מי זה כתב:מתנצל שאני קצת חורג מהדיון ההשקפתי, אבל אלו הם הנתונים.
מרת פרוש ע''ה (בעלה ז''ל שהתמוטט באמצע השבעה היה גם חיובי לנגיף במצב קל)
מרת הרשלר ע''ה
שניהן מרח' שומרי אמונים
ר' יהושע העשיל אייזן ז''ל ממא''ש
ר' ב''צ קופרשטוק ז''ל ממא''ש
ר' אפרים בלום ז''ל מבית ישראל (בשבוע שעבר התלונן אפרים על תסמיני שפעת קלים, עוד לפני שהספיקו לחשוב אם צריך לחשוש מקורונה, הוא התמוטט במרכז הבית ונפטר לעיני הילדים ההמומים. צוותי הרפואה שטפלו בו לא ידעו לקבע האם חלה בנגיף או לא, אבל לאשתו זה כבר לא שינה הרבה, בבת אחת היא נזרקה לחיי אלמנות כואבים עם ארבעה ילדים קטנים וטראומתיים.
(אתר ועד הרבנים, וכך גם בעיתונות)
ויאמר לצרותינו די.
אכתוב גם אני את הערותי,
מה שכתב 'דרופתקי דאורייתא' היתה בעיקר על שכונת מאה שערים עצמה, ולא הסביבה,
ולכן בית ישראל, ושומרי אמונים (השייך ג"כ לשכונת של בית ישראל) אינן ממאה שערים,
ואם כן, מרת פרוש ובעלה, מרת הרשלר, רב"צ קופרשטוק, הם משומרי אמונים. ר' אפרים בלום מבית ישראל.
ובענין ר' יהושע אייזן ז"ל (גר בבתי אונגרין), היה כן שומר על הכללים והיה סגור בבית, הוא היה חולה מסוכן כבר הרבה שנים, וכמה פעמים כבר חשבו שזה רגעים אחרונים שלו, עכ"ז אמר לי בנו שמסתברא מאוד שלא היה לו קורונה.
ובענין ר' ב"צ קופרשטוק ז"ל, המשפחה אומרת (חוץ מאחד) שברור להם שלא היה לו קורונה, הוא מת מדום לב, וגם הסברא אומרת כך שמקורונה לא מתים פתאום ביום אחד, ואכהמ"ל.
וכן אצל ר' אפרים בלום ז"ל, ג"כ כנ"ל שכמעט ברור שלא מת מקורונה.
מרת הרשלר איני יודע אם היא מתה מקורונה, היא כבר היתה זקנה.
בכל אופן, כדי לתרץ קושיות ה'דרופתקי דאורייתא', הביא ציטוט כדלהלן:
כתוב בספר "שומר אמונים" וז"ל: מובא מהאר"י הק'
כשיש ח"ו דבר בעיר אין יכול לשלוט רק באלו שיש להם פחד, אבל אלו שמתחזקים בלבם בבטחונם על ה' ומתגברים על הפחד, אין שום דבר רע יכול לשלוט בהם. וכן מובא בספר "תורת נתן" (להמקובל רבי נתן שפירא זצ"ל תלמיד האריז"ל) וז"ל:
ולכן צריך ג"כ ליזהר שלא להתיירא בשעת הדבר רח"ל מס"מ וחיילותיו, אלא להתפלל לה' והוא יענם, כי המתיירא מלפניו הוא נותן לו כח וגבורה להתגבר במגפה בר מינן בעיר, אלא חבי כמעט רגע עד יעבור זעם, ויעסוק תמיד בתורה ובמעשה הקטורת ויתבטל מותנא מעלמא עכ"ל.
ואפשר לומר, כיון שבמאה שערים הסתובבו בלא פחד, והתפללו בשטיבלעך כרגיל, לכן לא שלט שם המגיפה,
וכן הנביא ישעיה אומר (כו, כ) "לך עמי בא בחדריך וסגר דלתיך בעדך חבי כמעט רגע עד יעבור זעם", ופירש"י
בא בחדריך בבתי כנסיות ובבתי מדרשות.