שומע כתב:אם אענה במקום המקשקש בקומקום אומר בקצרה שאתה מפליג בשטויות שגובלות ברציחה. אם חולי קורונה לא יתבודדו, אין שום סיכוי לשמור על כל קבוצות הסיכון. לא יתכן שיסתובבו פה מיליון איש חולים ולא יפגשו אף אדם מעל גיל 60/חולה. ובריטניה עם 20000 מתים תוכיח. ואם עד עכשיו לא הצליחו לשמור פה על בתי אבות, ק"ו אם כולם יעשו מה שהם רוצים. וגם הנתון שלך על 20 איש הוא לא מוכח. וגם מי החליט לך שחיי 20 איש הם הפקר? ועוד שגם לדבריך, אם יחלו פי מאה איש יהיו 2000 מתים שלא מקבוצות סיכון.
איני מבין מה אתה שח. הרי כשהממשלה הכריזה על כל המדינה סגר, זה מה שהיה פחות או יותר, למעט חריגות פה ושם. אז מה יקרה אם הממשלה תכריז שכל מי שמעל גיל 60 חייב להסגר אין יוצא ואין בא. למה זה לא יכול להתקיים?
וכמובן, שאני לא טוען שחיי 20 איש הפקר. אני טוען אבל, שאי אפשר לשתק מדינה שלימה על בסיס סכנת חיים מעט מן המעט. הרי מאות אנשים נהרגים כל שנה בכבישים, האם אנו אוסרים על כל הרכבים לנוע בכביש? הרי אחוז האנשים שנהרגים או משותקים כשהולכים לחופשת סקי, הוא גבוה לאין ערוך מסכנת הקורונה, האם יעלה על הדעת לאסור סקי על כל העולם?
ולמעשה, דעתי העניה, שבאופן אידיאלי אפשר לפתוח הבתי כנסת ואת הישיבות וכו', ובתנאי כפול ומכופל, שכל אלו שמגיעים לשמה לא באים במגע בשום דרך ובשום צורה ובשום גורם דגורם עם קבוצות סיכון. ואולי אפשר לומר באופן של לימוד זכות, שכל אלו המפירים את ההוראות, אכן כך מתנהגים.
ובכל אופן, לזה אני מסכים, שכל עוד שהציבור לא מפנים שאסור לבוא במגע עם קבוצות סיכון, אז אכן צריך לבודד את כל האוכלוסיה. וזה משהו בלתי נתפס שאני רואה בעינים שלי. ולמשל משפחה שגרה לידי, שיש להם הורים זקנים ולא בכוחות מלאים, שאין שום בידוד. וזה באמת משהו בלתי מובן. ואני אכן אוסר על הילדים שלי להתקרב למשפחה הזאת לא לסבים, ואף לא לילדים, כי אני לא רוצה שהם יהיה גרם דגרם של התפשטות קורונה חס ושלום.
אז למעשה, כנראה שאכן יש לאכוף את הסגר ואת הכללים, לא בגלל שהמצב מחייב, אלא בגלל שכנראה הרבה אנשים פשוט לא מוכנים להשגיח על החיים שלהם, וזה באמת משהו מפליא ומזעזע.