור גבוה, נו, אז מה, הם שוטים ברי-מזל . . .
כל מי שהתריע, בסה"כ היה לפה בתוך הציבור שלנו להוראות ותחזיות של מומחים ורופאים, ובחלק של ההוראות על ריחוק חברתי, דומני שהיה בזה תמימות דעים על הצורך בזה, והסכנה להמנע מזה.
ולעניין הסגר, לא הבנתי, יש לך הסבר אחר למה שקרה פה? הרי בחדש הראשון של ההתפרצות, הגיעו [נדמה לי] לסביבות 10000 נדבקים, ואח"כ התחילה ירידה בשיעורי ההדבקות. במקביל לזה היה סגר, מה שאומר שהצעד הזה הפחית משמעותית את ההדבקה, [וההגיון פשוט, כל אדם חולה פגש פחות אנשים, וממילא הדביק פחות], עכשיו התחילו בהדרגה להוריד את הסגר, וב"ה לבינתיים [ואין בטחון שכך ימשך, ומעניין מה תגיד אם יהיה גל שני] אין גידול בנדבקים, ואדרבה המספר הולך ויורד, אז צ"ל שיש סיבה נוספת שאינני יודע מה היא,שעכשיו אין גידול כמו בחודש הראשון, [יש כל מיני תיאוריות], אבל הלא בחודש הראשון היה גידול מטורף, אז בשעתו, הסגר היה נצרך ומוכרח, ואכן עזר, אז מה בדיוק הטענה?
ועל טענתך שידוע לך על נתונים להיפך, נו באמת, ממש עברת על החולים, בדקת מה כל אחד הצביע, בעירייה, בממשלה,קבעת לו פרופיל פוליטי, הצלבת עם נתונים אישיים, מידת הקפדתו על ההוראות שלו ושל ילדיו, ויצא לך שמי שלא הקפיד, חלה פחות, נו באמת, אולי תרשום ע"ז פטנט למאבק בקורונה, יקימו באיטליה ובספרד מפלגות מסוימות, יערכו בחירות בזק, יצביעו להם, יקימו מוסדות, לא ישמרו על ההוראות, ולא יחלו...... סליחה על הציניות, אבל זה כ"כ מופרך והזוי, לא מתאים.
במלוא הכנות, אשמח להחכים מתשובתך.
מלבב כתב:ואיך אתה מסביר שלא היה שום הבדל בתחלואה ובמקרי המוות בין קהילות ששמרו על ההנחיות לקהילות שלא שמרו?
דרופתקי דאורייתא כתב:כנגדם (קרי: כנגד המתפללים בשטח פתוח עם מרחקים / בבית הכנסת מאוורר וכדו') זעקו חמס 'רוצחים' (ראיתי ושמעתי בעיני לא פעם ולא פעמיים), הלשינו ומסרו למשטרה (ובשכונתי הזמינו ביו"ט !! משטרה לברית מילה שהתקיימה ברחוב במקום פתוח),
ומתברר שזה לא בדיוק נכון...
לעולם יהיה אדם כתב:זה מילים בלי כיסוי.
אתה הרי לא יכול לדעת כמה אנשי חלו, ואולי גם נפטרו, כתוצאה מתפילות כאלו.
הוא משונה ומקומם.אז מה שחשוב עכשיו זה להסביר כמה אני יותר חכם מכולם?!
כמה אני פרשתי מהציבור, סיכנתי את הכלל, ובכל זאת לא קרה לי כלום?!
מאיפה האכזריות הזו?
לעולם יהיה אדם כתב:מלבב כתב:ואיך אתה מסביר שלא היה שום הבדל בתחלואה ובמקרי המוות בין קהילות ששמרו על ההנחיות לקהילות שלא שמרו?
דרומי כתב:כ'הפסקת פרסומות' אני מביא ידיעה טרייה שקיבלתי:
משרד הבריאות:
הערים המובילות ב-3 הימים האחרונים בתחלואה:
ירושלים 15, בית שמש 7, ת''א 7, מודיעין עילית 6 ובני ברק 4.
ה' יעזור שנשמע רק בשורות טובות, ישועות ונחמות מתוך בריאות בגו"ר.
דרומי כתב:כ'הפסקת פרסומות' אני מביא ידיעה טרייה שקיבלתי:
משרד הבריאות:
לעולם יהיה אדם כתב:דרומי כתב:כ'הפסקת פרסומות' אני מביא ידיעה טרייה שקיבלתי:
משרד הבריאות:
מה אתה בא עכשיו לבלבל אותנו עם עובדות?
ובכלל אף אחד לא יודע וכו'
ישא ברכה כתב:"ויאמר ה' וכו' לכן הנני יוסף להפליא את העם הזה הפלא ופלא; ואבדה חכמת חכמיו, ובינת נבוניו תסתתר".
דרופתקי דאורייתא כתב:ישא ברכה כתב:"ויאמר ה' וכו' לכן הנני יוסף להפליא את העם הזה הפלא ופלא; ואבדה חכמת חכמיו, ובינת נבוניו תסתתר".
מבלי להביע דעה, זה בטאון שמייצג את הציבור עם הקיבוץ הכי גדול של רבים ש'בשיטה' לא שמר על הנחיות משרד הבריאות,
[ואגב, לא בגלל שהם מזלזל בחיי נפש ח"ו, אלא לדעתם ברור שיש תרופות וכו' וכו', ושהמסיכות יותר מסוכנות, וביטול תורה ותפלה בודאי ובודאי יותר מסוכן],
וזהו הציבור שיש בו הכי פחות חולים ונפטרים, בס"ד.
כך שאפשר להבין את הלך הרוח שם...
במיוחד לגבי ל"ג בעומר, שהם חוששים מפני התפרצות מגיפה באם לא ישמחו בהילולא דבר יוחאי (כדברי החיד"א שכבר הובאו בפורום).
ישא ברכה כתב:ברמה האישית אני מאוכזב שיש בציבור החרדי קבוצות גדולות עם אינטלגנציה כה מועטת.
אשר בשונה מחבריהם העצנקים שמנסים כוחם בפילפולים של הבל (הקושיה הנוראה מה ההבדל בין בית כנסת לחנויות), החוג הזה אפילו לא מנסה להתיישר עם המציאות, ובדבריך לעיל יצגת אותו בשלימות.
אמונה אין כאן, יראת שמים גם לא, חכמה בוודאי שלא.
כי אם נסיון להצית כל דבר באש המערכה כנגד השמד, בצירוף כמה ק"ג של טיפשות.
וסיימתי בזה.
ישא ברכה כתב:ורק להמחיש את הדברים, ראה כמה דברי הבל כתבת כעת.
1. לדעתם ברור שיש תרופות. 2. המסיכות יותר מסוכנות. 3. זה הציבור שיש בו הכי פחות חולים. [אני לבד זוכר כעת שלושה נפטרים בשכונת מאה שערים].
דרופתקי דאורייתא כתב:בעיקר הנושא המדובר כאן על פתיחת בתי כנסיות ובתי מדרשות,
כפי הנשמע (במקום שאין איש) קמו להם איזה ארגון מזרוחניק (!!) שכואב על סגירת בתי כנסיות ובתי מדרשות ללא סיבה,
והוא בהליכים מול משרד הבריאות ואבזרייהו לאשר רשמית את פתיחת בתי הכנסת.
יוסף חיים אוהב ציון כתב:ראיתי במנין קרלין בשכונה בגן העיר, שבמנחה של שבת עלה הקורא את כל העליות. וכאן הוראה אחרת?
בברכה המשולשת כתב:דרופתקי דאורייתא כתב:בעיקר הנושא המדובר כאן על פתיחת בתי כנסיות ובתי מדרשות,
כפי הנשמע (במקום שאין איש) קמו להם איזה ארגון מזרוחניק (!!) שכואב על סגירת בתי כנסיות ובתי מדרשות ללא סיבה,
והוא בהליכים מול משרד הבריאות ואבזרייהו לאשר רשמית את פתיחת בתי הכנסת.
בוודאי.
הפלא ופלא.
הרי ידוע שהמזרוחניקים (!!) לא אכפת להם מבתי כנסת...
וברצינות,
למה אתם סבורים שכל יהודי שומר תורה ומצוות ירא"ש לא כואב את סגירת בתי הכנסת?
ולמה אתם חושבים שאין יוזמות ונסיונות ומאבקים לפתוח את בתי הכנסת מכל החוגים?
(אני כבר מחזיק את עצמי מתחילת האשכול הזה לא להעיר את זה, אבל עכשיו באמת כבר לא הייתי מסוגל לשתוק עוד)
שתהיה לכולנו שבת שלום
איש_ספר כתב:כת"ר יודע שאני רחוק מהכללות ותיוגים. אבל כשהקול הציבורי ה(כמעט) יחיד הנשמע הוא של "ארגון רבני צוהר" מי שקולם נשמע תמיד בנסיבות אחרות, הרי שבושנו מכל עם.
בברכה המשולשת כתב:איש_ספר כתב:כת"ר יודע שאני רחוק מהכללות ותיוגים. אבל כשהקול הציבורי ה(כמעט) יחיד הנשמע הוא של "ארגון רבני צוהר" מי שקולם נשמע תמיד בנסיבות אחרות, הרי שבושנו מכל עם.
אני חשבתי שהכוונה היא לאיגוד בתי הכנסת, שפנה בעניין זה למל"ל כבר בשבוע שעבר.
איש_ספר כתב:לא מכיר ולא ידעתי.
דברי הכותב מתייחסים כנראה לידיעה הנפוצה הזו
https://www.inn.co.il/News/News.aspx/437357
הייתי ראשון רבני הערים שסגר את בתי הכנסת בעירו בשל החשש להדבקה במקומות צפופים. הייתי מאלו שקראו לממשלה לעשות זאת בעת שמשרד הבריאות לא התייחס לנושא והנחיותיו היו מעורפלות
מחשב מסלול כתב:איפה אותם רבנים שצעקו ברדיו, שהמאה שעריניקים שהולכים לבית הכנסת הם רודפים!
חזור אל “מנע מגיפה מנחלתך - הקורונה והשלכותיה”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 18 אורחים