שיף כתב:כאן נפתח אשכול מיוחד על הג"ר דוד חדש viewtopic.php?f=19&t=28978
ובן מיהו הרב שיקוביצקי שכיהן כרבה של שכ' ארזי הבירה לפני כשני עשורים?
ישבב הסופר כתב:מכיוון שנו"ב היא נכדת המגיד ממינסק זצ"ל, אבקש שתעלה את תמונת אביו.
אינני בקי בכל תולדות המשפחה, אך היו לו כמה ילדים:
א] הג"ר נפתלי שקוביצקי זצ"ל אב"ד דגייטסהד - חותנו של הג"ר בצלאל ראקאוו ז"ל אב"ד גייטסהד.
ב] הרב בצלאל כהן [שקוביצקי] ז"ל רב בפטרסון ניו ג'רסי, מראשי תנועת המזרחי, ומח"ס משכן בצלאל על הרמב"ם http://www.otzar.org/wotzar/Book.aspx?8940&.
ג] הרב ארי' הכהן שקוביצקי מראשי ישיבת היכל התלמוד.
ד] הרב אהרן הכהן שקוביצקי.
מחתניו ידוע לי רק אחד, והוא המוהל המפורסם הרב יצחק יוסף חזן ז"ל, דמתקרי "דוקטור חזן".
ליטוואק פון בודאפעסט כתב:הרב מרדכי כהן שליט"א מישיבת סלאבאדקא היה בנו של הרב בצלאל כהן מפאטערסאן באמעריקא.
שיף כתב:כאן נפתח אשכול מיוחד על הג"ר דוד חדש forums/viewtopic.php?f=19&t=28978
ובן מיהו הרב שיקוביצקי שכיהן כרבה של שכ' ארזי הבירה לפני כשני עשורים?
ישבב הסופר כתב:האם היה שמו של המגיד ממינסק ר' אברהם בנימין? ברשימת הצנזוס דליטא משנת תרנ"ג 1893 אני מוצא אחד בשם מרדכי ב"ר נפתלי שקוביצקי [יליד אישישוק] שגר באיוויא שבמחוז אושמינא (ליטא), ואשתו גיטל בת ר' יוסף, ואחד מבניו שמו אברהם בנימין, שנולד בשנת תרל"ד בערך (1874). האם זה הוא? ... אך לא מצאתי בשום מקום שיקראוהו בשם אברהם בנימין, ובניו מזכירים רק את השם בנימין, וכן חרות על מצבת קבורתו עד היום הזה. וכו'
מיללער כתב:מצבת ר' בצלאל כהן-שקוביצקי- האם יש למישהו תמונה ממנו?
אליסף כתב:אותי מעניין איך נהיה ר' בצלאל כזה מזרחניק שרוף, מהרב קוק?
ישבב הסופר כתב:האם היה שמו של המגיד ממינסק ר' אברהם בנימין? ברשימת הצנזוס דליטא משנת תרנ"ג 1893 אני מוצא אחד בשם מרדכי ב"ר נפתלי שקוביצקי [יליד אישישוק] שגר באיוויא שבמחוז אושמינא (ליטא), ואשתו גיטל בת ר' יוסף, ואחד מבניו שמו אברהם בנימין, שנולד בשנת תרל"ד בערך (1874). האם זה הוא?
עוד ילדים נרשמו שם לר' מרדכי שקוביצקי: שיינא, נפתלי, והלל שקוביצקי, חוץ מאברהם בנימין הנ"ל.
באחד מהכתבות ראיתי כתוב שהמגיד ממינסק נולד באיישישוק, ונקרא 'המגיד הבחור מאיישישוק'.
אך לא מצאתי בשום מקום שיקראוהו בשם אברהם בנימין, ובניו מזכירים רק את השם בנימין, וכן חרות על מצבת קבורתו עד היום הזה.
עוד מצאתי שם שברשימה לשנת תרל"ד 1874: [בערך שנת לידת אברהם בנימין]
ר' מרדכי שקוביצקי ואשתו גיטליא, ר' מרדכי נרשם כבנו של ר' נפתלי ב"ר חיים שקוביצקי, ואשתו מרים בת ר' חיים, ויש שם אח לר' מרדכי [בן ר' נפתלי הנ"ל] ושמו זעליג ואשתו מרים.
יש שם עוד שמות ואני יכול לשער איך הם קרובים עפ"י חשבונות פשוטים, אבל כל מה שכתבתי ברור.
בקיצור, אם שמו היה אברהם בנימין, אז מצאנו את משפחתו, ואם לא, אז יש [לו קרובי] משפחה מאיישישוק עם שמות זהים מאוד מאוד.
חיים לב כתב:הרב מרדכי שיקובצקי זצ"ל רבה של ארזי הבירה הוא נכדו של המגיד בנו של בנו הרב נפתלי שיקובצקי רבה של גייטסהד וגיסו של הרב בצלאל ראקאוו [וחתנו של ר' זלמן אלוני שהוא בנו של המשפיע ר' יצחק דובאוו]
הרב דוד חדש הוא חתנו של המגיד והרב יצחק גרינברג הוא חתנו של בנו הרב נפתלי שיקובצקי, ר' יצחק גרינברג היה בחור מבוגר בישיבת חברון ואת שידכו עשתה הרבנית צביה חדש אשתו של ר' מאיר
חלמישצור כתב:ישבב הסופר כתב:האם היה שמו של המגיד ממינסק ר' אברהם בנימין? ברשימת הצנזוס דליטא משנת תרנ"ג 1893 אני מוצא אחד בשם מרדכי ב"ר נפתלי שקוביצקי [יליד אישישוק] שגר באיוויא שבמחוז אושמינא (ליטא), ואשתו גיטל בת ר' יוסף, ואחד מבניו שמו אברהם בנימין, שנולד בשנת תרל"ד בערך (1874). האם זה הוא? ... אך לא מצאתי בשום מקום שיקראוהו בשם אברהם בנימין, ובניו מזכירים רק את השם בנימין, וכן חרות על מצבת קבורתו עד היום הזה. וכו'
בארכיון בית הרב איתרתי שני מסמכים בעניינו של המגיד ממינסק: שני מכתבים מהראי"ה אל אלפרד מונטיפיורי חיימסון, ראש מחלקת העלייה של המנדט, בדרישה דחופה להאריך את זמן בקשת העלייה של המגיד אשר "נרדף מאד ע"י רודפי הדת ונמצא בסכנה גדולה", "וכבר הגלו וגרשו אותו למקומות הרחוקים, ונתנוהו בכלא". חיימסון מתבקש עוד מאת הרב קוק, לפנות אל קונסול בריטניה במוסקבה ולהפעילו בעניין. אנו מדברים על חודש אדר שנת תרצ"ד.
וזה הדבר. שני המסמכים די דומים, אפשר שאחד הוא מהדו"ב לאחיו, אך בין שאר ההבדלים ביניהם: באחד שמו של המגיד "אברהם בנימין שקאוויצקי" ובשני רק "בנימין שקאוויצקי".
הבאר ההיא כתב: אגב בדקתי וראיתי 21 במאי יצא ז' סיון, סביר שהאניה עגנה באמצע היום מה שעורר מן הסתם שאלה הלכתית לגבי המשך היו"ט שני.
סופר-סתם כתב:הבאר ההיא כתב: אגב בדקתי וראיתי 21 במאי יצא ז' סיון, סביר שהאניה עגנה באמצע היום מה שעורר מן הסתם שאלה הלכתית לגבי המשך היו"ט שני.
נראה שהתאריך תוקן על גבי הגליון ליום שאחריו (22).
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 129 אורחים