זאב ערבות כתב:נכנס לספרייתי ת"ח וראה את הספר יוונים ומתיוונים של ר' שאול ליברמן ואמר לי שאסור להשהות ספר זה או שאר ספריו שכן היה מקבל משכורתו מהקונסרבטיבים ומרצה שם את שיעוריו. האמנם?
אשרי יושבי ביתך כתב:הוצג צילום מתוך הספר כיצד ילד חרדי מתגייס לשב"כ, באומרו שהוא מציל את עם ישראל (ודבר זה מקעקע את האמונה הפשוטה והברורה כי אך ורק תורה מגנא ומצלא וכו').
... אשמח שיכתוב בצורה זהירה, עניינית, ללא לשה"ר וכדומה.
אשרי יושבי ביתך כתב:יבנה כתב:אשרי יושבי ביתך כתב:ברצוני לברר על ספרי הקומיקס של הסופר ה' אברהם אוחיון, שכידוע רבים מילדי ישראל הוגים על הספרים היוצאים בעשרות עשרות מדי תקופה,
ספרי מתח ודרמה, עלילה וכו' וכו'.
לפני כמה שבועות התפרסם בעיה"ת מודיעין עילית, מכתב נחרץ מאת הגרמ"מ קארפ שליט"א ובו כתב שיש בספרים הללו דברים שאינם מתאימים לרוח ישראל סבא, וליד המכתב הוצג צילום מתוך הספר כיצד ילד חרדי מתגייס לשב"כ, באומרו שהוא מציל את עם ישראל (ודבר זה מקעקע את האמונה הפשוטה והברורה כי אך ורק תורה מגנא ומצלא וכו').
אך הנה להפתעתי התפרסם מכתב נוסף מהגרמ"מ שליט"א ובו כתוב שמכחיש כי כתב את המכתב הראשון, ושאין לו עסק עם ספרי קומיקס וכו'.
אין לי את שני המכתבים הללו, כך שלא אוכל להעלותם לפורום, אבל כל היודע פרטים בנושא - אשמח שיכתוב בצורה זהירה, עניינית, ללא לשה"ר וכדומה.
https://www.bhol.co.il/forums/topic.asp ... rum_id=771
אני חסום ע"י אתרוג, כך שהקישורית לא נפתחת לי.
אודה לכם אם תוכלו להוריד או להעתיק וכל כה"ג, כדי שאוכל לראות מה יש שם..
ייש"כ
יתר10 כתב:זאב ערבות כתב:נכנס לספרייתי ת"ח וראה את הספר יוונים ומתיוונים של ר' שאול ליברמן ואמר לי שאסור להשהות ספר זה או שאר ספריו שכן היה מקבל משכורתו מהקונסרבטיבים ומרצה שם את שיעוריו. האמנם?
תוספתא כפשוטה
גביר כתב:יתר10 כתב:זאב ערבות כתב:נכנס לספרייתי ת"ח וראה את הספר יוונים ומתיוונים של ר' שאול ליברמן ואמר לי שאסור להשהות ספר זה או שאר ספריו שכן היה מקבל משכורתו מהקונסרבטיבים ומרצה שם את שיעוריו. האמנם?
תוספתא כפשוטה
סיפר לי הרב משה רזיאל שבתשובה לשאלה על דבר מה בספרו 'יוונים ויוונות' ענה לו ר' שאול ליברמן - 'תוספתא כפשוטה זה ספר, ירושלמי כפשוטו זה ספר, יוונים ויוונות זה ביכאלעך [או משהו כזה, מכל מקום מילה שכפי שהרב רזיאל הסביר לי משמעותה ביידיש היא ספרי חול].
יבנה כתב:אשרי יושבי ביתך כתב:יבנה כתב:אשרי יושבי ביתך כתב:ברצוני לברר על ספרי הקומיקס של הסופר ה' אברהם אוחיון, שכידוע רבים מילדי ישראל הוגים על הספרים היוצאים בעשרות עשרות מדי תקופה,
לפני כמה שבועות התפרסם בעיה"ת מודיעין עילית, מכתב נחרץ מאת הגרמ"מ קארפ שליט"א ובו כתב שיש בספרים הללו דברים שאינם מתאימים לרוח ישראל סבא, וליד המכתב הוצג צילום מתוך הספר כיצד ילד חרדי מתגייס לשב"כ, באומרו שהוא מציל את עם ישראל (ודבר זה מקעקע את האמונה הפשוטה והברורה כי אך ורק תורה מגנא ומצלא וכו').
אך הנה להפתעתי התפרסם מכתב נוסף מהגרמ"מ שליט"א ובו כתוב שמכחיש כי כתב את המכתב הראשון, ושאין לו עסק עם ספרי קומיקס וכו'.
אין לי את שני המכתבים הללו, כך שלא אוכל להעלותם לפורום, אבל כל היודע פרטים בנושא - אשמח שיכתוב בצורה זהירה, עניינית, ללא לשה"ר וכדומה.
https://www.bhol.co.il/forums/topic.asp ... rum_id=771
אני חסום ע"י אתרוג, כך שהקישורית לא נפתחת לי.
אודה לכם אם תוכלו להוריד או להעתיק וכל כה"ג, כדי שאוכל לראות מה יש שם..
ייש"כ
לא הצלחתי להכניס את התמונה לשורה בלי להראות את התמונה.
אשרי יושבי ביתך כתב:יבנה כתב:אשרי יושבי ביתך כתב:יבנה כתב:אשרי יושבי ביתך כתב:ברצוני לברר על ספרי הקומיקס של הסופר ה' אברהם אוחיון, שכידוע רבים מילדי ישראל הוגים על הספרים היוצאים בעשרות עשרות מדי תקופה,
לפני כמה שבועות התפרסם בעיה"ת מודיעין עילית, מכתב נחרץ מאת הגרמ"מ קארפ שליט"א ובו כתב שיש בספרים הללו דברים שאינם מתאימים לרוח ישראל סבא
כפי הנראה מכתב זה הוא הנכון, שכן המכתב השני התפרסם מוקלד ורק חתימה של הרב קארפ תחתיו,
וכל הבקי בכת"י של הרב קארפ (אני אחד מהם) רואה בבירור שהמכתב הראשון (נגד הספר) הוא הוא מכתב ידו,
וכנראה שאחד זייף בשם הרב קארפ מכתב הכחשה, רח"ל
שיף כתב:שני המכתבים אמיתיים ואי"כ שום זיוף
הרב קארפ לא כתב הכחשה על המכתב הראשון הוא כתב שהטעו אותו בקשר לכל ספרי אוחיון ואח"כ הוא שמע שאוחיון תיקן עמודים מסוימים באלבום וגם שמע שמתיעץ עם רבנים בכל דבריו וע"כ הוא חוזר בו
היה במכתב השני מצורף התיקונים עם התנצלות הסופר
שייף נפיק כתב:ונהירנא כד הוינא טליא הזהירני אאמו''ר שיחי' בקריאת ספרים לא טובים ואמר דבר מענין, שספר לא טוב יכול להשפיע הרבה הרבה יותר מהשפעות אחרות, כמו שמע, או אפילו סרט, כיון שבספר הדברים כתובים בצורה לא צבעונית ומוחשית, והאדם מדמיין ומחייה את הדברים לפי המציאות שהוא מכיר או מדמיין, והחוייה היא חזקה ואישית. מי שקצת מתמצא יודע כמה זבל כתוב משפיע לרעה. ודי בזה.
אשרי יושבי ביתך כתב:כתבתי מאמר מסוים, והבאתי מדברי ספר "רפאל המלאך" - לבעמח"ס ידות נדרים עמ"ס נדרים, תרס"ב, להג"ר יהודה יודל ראזענעברג זצ"ל [שהוסמך לרבנות ע"י התורת חסד מלובלין, המאיר עיני חכמים מאוסטרובצה, הג"ר שמואל זנוויל קלפפיש זצ"ל – ראב"ד וורשא, שהח"ח ביקש ממנו הסכמה למשנ"ב], והי' רב בלודז', טרלה, ווארשא, ולאח"מ בטורונטו ומונטריאול.
וקיבלתי הערה מחכם מופלג ומפורסם (הבקי מאד במחקרים תורניים וכו'), בזה"ל: "רפאל המלאך של רוזנברג זה לאו מרא דסמכא, ראה מה שפרסמנו עליו ומעלליו בצפונות הרצו"ב, בשם הגאון רבי שלמה פישר ורבי שמואל אשכנזי, ולכן איני חושב שראוי להביא דבר משונה זה, שבוודאי פרי דמיונו, כמו נפלאות המהר"ל".
ידוע לחו"ר משהו בזה?
בברכה המשולשת כתב:אשרי יושבי ביתך כתב:כתבתי מאמר מסוים, והבאתי מדברי ספר "רפאל המלאך" - לבעמח"ס ידות נדרים עמ"ס נדרים, תרס"ב, להג"ר יהודה יודל ראזענעברג זצ"ל [שהוסמך לרבנות ע"י התורת חסד מלובלין, המאיר עיני חכמים מאוסטרובצה, הג"ר שמואל זנוויל קלפפיש זצ"ל – ראב"ד וורשא, שהח"ח ביקש ממנו הסכמה למשנ"ב], והי' רב בלודז', טרלה, ווארשא, ולאח"מ בטורונטו ומונטריאול.
וקיבלתי הערה מחכם מופלג ומפורסם (הבקי מאד במחקרים תורניים וכו'), בזה"ל: "רפאל המלאך של רוזנברג זה לאו מרא דסמכא, ראה מה שפרסמנו עליו ומעלליו בצפונות הרצו"ב, בשם הגאון רבי שלמה פישר ורבי שמואל אשכנזי, ולכן איני חושב שראוי להביא דבר משונה זה, שבוודאי פרי דמיונו, כמו נפלאות המהר"ל".
ידוע לחו"ר משהו בזה?
viewtopic.php?f=7&t=13172&hilit=%D7%94%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%9D+%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%90%D7%92#p123079
וגם ההודעה הזאת
viewtopic.php?f=7&t=11240&p=106020&hilit=%D7%99%D7%93%D7%95%D7%AA+%D7%A0%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9D#p106020
זאב ערבות כתב:בשנת 2004 פרסם פרופסור שנייאר ליימן חוברת באנגלית על הרפתקאת המהר"ל מפראג בלונדון שחיבר ר' יודל רוזנברג ושם מנסה לתת הסבר כלשהו מדוע חיבר ספרים אלו ומציין שגם יוסף דן בספרו הסיפור החסידי עמ' 220 מנסה להסביר את התופעה.
זאב ערבות כתב:באוצר החכמה יש מהדורה של מדרש רבה מפורש בידי א. א. הלוי שכתב סדרת ספרים שבו הוא מנסה להוכיח שהרבה מהאגדתא בתלמוד לקוחה מהמיתולוגיה היוונית. האם ידוע משהו עליו?
זאב ערבות כתב:שייף נפיק כתב:ונהירנא כד הוינא טליא הזהירני אאמו''ר שיחי' בקריאת ספרים לא טובים ואמר דבר מענין, שספר לא טוב יכול להשפיע הרבה הרבה יותר מהשפעות אחרות, כמו שמע, או אפילו סרט, כיון שבספר הדברים כתובים בצורה לא צבעונית ומוחשית, והאדם מדמיין ומחייה את הדברים לפי המציאות שהוא מכיר או מדמיין, והחוייה היא חזקה ואישית. מי שקצת מתמצא יודע כמה זבל כתוב משפיע לרעה. ודי בזה.
אז דבריך לא נאמרו על הקומיקס שבהם הכל מצוייר ולא משאיר הרבה לדמיון. אז מענין מי נותן הסכמה לספרים אלו? מדוע הצוות שעומד מאחריהם כולל המו"ל סבור שהציבור החרדי יקנה אותם? אם החנויות החרדיות מוכרים - משמע יש קונים... האם יש הורה הסובר שיש איזה ערך כלשהו לספרי הקומיקס? ולבסוף, ספרים אלו לא זולים, מנין התקציב לדברי מותרות אלו? והמו"ל כמובן עושה זאת בהמשכים כך שצריך לקנות את כולם...
זאב ערבות כתב:ששה סדרי משנה מפורשים ע"י חנוך אלבק. יש לעיין כאן viewtopic.php?f=4&t=2064 וכזכור לי יש בעיות הן עם הפירוש שסוטה לפעמים מהמקובל והן עם הגברא. האם למישהו יש מידע על כך? אחת הטענות נגד קהתי שהוא מצטט את אלבק כמה פעמים.
ויעויין בחלק זרעים בהערות לשביעית פ"ח מ"א שמציין לראובני בתרביץ שנה כג עמ' 61 שקורנית זה calamintha.
זאב ערבות כתב:בספר לצדדין קתני ח"א עמ' ס"ח הכולל הערותיו של הרב שאול אלתר לספרים שונים מובא הקטע הקצר הזה על ספר תולדות אדם - תולדות ר' שלמה זלמן מווילנא תלמיד הגר"א ואחי רב חיים מוולוזין. "כבר נודע שאינו ממנו, ולאו מר בריה דרב אשי חתים עליה, אלא סופר א' שכתב תולדותיו, ויש לפקפק גם בישרותו וגם ביראתו. ואכמ"ל."
וראו אף באשכול זה viewtopic.php?f=7&t=25344&hilit
דרך אגב יש ספר בשם הארז מוילנא שהוא ליקוט מהספר הנ"ל ע"י ר' ניסן זק"ש.
שלום כתב:דא עקא שרבים מגדולי ישראל פירשו גם הם כך. כידוע.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 366 אורחים