איש_ספר כתב:הייתי יכול להעמיד פנים כמי שלא ראה את האשכול ולהתעלם, אבל לא אשקר. ראיתי את המכתב שהעלה הרב השוחט ואיני מסוגל למוחקו. אע"פ שהוא לגמרי לא מתאים למקום.
ההשפלה כ"כ קשה ומדכאת שלא נותר רוח באנוש.
(עמדתי כעת בחצר, שלשה חיילים נחמדים צועדים בסך, אחד מחזיק כמה חמגשיות ושני רעיו מזדחלים אחריו והוא מחפש איזה קשישה שכבר מזמן לא גרה כאן.
ארשת פניהם היתה כ"כ דרמטית ורבת חשיבות, כאילו הם רופאים חברי ארגון רופאים ללא גבולות בפתחו של כפר ברואנדה ובידיהם חיסון לאיידס).
אש משמים כתב:ודאי שיש השפלה. השאלה היא, האם היא לא נקנתה ביושר?
עני בן פחמא כתב:האם מישהו יודע כמה מהנפטרים ז"ל הם מציבור יראי ה' (בארץ ובעולם)?
לעולם יהיה אדם כתב:אש משמים כתב:ודאי שיש השפלה. השאלה היא, האם היא לא נקנתה ביושר?
בוודאי שלא.
אם הייתה זו אכיפה, אז בהחלט ביושר.
אבל הכנסת "אוגדה מובחרת" שבעיקר מסתובבת ברחובות ראשיים, ומקיימת תדרוכים חמורי סבר, בליווי תקשורתי מסיבי,
בכירי מערכת הבריאות מדברים כל הזמן על "הפצצה המתקתקת".
עיריית תל אביב מציגה את סמל העיר בני ברק כאות סולידריות עם העיר מוכת הדבר. כמה שזה מחמם את ליבי, באמת לא היו צריכים.
וכולם מדברים על הצורך "לחבק את החברה החרדית בשעותיה הקשות". שבענו מחיבוקי דב.
וכל זה על מה?
ביום חמישי אמר מנכ"ל קופ"ח מכבי ששישה מתושבי בני ברק מונשמים. נתח השוק של מכבי בבני ברק הוא 50%, כך שאפשר לשער שיש 12 מונשמים תושבי בני ברק.
אכן פצצה מתקתקת.
ובינתיים תושבי בני ברק מתקשים לראות רופא, לקבל טיפול שיניים, טכנאים לא נכנסים לעיר, אין שירות משלוחים.
אנשים לא יכולים לסעוד את קרוביהם החולים.
זה נראה יותר כמו מסע יחסי ציבור על גבם של תושבי בני ברק.
האם אנחנו בסדר? לא. נחוצה אכיפה, נחוצה עזרה של ארגוני מתנדבים חרדים,
והצבא בינתיים הפך לכובש הנאור של העיר המסכנה.
אש משמים כתב:הכל נכון.
היה לב"ב את הזמן להוכיח שהיא יכולה לטפל בבעיותיה והיא לא עשתה את זה!! בדיוק כמו שיש עדיין הזדמנות לערים חאדיות אחרות והם לא עושות כלום. מקוואות פתוחות מניינים תחת כל עץ רענן נייעס ברחובות. למה מצפים?
נכון שהצבא לא עושה הכל בראש מורכן ובעצבות פנימית אבל הם לפחות עושים משהו..
לעולם יהיה אדם כתב:עני בן פחמא כתב:האם מישהו יודע כמה מהנפטרים ז"ל הם מציבור יראי ה' (בארץ ובעולם)?
לפי קצב הנתונים המתפרסמים על העיר אתה יכול להיות בטוח, שאם המספר היה גבוה באופן יחסי היית יודע על זה.
.השוחט כתב:זה מזכיר לי את הווארט של ר' ברוך פינס זצ"ל. דומני שפעם כתבתיו אולי באשכול לזכרו.
ח"א אחשוורוש חכם וח"א טיפש. והרי העובדה עליה דנים לפנינו. א"כ לרב, שמואל לא חכם וכן להיפך.
ואמר שכנראה התווכחו כבר לפני כן אודות חכמתו של אחשוורוש, וכ"א מצא מקום ראיה לשיטתו.
בכל אופן מדהים איך תיכף ומיד, שלושה כותבים שפתיים יישק וחבל שלא התעוררו מזמן ולמה רק הנציגים וכו', ושלושה אחרים כותבים דפוק ועיתונאי רדוד וכו'.
אז הנידון איננו אותו רב. (הוא רב ת"ח מופלג שבמופלגים. באחריות).
הדברים לפנינו, ח"א אמת וכו' וח"א דפוק.
ולהרב איש ספר. אם דעתך למחוק, עשה כהבנתך. אין לי שום קפידא.
בעניותי חשבתי שזה שווה דיון והעלאה למרחב הציבורי. לטוב או למוטב.
(אני לא הבעתי דעה כלל...).
לעולם יהיה אדם כתב:אש משמים כתב:הכל נכון.
היה לב"ב את הזמן להוכיח שהיא יכולה לטפל בבעיותיה והיא לא עשתה את זה!! בדיוק כמו שיש עדיין הזדמנות לערים חאדיות אחרות והם לא עושות כלום. מקוואות פתוחות מניינים תחת כל עץ רענן נייעס ברחובות. למה מצפים?
אתה מדבר על הצורך באכיפה, הצבא לא עושה אכיפה. בכלל.
הוא עושה יח"ץ.
עני בן פחמא כתב:האם מישהו יודע כמה מהנפטרים ז"ל הם מציבור יראי ה' (בארץ ובעולם)?
מלך שלם כתב:
[הרב השוחט, במחילה, אל תקלקל אותנו! זה לא שפה של תלמיד חכם, אני לא מצליח לדמיין את גדולי התורה והדעת שיראת ה' בוערת בליבם מדברים כך! אל תבוז לתורת אמת ולחיי עולם!
אש משמים כתב:לעולם יהיה אדם כתב:אש משמים כתב:הכל נכון.
אתה מדבר על הצורך באכיפה, הצבא לא עושה אכיפה. בכלל.
הוא עושה יח"ץ.
הוא לא עושה כלום? הרחובות במצב של שאר הריכוזים החרדיים? לא נראה לי.
הוא עושה המון יח"צ אבל רבש"ע מה זה קשור לכך שבלעדיו הקטסטרופה היתה נמשכת בדיוק כפי שהיא שועטת בשאר האיזורים החרדיים?
איש_ספר כתב:שכן בבנין, אברך צעיר ועדין, חולה מאומת הוא וכל משפחתו. טרם נודע שמשפחתו חולה, פינו אותו לניר עציון. הוא מספר על קטסטרופה.
אסור לצאת מהמסדרון, המסדרון נעול. כדי שלא יברחו.
אוכל מינימלי במשורה.
אין מכונות כביסה. כשהיה מדובר שאשתו והילדים יתלוו אליו, הוא שאל את האחראי איפה מכבסים, והתשובה היתה לא מכבסים ויש להביא בגדים לזמן בלתי מוגבל.
ומי מדבר על הפעלה לילדים. כלום שבכלום.
מסתובבים שם אנשים בריאים, שמבקשים בדיקות כדי לוודא שהם אכן נקיים ולאפשר להם לחזור לחיק משפחתם לקראת הפסח.
אין בדיקות אין תוצאות אין כלום.
לבסוף מחוסר מקום, כשהתברר שכל משפחתו חולה, נתנו לו לחזור לביתו.
רמקולים עוברים כעת ברחוב הסמוך, אני לא מצליח לשמוע הרבה, רק: תודה רבה לרב וכו' ראש העיר וכו'.
אש משמים כתב:ודאי שיש השפלה. השאלה היא, האם היא לא נקנתה ביושר?
נוצר תאנה כתב:ההלקאה העצמית של חלק מהחרדים עכשיו פשוט מחליא. סליחה
וכי אסור לאדם לטעות? אפשר לחשוב שיש קורונה כל שנתיים ואנו אשמים שלא למדנו מהפעם הקודמת, הלא אנו נמצאים במצב חדש שלא היה לעולמים, וכן, בראשונה לא הבינו כ"כ את חומרת המצב, אם זה יחידים ואם זה מנהיגים, בין רבנים ובין להבדיל ראשי מדינה, היו כאלו שבס"ד כוונו יותר מוקדם את האמת, אבל מה קרה שלא הבנו מיד, זה דבר חדש שלומדים תוך כדי תנועה.
קו ירוק כתב:אש משמים כתב:ודאי שיש השפלה. השאלה היא, האם היא לא נקנתה ביושר?
חרדיי מחמד ????
וכי אסור לאדם לטעות? אפשר לחשוב שיש קורונה כל שנתיים ואנו אשמים שלא למדנו מהפעם הקודמת, הלא אנו נמצאים במצב חדש שלא היה לעולמים, וכן, בראשונה לא הבינו כ"כ את חומרת המצב, אם זה יחידים ואם זה מנהיגים, בין רבנים ובין להבדיל ראשי מדינה, היו כאלו שבס"ד כוונו יותר מוקדם את האמת, אבל מה קרה שלא הבנו מיד, זה דבר חדש שלומדים תוך כדי תנועה.
דרומי כתב:מותר לציבור לטעות,
אך על טעות משלמים.
ואגב, למה לא תאמר על העסקנים הפועלים כעת ש'מותר להם לטעות'?
למה הזכות לטעות שמורה רק לי, ואילו לזולתי אסור לטעות לפעמים?
דרומי כתב:מותר לציבור לטעות,
אך על טעות משלמים.
ואגב, למה לא תאמר על העסקנים הפועלים כעת ש'מותר להם לטעות'?
למה הזכות לטעות שמורה רק לי, ואילו לזולתי אסור לטעות לפעמים?
ישראל אליהו כתב:ישנה משפחה בתל ציון אשר ההורים מאושפזים עם קורונה, גם שלושת הגדולות (הגדולה בת 13..)
והנה ביתו של ראש איחוד הצלה בתל ציון [בת 16] התנדבה להסתכן ולהיכנס לשמור ולטפל ב5 הילדים הקטנים שנשארו לבד. גם במחיר שהיא תידבק בוירוס. כמובן שהיא לא יכולה לצאת משם עד שיגמר הבידוד של הילדים ושלה. את ליל הסדר היא תחגוג עם הילדים הקטנים!
פילווישוק כתב:אשריכם ישראל!!!
בת"א שמעו על סיפור כזה????
חזור אל “מנע מגיפה מנחלתך - הקורונה והשלכותיה”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 76 אורחים