נוטר הכרמים כתב:היה בקשר קרוב גם עם מו"ר הגר"ש זצ"ל,
ובדברי זכרון שנשא אודותיו סיפר כי למד עמו תקופה בצוותא לבקשת הגרש"ז.
קשר קרוב, נו נו...
הייתי עד לכמה עובדות משעשעות מאד ביניהם, ולא ארחיב משום כבוד המתים...
נוטר הכרמים כתב:היה בקשר קרוב גם עם מו"ר הגר"ש זצ"ל,
ובדברי זכרון שנשא אודותיו סיפר כי למד עמו תקופה בצוותא לבקשת הגרש"ז.
משוש דורים כתב:כמה דברים:
א. אני חושב שהדיון אם רא"י ליזרזון העריך את הגר"ש או לא היא עלבון לדמותו ולזכרו של הגר"ש.
ב. אני ציינתי שלא היה להם קשר טוב, היא לא בגלל שרא"י לא רצה בכך, אלא ההיפך.
ג. לא הפסדת כלום, כי הוא הכיר את הגר"ש פחות ממך, וכל מה שהיה לו לספר לך, זה או דמיונות, או כתבות שקרא בעיתון.
אראל כתב:הגאון הגדול רבי פסח אליהו פאלק זצ"ל, ממנטשסטר
בעל שו"ת מחזה אליהו
משוש דורים כתב:כמה דברים:
ג. לא הפסדת כלום, כי הוא הכיר את הגר"ש פחות ממך, וכל מה שהיה לו לספר לך, זה או דמיונות, או כתבות שקרא בעיתון.
שומע ומשמיע כתב:ארונו יגיע לארה"ק?
בעל שו"ת מחזה אליהו
פרנקל תאומים כתב:הופתעתי לקרוא אחרי פטירתו את שכתבו כי לאחר שנלב''ע אביו הוא גדל אצל ה''לב שמחה'' מגור. האמנם? ומאי משמע ''גדל אצלו''? יש לי יותר מחשד שהאמירה הזו לא קשורה למציאות בכלל. אני טועה?
יונת אלם כתב:הרבנית שפירא ע"ה אשת חבר למרן הגאון רבי משה שמואל זללה"ה בת הגר"א ויינשטיין זצ"ל
בעל שו"ת מחזה אליהו
עושה חדשות כתב:הספר "מחזה אליהו" הוא מיוחד במינו, ומעורר חשק לעמול בתורה "כזה ראה וקדש".
שומע ומשמיע כתב:עושה חדשות כתב:הספר "מחזה אליהו" הוא מיוחד במינו, ומעורר חשק לעמול בתורה "כזה ראה וקדש".
לפני כשבוע למדנו בחברותא סימן במחזה אליהו ונדברנו ש'כך היינו רוצים להיראות'.
יונת אלם כתב:הרבנית שפירא ע"ה אשת חבר למרן הגאון רבי משה שמואל זללה"ה בת הגר"א ויינשטיין זצ"ל
נוטר הכרמים כתב:אראל כתב:הגאון הגדול רבי פסח אליהו פאלק זצ"ל, ממנטשסטר
בעל שו"ת מחזה אליהו
אבידה גדולה וקשה לעולם ההלכה.
כמדומה שצ"ל גייטסהד.
אבני גזית כתב:שומע ומשמיע כתב:עושה חדשות כתב:הספר "מחזה אליהו" הוא מיוחד במינו, ומעורר חשק לעמול בתורה "כזה ראה וקדש".
לפני כשבוע למדנו בחברותא סימן במחזה אליהו ונדברנו ש'כך היינו רוצים להיראות'.
מאי משמע?מה מיוחד בספר הזה?
נוטר הכרמים כתב:נכחתי היום בניחום אבלים אצל משפחת פריינד בבני ברק רח' בית הלל,
היושבים שבעה אחר אביהם ר' יצחק זצ"ל.
מפעים לשמוע על יהודי שנפטר בפתאומיות בן 88,
למד בבחרותו בפוניבז' ובחברון,
התקרב מאוד לרבותיו הרב דסלר ור' מאיר חדש,
והסתופף בצילו של האדמו"ר הבית ישראל מגור.
למד 11 שנה בכול פוניבז', אח"כ עסק לפרנסתו בחנות ליינות נחלת אביו בתל אביב,
ולאחר מכן במשך 22 שנה חזר לכולל (בראשות בנו הגדול הגאון ר' מיכאל שליט"א),
לסדרים מלאים כאברך מן המנין, עם דקדוק מופלא בזמנים ועריכת מבחנים על מאות דפי גפ"ת!!
עד יומו האחרון למד עם חברותות, בלי הנחות, גפ"ת בעומק הפשט עם ראשונים ואחרונים,
וזה אחרי 30 שנה של עבודה בניהול חנות.
השאיר אחריו משפחה נפלאה של גדולי תורה ואצילי מידות.
ואולי טעיתי בזיהוי,כמה אנשים אתן מכירות, שבגיל 80 ממשיכים ללמוד כרגיל בכולל?! בלא נשיאת משרה תורנית, בלא מחייב כלשהו, פשוט יושבים ולומדים ולומדים ולומדים, בלי להרים את הראש מהגמרא ובלי להשחק...?!
לפני כמה שבועות השתתפתי בהלויה של אדם גדול.
יהודי בן 88 פשוט ועניו גדול, שהיה אברך כולל עד ימיו האחרונים.
כן, אברך, ככל האברכים הצעירים. שמגיע לכולל עוד לפני 9, הולך בצהרים אחרי שנגמר הכולל. חוזר ללימוד ב-16:00 ושב לביתו ב19:30.
בגיל 88 כבגיל 20, באותה התחדשות, באותה התלהבות, באותו חשק ובאותו "ברען"...!!
להפסיד יום בכולל?! לא היתה כזאת אופציה אף פעם!
הרבה חברותות צעירים שלמדו עימו היו עוזבים אותו אחרי תקופה בטענה – שאינם מסוגלים ללמוד ברציפות שכזו, מן הבוקר ועד לצהרים, בלא לצאת לשתיית כוס קפה, ואף לא לכוס מים, מאומה.
רק ללמוד וללמוד ברצף המחשבה ובהתמדה מעוררת השתאות כאדם צעיר אשר כוחו במותניו ואין מאחוריו עשרות של שנים באותה המתכונת... לא שחיקה, לא הרגל ולא "התיבשות"... רק לימוד של אמת עם חיבור אמיתי לתורה במתיקות שאין לה אח ורע... "מנופת צוף וכל טעם".
זכיתי, להשתתף בהלויה, ולצאת משתאה מהסיפורים "הפשוטים" – "הגדולים" שהושמעו במהלך ההספדים. סקרנותי, גרמה לי לעצור את אחת מנכדותיו ולשאול אותה בפה מלא: תעני בבקשה לשאלתי, אדם כ"כ גדול, איפה אשתו בעסק? תני לי איזו דוגמא לחלק שלה בסיפור.
לתשובה אמיתית יותר מזו לא יכלתי לצפות...
"סבתא", כך ענתה לי, "כיבדה אותו בכל מאודה והיתה "עזר כנגדו"
בגיל 80 כבגיל 20... "אשה כשרה עושה רצון בעלה" באותה רמה כאישה צעירה וטריה המתחילה את החיים...
סבא היה קם בנץ כל יום. כשחזר מבית הכנסת, ארוחת בוקר עשירה וטריה כבר חיכתה על השולחן, ערוכה בצורה נאה... כשחזר בצהרים שוב חזר המחזה על עצמו, כל יום ארוחת צהרים מחוממת במידה הרצויה מחכה לו כבר על השולחן, גם צלחת וכפית, מזלג ומפית, הכל היה ערוך כמו בשבת... ושוב חזרה האפיזודה בארוחת הערב... וזו רק דוגמא אחת.
ולא מדובר באשה צעירה, אלא מבוגרת וחלושה מאוד.. הכל הכל התנהל סביב סבא והכל בכבוד מלכים, סבא היה המלך שלה!" היא מסיימת את תשובתה ומותירה אותי נרגשת ופעורת פה...
כי זהו ההתפקיד של האישה, זה חלקה בתורת בעלה, וזו, ורק זו, הצורה לחיי אמת בבית יהודי.
לא הקריירה, לא מעשים חובקי עולם, לא חסדים חוצי יבשת, לא אלו יקבעו.
רק בית חמים, כניעה וכבוד אמיתי, ארוחות חמות ומזינות, כביסות ונקיונות.
דמעות חמות של אשה יהודיה
ולב...
משוש דורים כתב:הלילה הלך לעולמו הגאון רבי חגי איזרר זצ"ל, ממקורבי מרן הגרי"ש אלישיב וחבר בית הדין הרבני העליון.
הלוייתו תצא היום (שני) מבית הכנסת קהל חסידים בבית וגן ירושלים, בשעה 12.
נוטר הכרמים כתב:הגר"ח איזירר זצ"ל, בן ע"ח שנים בפטירתו,
התייסר ביסורים קשים בשנים האחרונות.
מבוגרי ישיבת חברון כנסת ישראל בירושלים, חתן הגאון רבי ברוך נאה. גר ברחובות והיה מראשי כולל "יד ברודמן" להוראה ודיינות לבוגרי ישיבות הסדר ויוצאי צבא בעיר. שימש כר"מ בישיבת הכותל וגם עמד בראש הכולל ללימודי דיינות בישיבה. רבים מחידושיו התפרסמו בקובץ התורני "אבני משפט" שבהוצאת הכולל.
כיהן כדיין בבית הדין הרבני בחיפה, כאב בית הדין הרבני ברחובות, ובהמשך בבית הדין הרבני האזורי בירושלים וחבר בית הדין הרבני הגדול.
משוש דורים כתב:הלך לעולמו הגאון רבי נתן דוד פרידמן זצ"ל מגדולי הת"ח שבב"ב חתן הג"ר צבי קופשיץ זצ"ל
הלוייתו היום (א' יתרו תש"פ) מבית הכנסת לדרמן בשעה 1.30 בצהרים.
יונת אלם כתב:ב. ד. ה.
הג"ר צבי כהן זצ"ל מחבר ספרים רבים בן רבי דב זצ"ל אחי הרבנים שמחה, יקותיאל ועוד גיס הגר"י עדס
יונת אלם כתב:ב. ד. ה.
הג"ר צבי כהן זצ"ל מחבר ספרים רבים בן רבי דב זצ"ל אחי הרבנים שמחה, יקותיאל ועוד גיס הגר"י עדס
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 198 אורחים