דרומי כתב:טוב לראות שהספרא והסייפא חזרו לריב כמימים ימימה.
אות היא כי המצב השתפר ב"ה וחוזרים לאט לאט לשיגרה.
חושבני שהרב בברכה המשולשת הוא מהחברים הנערצים ביותר על כל הקהל הק' הזה, ואך למותר לחזור ע''כ, ולא ראיתי שמישהו ביקש לפגוע בכבודו ככלל.איש_ספר כתב:אני לא בקי בנתונים ולא מתיימר להשיג על ההנחיות הרפואיות של משרד הבריאות, אבל אני מבקש את כבודו של הרב בברכה משולשת. ת"ח ויר"א בעל מידות תרומיות. ההתנפלות עליו לא ראויה ואין לה מקום כלל.
זנב לאריות כתב:כבוד הרבנים החשובים שיחיו,
בהמשך לצער שהביעו כמה כותבים על חוסר היכולת שלנו [רובנו לפחות] להשתחרר מהדעות הקדומות שנובעות ממפלגתיות ועוד סיבות.
זה פשוט מפליא ולא מתקבל על הדעת מה שרואים כאן למול עינינו, איך אנשים כ"כ מוכשרים חדים ולמדנים משני צדדי המתרס, שאני עוקב אחרי כתיבתם פה בפורום כבר כמה שנים, אנשים שאני לא מגיע לקרסוליהם בתפיסה העמוקה והרחבה שלהם בכל נושא, בידיעות הרחבות שלהם, ובמיוחד בלמדנות שלהם שיכולים לרדת לעומקו כל עניין ולחלק בו חילוקים דקים עד מאוד, ופתאום בנושא כ"כ מורכב ורחב וקריטי הם כל כך נחרצים וכוללניים.
רק לעשות סדר.
מה באתי לומר, שבתור אנשים תבוניים ולמדנים רמת ונושא הדיון מביכה מאוד, אנשים אחראיים שבכאן מכל הצדדים ימשיכו להשמע להוראות, ומד שני לא יהיו טמבלים, וכשזה נוגע למעשה שאין בו שום סכנה ורק משום 'לא פלוג' בהל' סימנטוב אין לעשותו, יקילו בשופי, ורק יקפידו שלא יהיה בזה השפעה רעה על שוטים אחרים, שלא מבינים.
אבל העיקר שתרבות הדיון הפסקנית והודאית והכ"כ שחור לבן שרואים פה, ראוי לה מאוד שתפסק.
בשורות טובות לכולם.
גימפעל כתב:עיין כאן במקור הרשימה https://www.ivelt.com/forum/viewtopic.p ... 3#p2157553
הסקרן_הקטן כתב:כדאי להקשיב
סגי נהור כתב:השמירה הטובה ביותר היא למנוע במידת האפשר הדבקה בכלל האוכלוסייה, כדי שלאלה מקבוצת הסיכון יהיה פחות ממי להידבק.
סגי נהור כתב:השמירה הטובה ביותר היא למנוע במידת האפשר הדבקה בכלל האוכלוסייה, כדי שלאלה מקבוצת הסיכון יהיה פחות ממי להידבק.
איש_ספר כתב:אני לא בקי בנתונים ולא מתיימר להשיג על ההנחיות הרפואיות של משרד הבריאות, אבל אני מבקש את כבודו של הרב בברכה משולשת. ת"ח ויר"א בעל מידות תרומיות. ההתנפלות עליו לא ראויה ואין לה מקום כלל.
דוק וחלד כתב:ברור, כל מי שמפקפק באמונותיך הוא לץ.
פרנקל תאומים כתב:דוק וחלד כתב:ברור, כל מי שמפקפק באמונותיך הוא לץ.
לא. כל מי שמתלוצץ בהלצות טפשיות מ
זאב ערבות כתב:אכן המצב כאן בכי רע בפרט בריכוזים החרדים וצריך לשאול שאלה נוקבת: מדוע? האם מדת הדין מתוחה עלינו? האם לא התנהגנו כשורה בין אדם לחבירו? האם בעוון ביטול תורה? האם לא נתנו מספיק צדקה? או כל סיבה אחרת... יתכן, אך יש כלל ברזל המובא בגמרא: דבר בעיר - כנס רגלך! ובענין הזה היה כאן מחדל נוראי שהציבור היה אדיש וחשב שהנגיף יעלם באותה מהירות שהופיע, וכאשר התחילו האזהרות הרבה התעלמו מהם בחשבם שבם זה לא יפגע, ויש רבנים שהורו להמשיך במנינים ובלימודים כסדרם, למרות ההכחשות להגן על כבודם (והדבר מתועד היטב). כל הנ"ל זה מחדל אחד גדול ואין להאשים אף אחד אלא את הציבור בכללותו שלקח לו זמן להפנים את חומרת המצב
בכל אופן, כשהדבר חדר לתודעה כבר היה מדי מאוחר ואת התוצאות רואים כעת. כל מה שנשאר כעת זה להפנים את הדבר וללמוד לקח, אך למרבה הצער נראה שאותו ציבור שמתוכו יש הכי הרבה נפגעים עדיין לא הפנים וממשיך להופיע בציבור בלי כפפות ומסכות וראיתי זאת כשהלכתי לעשות קניות באסרו חג ושאלתי אחד מהם היכן הכפפות והמסכה? וענה לי במכונית! חשבתי לעצמי אולי יש איזה איסור בלבישתם כיוון שההוראה באה מהמלכות?
מלבב כתב:שטויות, הציבור החרדי נוהג בדיוק כמו כלל הציבור, הסיבה שבציבור החרדי האחוז יותר גבוה זה בגלל משפחות גדולות.
הפתרון לקורונה זה לא להסתגר חודשים ארוכים ולהרוס את הכלכלה, הפיתרון זה לבדוק הרבה ובודד את החולים כמו שעשו בדרום קוריאה, או לבודד אנשים בסיכון כמו שעשו בשוודיה, ולטפל נכון בוויטמינים ותרופות בתחילת המחלה, ולא כשכבר נמצאים על סף מוות, וחמצן ושמן קיק וכדומה במקום מכונת הנשמה (והרעבה והזנחה כמו שעשו בתי חולים בניו יורק) שהורגת יותר ממה שמצילה.
אראל כתב:הכפפות והמסכות כעת לא נראה לי שעוזרים הרבה.....
משל למה הדבר דומה, לבית אסורים שנפרץ כותליו, וברחו משם כל האסורים, וכשהרגישו בדבר וחסמו את הפרצה, במנעולים ובריחים, כבר לא היה מי לנעול שמה.....
כך נראה בעיני כל ההנהגה כאן על ידי מושל ניו יורק [שאגב, שביום אחרון של פסח העבר, פער פיו והטיח דברים כלפי מעלה בדברי חירוף וגידוף רח"ל אשר תצילנה אזני כל שומע, עפרא לפומיה אלף פעמים] קאומא, עם כל החשבונות הפוליטיקה שלו....
עתה כאשר המגפה כבר חצה כל הגבולות, 'נזכר' קאומא לצוות על הכפפות והמסכות.....
נו, ובכן אין כל כך תימה שהעיר ניו יארק עולה על כולנה במספר החולים ובמספר הנפגעים..... מן אז יום הראשון הכל מתנהל בצורה המתאים לקהילת כעלעם.......
החל מן הנשיא 'טרומפ' עד קאמאו ודיבלאזיא, שלשתם הם רוצחים!!, והלא חדשים שהם יודעים כבר על המחלה, ולא נקפו אצבע להכין את הציוד הנדרש, בין לבתי החולים והמכשירים, ובין להזהיר את העם בעוד מועד....
חבל חבל, אבל הם כבר איחרו את המועד...., וידיהם דמים מלאו....
לו חכמו ישכילו, עתה לאפשר לכולם להשיג טעסטס, ואנטי באדדי טעסטס, כדי שיהי' אפשרות לבני משפחה [לכה"פ רשות לאיש יחיד בלבד] ליכנס לביה"ח לעמוד לצד מיטת קרוביהם המתייסרים על ערש דוי, לראות ולהשגיח מה קורה שמה? אם לא עושים שמה מעשי רצח, או רשלנות גורמים לרצח .... במישרים או בעקיפין...., וד"ל וד"ל רחמנא ליצלן מהם ומהמונם ...........
קרית מלך כתב:סגי נהור כתב:השמירה הטובה ביותר היא למנוע במידת האפשר הדבקה בכלל האוכלוסייה, כדי שלאלה מקבוצת הסיכון יהיה פחות ממי להידבק.
שמירה רצויה ניחא, אבל השמירה הטובה ביותר? וכי דברי הנוטר אינם נכונים שעיקר השמירה צריכה להתמקד באוכלוסיות בסיכון?
הצליל לא נשמע טוב.
אראל כתב:הכפפות והמסכות כעת לא נראה לי שעוזרים הרבה.....
משל למה הדבר דומה, לבית אסורים שנפרץ כותליו, וברחו משם כל האסורים, וכשהרגישו בדבר וחסמו את הפרצה, במנעולים ובריחים, כבר לא היה מי לנעול שמה.....
כך נראה בעיני כל ההנהגה כאן על ידי מושל ניו יורק [שאגב, שביום אחרון של פסח העבר, פער פיו והטיח דברים כלפי מעלה בדברי חירוף וגידוף רח"ל אשר תצילנה אזני כל שומע, עפרא לפומיה אלף פעמים] קאומא, עם כל החשבונות הפוליטיקה שלו....
עתה כאשר המגפה כבר חצה כל הגבולות, 'נזכר' קאומא לצוות על הכפפות והמסכות.....
נו, ובכן אין כל כך תימה שהעיר ניו יארק עולה על כולנה במספר החולים ובמספר הנפגעים..... מן אז יום הראשון הכל מתנהל בצורה המתאים לקהילת כעלעם.......
החל מן הנשיא 'טרומפ' עד קאמאו ודיבלאזיא, שלשתם הם רוצחים!!, והלא חדשים שהם יודעים כבר על המחלה, ולא נקפו אצבע להכין את הציוד הנדרש, בין לבתי החולים והמכשירים, ובין להזהיר את העם בעוד מועד....
חבל חבל, אבל הם כבר איחרו את המועד...., וידיהם דמים מלאו....
לו חכמו ישכילו, עתה לאפשר לכולם להשיג טעסטס, ואנטי באדדי טעסטס, כדי שיהי' אפשרות לבני משפחה [לכה"פ רשות לאיש יחיד בלבד] ליכנס לביה"ח לעמוד לצד מיטת קרוביהם המתייסרים על ערש דוי, לראות ולהשגיח מה קורה שמה? אם לא עושים שמה מעשי רצח, או רשלנות גורמים לרצח .... במישרים או בעקיפין...., וד"ל וד"ל רחמנא ליצלן מהם ומהמונם ...........
דעת ותבונה כתב:לטעמי ההודעה המסולפת, כביכול בשם הגרי"ג, היא הראויה לכינויים מן הסוג הזה.
לא יתכן שע"י נתניהו סמוטריץ ושות' 'רציחה' ו'רדיפה' תהפוך לענין של 'חומרא' בעלמא, וכמו כן מדוע לא הייתה התייחסות לענין הנגריות וחנויות הספרים וכו'. והדבר היחיד שהעלו על נס בכל תוקף הוא ענין התפילה בציבור.
מה לא ברור?
קרית מלך כתב:סגי נהור כתב:קרית מלך כתב:סגי נהור כתב:השמירה הטובה ביותר היא למנוע במידת האפשר הדבקה בכלל האוכלוסייה, כדי שלאלה מקבוצת הסיכון יהיה פחות ממי להידבק.
שמירה רצויה ניחא, אבל השמירה הטובה ביותר? וכי דברי הנוטר אינם נכונים שעיקר השמירה צריכה להתמקד באוכלוסיות בסיכון?
הצליל לא נשמע טוב.
כוונתי פשוטה, שעיקר המטרה וההצדקה של הסגר הכללי היא השמירה על אוכלוסיות הסיכון, והחשש מפתיחת הסגר נוגע בעיקר לאוכלוסיות הסיכון, מפני שכאשר הנגיף משתולל קשה לשמור על אוכלוסיות אלה, והמקרה הנורא הנזכר רק יוכיח.
מה לא היה ברור בדברי הרב הנוטר שמיקד את הענין בכך שעדיפה השקעה מירבית וממוקדת בשמירה על אוכלוסיות שבסיכון מאשר להשקיע מאמץ עצום של הכנסת מדינה שלמה בסגר. [ולהזניח את הטיפול הפרטני בשמירת האוכלוסיות שבסיכון].
נוטר הכרמים כתב:אני יתן דוגמא פשוטה להמחיש את הכוונה.
ליל הסדר.
היה קמפיין לכולם בשווה.
נכון, הרבה לא הקפידו. בעיקר אלו שהיה להם נסיון גדול. נניח זוג שנה ראשונה, לא מכבר נישאו, מתגורר בסמיכות וכו'.
כעת, לטעמי היה חשוב לחדד, אם ההורים הם בגיל 45 בערך, וללא שום בעיות, זה גם לא בסדר, ו'לא פלוג' וכו',
אבל אם ההורים הם מבוגרים, 65 - 70 זה סיפור של חיים ומוות.
בתעמולה רדודה שחונקת את כולם ביחד ומאיימת עליהם איומים חסרי שחר, אתה בסופו של דבר מגחיך את עצמך.
בהתעלם ממה שקורה במדינות אחרות, במציאות של מדינה זו,
אני הולך היום (עם מסיכה) ברחוב וקורא את המודעות ומחייך.
אני מקוה שהמגמה החיובית תמשיך,
ואנשי הקמפיינים לא יצטרכו להוכיח את כישוריהם שוב.
דעת ותבונה כתב:לטעמי ההודעה המסולפת, כביכול בשם הגרי"ג, היא הראויה לכינויים מן הסוג הזה.
לא יתכן שע"י נתניהו סמוטריץ ושות' 'רציחה' ו'רדיפה' תהפוך לענין של 'חומרא' בעלמא, וכמו כן מדוע לא הייתה התייחסות לענין הנגריות וחנויות הספרים וכו'. והדבר היחיד שהעלו על נס בכל תוקף הוא ענין התפילה בציבור.
מה לא ברור?
זאב ערבות כתב:קראת פעם את סיפורי חכמי חלם? פעם חשבתי שאין כזה דבר במציאות אך כעת נדבדיתי. בדרום קוריאה מי בודדו את האוכלוסיה ורק כמה כנסיות הפרו את ההוראות ועשו כינוסים ורוב הנפגעים מהם. ובקשר לשוודיה כעת המחלה מתפשטת שם כאש בשדה קוצים והציבור מאשים את הממשלה במחדל. ואיך תדע מי בסיכון כאשר לוקח שבועיים להראות סימפטומיים? וגם הבדיקות לא מדויקות ומה יעזרו הבדיקות? ואיך תתן חמצן בלי מכונת הנשמה? ומה קרה ללימון וויטמין סי שפתאום החלפת בשמן קיק? אני הייתי ממליץ על אבוקדו אאנס ומנגו וקצת פיסטוקים לקינוח. גם שוקולד חלב עלית וגלידה על מקל תוצרת שטראוס.
פרנקל תאומים כתב:הממשלה ומשרד הבריאות מתאמים את ההנחיות שלהם לפי קצב ההתרחשויות. אם ישנה בלימה מסויימת, אזי הם מקילים את תנאי הסגר לפי העניין, היות שכפי שכבר כתבו כאן, קריסת הכלכלה היא גם פיקוח נפש, ולכן צריך שיקלול של כל הנתונים העכשוויים והוראות רלוונטיות המאזנות בין הסיכונים. אם חלילה תתחיל שוב מגמה של החמרה, אזי הם יאלצו להורות שוב על החרפת הסגר. הכל לפי העניין.
אנחנו, לפי ההלכה, צריכים להישמע לרופאים ולמומחים, וממילא נפק''מ האם כעת יש כאן ''רודף'' או רק חומרא וכיו''ב. באמת אינך מבין זאת? אינני מאמין.
חזור אל “מנע מגיפה מנחלתך - הקורונה והשלכותיה”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 24 אורחים