היא שיחתי כתב:האמת שהדיון הזה מתחיל להרגיז אותי,
ברור לי שהרב פייבלזון והרב ענבל שניהם יראי שמים, ותכל'ס לא הצליחו למצוא דברים בעייתים בשיעוריהם הרבים מספור המפוזרים ברשת.
ברור לי גם, שהרב ענבל הינו חריף ביותר נגד מכונים אקדמיים למיניהם ומכון מנדל בכלל, ואין מקום להטיל רבב לא בו ולא ברב פייבלזון בקשר למכונים האלו.
ברור לי גם שיש כאן בפורום לפחות 4 ניקים ובטח הרבה יותר שקשורים אליהם, ויודעים בדיוק מה נעשה בחצרותיהם.
אבל, וזה אבל גדול ברור מצד שני שיש איזה קשר כל שהוא, שדורש הסבר בין הרבנים הנ"ל לאיזה אנשי אירגונים שמגמתם לשנות את פני החברה החרדית, אני לא מדבר על האירגונים, אלא על האנשים מובילי דעת הקהל שמובילים את האירגונים האלו.
אז חבר'ה, בבקשה, ברשותכם אעבור לשפה בוטה, פשוט תפסיקו לבלבל את המוח, תתנו לנו את האמת, אל תקשקשו לנו סיפורי אלאדין ואלף לילה בלילה, תתנו את האמת כמות שהיא, מה הסיפור כאן מאחורה וזהו, ייתכן שנאהב, ייתכן שלא נאהב, ייתכן שהגרמ"ה הירש אישר, וייתכן שהרב אייכנשטיין אישר, תפסיקו עם השקרים וכסות העיניים, ותסבירו אחת ולתמיד, מה הקשר בין אותם מובילי דעת קהל ממכון מנדל וקרן תקווה לבתי המדרשות הנ"ל [הגר"א וחבריו], הרב דוד לייבל והאנשים שמסביב.
תירגעו, אף אחד לא חושד ברבנים החשובים שהם תומכים במכון מנדל, הכל טוב והכל בסדר, אבל יש כאן איזה קשר, שאותו אתם לא מסבירים,
אז בבקשה מכם, תפסיקו לבלבל את המוח ותציבו כאן את מכלול הקשרים והאמת כמות שהיא,
ושוב, הקשרים האלו לא בהכרח שליליים, אבל את האמת צריך לומר
נראה לי שהסבירו כאן כבר מספיק פעמים את העובדות הברורות, ופשוט הן טוובעות בתוך ים השקרים וההכפשות, אינשי דלא מעלי שלא מקיימים בנפשם 'בצדק תשפוט עמיתך' ולא רק זאת אלא עוברים על 'ארור מכה רעהו בסתר'
דוגמא בעלמא (לעובדות שטבעו כאן באשכול)
אתה כותב 'יתכן שהרב איכנשטין אישר'. והרי כבר נתנו פה כמה קישורים לענין עם הסרטות והקלטות כאשר הוא מדבר בקולו וקורא לתרום לבית המדרש, אז מה אתה רוצה?
אולי אפשר גם לפתוח מערכה נגד ר' נתן רוטמן כי הוא קשור לנעמי פרל?
ואולי בכלל צריך להוציא את עלי שור מהביכנ''ס כי הרב וולבה מסר שיעורים לחיילים בסיני, וזה אומר שהוא בעד גזירת הגיוס, והוא גם למד באוניברסיטה וכתב מאמרים בפסיכיאטריה שכוללים ציטוטים מפורטים של פסיכולוגים ידועי שם כופרים בכל הקדוש והיקר?
לכן בדיוק לא מסכימים לענות בצורה מסודרת
מי שרוצה לבדוק בכנות וביושר, מתוך כבוד ליהודים ת''ח ויראי שמים, לא בא להתקיף כאן מעל גבי הפורום אלא הולך לבדוק זאת בעצמו.
את התירוצים אפשר להשאיר לכל אדם עם קמצוץ שכל ישר, מה הוא היה אומר אם הוא היה שומע את אותם סיפורים על הגר''ד כהן על הרב ש''ך הרב וולבה, או מי שיקר לליבך אתה.