איש_ספר כתב:ליד הרבי מוואסלי זה לא האהלי יעקב מהוסיאטין?
ספרן כתב:הקיצוני משמאל: הרב שמואל שדרוביצקי. יו"ר אגו"י בת"א. בן בית אצל הרב מבריסק. חותנםשל האדמו"ר ר"ד ממודז'יץ ושל רד"מ מאדמורי ביאלא.
איש_ספר כתב:התכונתי כמובן מהצד השני, אבל כנראה גם זו טעות (הרי"מ לווין הלך עם מקל שראשו מצופה כסף?)
איש_ספר כתב:אולי ר"ש איידלזק או משהו אחר מבית יוסף?
רוצה לומר שזה האיש שבתמונה?רבטוב כתב:הרה''ג ר''י וויינשטיין זצ''ל מנאוואהרדאק-בית יוסף
רבטוב כתב:הרה''ג ר''י וויינשטיין זצ''ל מנאוואהרדאק-בית יוסף
הרי''מ לא הי' רק חדב''ן רק גם הרב מבענדין ואביו הוריש לו את כס הרבנות .
שיבר כתב:ועניבה גם לבש מאותו טעם?
איש_ספר כתב:רוצה לומר שזה האיש שבתמונה?רבטוב כתב:הרה''ג ר''י וויינשטיין זצ''ל מנאוואהרדאק-בית יוסף
איש_ספר כתב:ר' אהרן וינשטיין או ר' הלל ויטקינד הולך?
ירושלמי כתב:איש_ספר כתב:[ובמאמר המוסגר: יש להקדיש אשכול נפרד לגיסים הללו, שזכו והעמידו משפחות מפוארות בישראל. ר"א וינשטיין לקח לחתן לבתו היחידה את רמ"ש שפירא זצ"ל, ר"י באר יעקב, ור"ה ויטקינד לקח לחתן את ר"מ מן זצ"ל, ר"י בית הלל - ע"ש חמיו כמובן. 2 הגיסים שמשו יחד בראשות ישיבת בית יוסף -נובהרדוק ברח' ברדציבסקי בת"א. שניהם היו חתנים אצל הגאון המופלא ר' דוד יצחק מגן זצ"ל, שרב הנסתר בדמותו על הגלוי].
איש_ספר כתב:אבל מי הוא הרביעי?
ירושלמי כתב:איש_ספר כתב:אבל מי הוא הרביעי?
ככל הידוע לי שמו הרב רונזטל, ויתירה מכך לא נודע לי, ומה שייכותו לאירוע המדובר (הנראה כשמחה בבית הגרמ"ש שפירא).
ואחר שנתעלם גם ממך זהותו, הרי אני קורא עליך "אם רבי לא שנאה רבי חייא מנין לו".
איש_ספר כתב:ירושלמי כתב:איש_ספר כתב:אבל מי הוא הרביעי?
ככל הידוע לי שמו הרב רונזטל, ויתירה מכך לא נודע לי, ומה שייכותו לאירוע המדובר (הנראה כשמחה בבית הגרמ"ש שפירא).
ואחר שנתעלם גם ממך זהותו, הרי אני קורא עליך "אם רבי לא שנאה רבי חייא מנין לו".
אם שמו רוזנטל, הרי שזהותו ברורה. הוא ר' יצחק רוזנטל זצ"ל רב שכונת הצפון בת"א, (כך קראו לזה). האריך ימים. אני זוכר שהרב שך נסע לבקר אותו פעם.
.
תולדות כתב:דומני שקראתי עליו על ר' יעקב רוזנטל, שהחביא את מנחם בגין מפני רדיפות הבריטים.
גלאגוזים כתב:תולדות כתב:דומני שקראתי עליו על ר' יעקב רוזנטל, שהחביא את מנחם בגין מפני רדיפות הבריטים.
אכן כן.
יש לציין כי מלבד היותו רב שכונת הצפון [הכוללת את את החלק הצפוני של הרחובות בן יהודה, אבן גבירול, דיזנגוף והירקון]
ורב ביהכנ"ס המרכזי שם הקיים עד היום, היה הג"ר יעקב רוזנטל אב"ד תל אביב.
בחושךאור1 כתב:היה גם את רבי יהושע מנחם אהרנברג - אב"ד בת"א מגדולי חסידי בעלזא גאון ומתמיד אדיר ופוסק גדול.
http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%99%D7% ... 7%A8%D7%92
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 107 אורחים