קול ביער כתב:כידוע הרבה התבטאויות התבטאו צדיקים בחשיבות ספרי הבני יששכר, ביניהם ידוע העובדא שבבוא האדמו"ר מתולדות אהרן אל האדמו"ר מבלאזשוב להסתופף בצלו שאלו אם לומד בספרי חסידות ואז אמר לו העיקר שתעסוק בספרי זקיני שכוללים הכל, הייתי שמח אם מישהו יכול להמציא לי את המקור הראשון לכך ואודה לומאוד.
גוראריה כתב:קול ביער כתב:כידוע הרבה התבטאויות התבטאו צדיקים בחשיבות ספרי הבני יששכר, ביניהם ידוע העובדא שבבוא האדמו"ר מתולדות אהרן אל האדמו"ר מבלאזשוב להסתופף בצלו שאלו אם לומד בספרי חסידות ואז אמר לו העיקר שתעסוק בספרי זקיני שכוללים הכל, הייתי שמח אם מישהו יכול להמציא לי את המקור הראשון לכך ואודה לומאוד.
כוונתך לכאורה לחותנו הרה"ק רבי אהרלי ראטה זי"ע בעצמו שהוא זה שנסע לבלוז'וב.
קול ביער כתב:כידוע הרבה התבטאויות התבטאו צדיקים בחשיבות ספרי הבני יששכר, ביניהם ידוע העובדא שבבוא האדמו"ר מתולדות אהרן אל האדמו"ר מבלאזשוב להסתופף בצלו שאלו אם לומד בספרי חסידות ואז אמר לו העיקר שתעסוק בספרי זקיני שכוללים הכל, הייתי שמח אם מישהו יכול להמציא לי את המקור הראשון לכך ואודה לומאוד.
אמרתי אחכמה כתב:אמר לו מהרי"ד מבעלז, שטוב יותר שילמוד בספר 'אגרא דפרקא',
כי ספר 'אגרא דפרקא' הוא ממה שהשמיע דברי-תורה ברבים, ואז נותנים מן השמים לצדיק דברים בפיו מה שיאמר לכלל ישראל, וזה יש לו השפעה יותר.
שיבר כתב:אמרתי אחכמה כתב:אמר לו מהרי"ד מבעלז, שטוב יותר שילמוד בספר 'אגרא דפרקא',
כי ספר 'אגרא דפרקא' הוא ממה שהשמיע דברי-תורה ברבים, ואז נותנים מן השמים לצדיק דברים בפיו מה שיאמר לכלל ישראל, וזה יש לו השפעה יותר.
לכאורה צ"ל אגרא דכלה.
אמרתי אחכמה כתב:מענין לענין,
הגה"צ ר' יעקב יחזקי' גר"וו זצ"ל מחוסט (אחיו של הערוה"ב), נשאל פעם ע"י הגה"ק מהרי"ד מבעלז זי"ע, אם לומד בספרי הגה"ק הבני-יששכר זי"ע?
והשיב שלומד בספר הק' 'בני יששכר'.
אמר לו מהרי"ד מבעלז, שטוב יותר שילמוד בספר 'אגרא דכלה',
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 422 אורחים