זאב ערבות כתב:מלך שלם כתב:דוגמאות למה? ששחר אילן שר"י הוא אפיקורס מהודר ועמותת חדו"ש שבראשה הוא עומד היא חוד החנית של הצרת צעדי יראי ה' בארה"ק?
ובלא"ה, מחקרי הציבור החרדי נכתבים מנקודת מאי אהנו לן רבנן שהיא אפיקורסות, ולמסקנת הגמ' סנהדרין ק' הוא גילוי פנים (וממילא למכחשים בזה בלא קשר לתורה הוי כפירה בתורה).
על שאלת זכויות היוצרים לסדרות הספרים שאתה מעלה (הנמכרות בחנויות בכסף מלא!) אתה מתחמק מלענות.
ובכללות, הגישה הזאת של "אני מעלה מה שנראה לי ואתם מקסימום תעירו לי" מקוממת מאד. בשלמא אם מדובר באיזה פריט בתוך קובץ גדול שקשה לברור, ניחא, אבל להעלות חבילות חבילות של חומר בעייתי (הפשקוילים שהעלת תחת השם "כתבי פולמוס" מכילים חומר שאסור בקריאה ע"פ שו"ע!), היא "לא חש לקמחיה" בצורה חמורה ואין לה מקום.
לוקח זמן להגיב על כל ההודעות.
כבר כתבתי כמה פעמים שאין לי שום כוונות ונגיעות בהעלאת הקבצים וכבר מחקתי כמה וכמה שאמרו לי שהם דברי אפיקורסות, אך שם היה מדובר בכאלו שלכאורה חרדים אך למעשה מקולקלים. לעת עתה אתה היחיד שעוררת על הקבצים האלה ואם עוד יעוררו שהם פסולים אמחק אותם.
לא קראתי את המאמרים ואין לי מושג מי זה שחר אילן אך נראה שדעותיו לא מוצאות חן בעיניך וכנראה שאחרים רק קוראים ולא מתיחסים שכן כבר הורידו אותם למעלה מעשרה פעמים כל אחד. אז בעיניך הם אפיקורסות וכנראה בעיני אחרים לא.
ולגבי שאלת זכויות היוצרים איני מתחמק שכן הנידון כבר דוסקס כאן בפורום ובמקומות אחרים הדק היטב ויש הדורשים לכאן ויש הדורשים לכאן. אתה יכול להביא דוגמא לאיזה סדרת ספרים אתה מתכוין? בכל אופן קבצים אלה כבר מסתובבים ברשת ובמחשבים זה זמן רב והשאלה היא רק איפה למצוא אותם, אז יש כאלו שאספו וריכזו למקום אחד וזו כבר מלחמה אבודה להלחם בתופעה וכבר ענו לך שכל אלו שמורידים כאן בין כה וכה לא יקנו את הספרים, בין מחסרון ממון או מחסרון מקום...
דרך אגב הערתי שאם למישהו יש טענת זכויות יוצרים שיודיע לי וכבר הסרתי אחד או שניים ובכלל אני משתדל להעלות רק ספרים שאין עליהם זכויות או שהם ישנים.
יהודי יקר, אתה מאמין בשכר ועונש?
איני מבין את ההיתממות הזאת, אתה מעלה חומר לאתר פעיל ומרכזי מאד, ואין לך שום קשר ושום אחריות למה שאתה מפיץ, שמעת פעם על לפני עיוור? על מסייע בידי עוברי עבירה? מה פשר החסדים הללו בלא אחריות ובלי ביקורת מינימלית.
אתה כותב שהבנת ששחר אילן לא מוצא חן בעיני, ואני שואל אותך, זה דעה פרטית שלי? אתה ניסית לברר מי זה הברנש הזה? מה זו האובייקטיביות המיתממת הזו? מדובר באדם שנלחם בהקב"ה, אתה חושב שלא תתן את הדין על הפצת הסחורה הכפרנית שלו ושל חבר מריעיו? אתה חושב שהטענה שעשרה הורידו ולא אמרו כלום תעזור לך?
(בלא"ה יש כאן אכן סוג של קירור האמבטיה בפורום שאופיו תורני, ואין פוצה פה, ועוד לומדים מדשתקי רבנן, ואיני יודע באמת למה, אולי שוחד הורדת הקבצים מעוורת עיני חכמים).
סוגיית סנהדרין ק' כנראה לא מרגשת אותך מידי בכדי לקחת אותה בחשבון, אז אכתוב שוב לכל מי שיראת ה' בקרבו: כל כתיבה ואמירה שיש בה מן ההנחה האפיקורסית של מאי אהנו לן רבנן אסורה בכתיבה וקריאה וכ"ש בהפצה.
איסור החזקה במחלוקת וביזוי ת"ח מתייחס בודאי להמפיץ כתבי מחלוקת ישנים מסוגים שונים.
לגבי העתקת חיבורים הנמכרים שיש להם זכויות יוצרים: קשה לי להאמין שיש המתירים להפיץ בכזה מקום ולהגדיל העוולה בצורה משמעותית ספרים שיש עליהם זכויות יוצרים. לדעתי הנידון הוא על המוריד ולא על המפיץ, ומי שיודע באופ"א יודיעני ואדע שהמפיץ נתלה באילן כל שהוא, וזה כבר חשבון שלו עם בוראו בהתאם לסוגיית קולי ב"ש וב"ה בעירובין יג'. ועוד לא דיברנו על ועשית הישר והטוב ואורחות צדיקים תשמור וכהנה.
(ציינתי כבר על ספרי ים החכמה שרק לאחרונה ראיתים נמכרים בחנות, וכאן הסידרה כולה ניתנת לכל דכפין, אבל מחובתו של המפיץ לבדוק את שאר החיבורים שלא ידעתי אודותיהם).
האמת שחיכיתי שיעירו לבד, ואחר שנתקיים במקום שאין איש כתבתי את שבליבי, ואבקש מאד שכשם שענית לבקשתם של החברים שיח' באדיבות ראויה לשבח על הדרישה כן תקבל הדברים המוכרעים מצד הדין למען כבוד התורה וכבוד השי"ת ותקבל שכר על הפרישה מקבצים מסוג זה, וסר עוונך וחטאתך תכופר.
בתוכחת מגולה ואהבה מסותרת.