איש_ספר כתב:אני מניח שהכותבים כאן לא בהכרח נכדים של משפחת ריבלין
לא בהכרח...
איש_ספר כתב:אני מניח שהכותבים כאן לא בהכרח נכדים של משפחת ריבלין
איש_ספר כתב:ישנו נתון אחד, שכדאי להביא בחשבון. הגה"צ רי"ש זילברמן, גדול מרבן שמו, נתן אמון מלא בכל הבדיות האלו.
הרואה כתב:איש_ספר כתב:ישנו נתון אחד, שכדאי להביא בחשבון. הגה"צ רי"ש זילברמן, גדול מרבן שמו, נתן אמון מלא בכל הבדיות האלו.
כאמור לא כל כך ברור שזה בדיות, מה שכן ברור זה שהוא לא נתן בזה אמון מלא אלא בערבון מוגבל מאד, אני לא יודע מאיפה הסקת שהוא נתן בזה אמון מלא.
הוא נתן אמון מלא בכלל הרעיון שתלמידי הגר"א עלו לארץ במטרה ליישב, ובכלל הרעיון של מב"י ועוד ועוד, אבל לא בכל פרט
הוי יודע שהרב אליהו זילברמן לא מאמין בקול התור ולא בכל סיפורי ריבלין, רק מאמין ברעיון ושיטות הפעולות של מב"י כמו שהם כתובים בקול התור הם נכונים, גם אם זה לאו דווקא מגיע מהגר"א. (והוא סבר כן הרבה הרבה שנים, כפי מה ששמעתי).
איש_ספר כתב:אני מתפעל מסבלנותו של איש-אחד, הוא מבהיר ברהיטות וכן מציג דברי מורג' שבכל המסמכים בני התקופה נזכרת שקלוב כמשהו משני, וארגון חזון ציון, מאן דכר שמיה... והרב יושב הארץ משיב לעומתו בפלפולים פזמונאיים. אבל לא באתי לחלק ציונים. אני רוצה לשתף במחשבה אחת. יתכן שהרב אביב"י שהטיל חותם של זיוף על כל בני ריבלין לא דייק פה ושם, ובכל שרשרת האגדות והפנטזיות יש גם איזה שרידים של תיאור היסטורי, הבטל במאה, אבל מאידך הנסיון של כמה מהכותבים להשוות אמינות לכמעט כל מה שיוצא מתחת ידי המשפחה (וגם הפקפוקים על איזה פרטים הם מס שפתיים, וכמו שרמזתי קודם על אחד הכותבים שהחליף את עמדתו בתוך שעות ספורות, מהיסוס לוודאות), הרי זה הזוי במידה לא פחותה מהבדיות עצמן. ובכן מה ראו לשטות זו? אני מניח שהכותבים כאן לא בהכרח נכדים של משפחת ריבלין, ואיזו תהילה הם מבקשים?
ישנו נתון אחד, שכדאי להביא בחשבון. הגה"צ רי"ש זילברמן, גדול מרבן שמו, נתן אמון מלא בכל הבדיות האלו. לפי הסיפורים היה זה אחרי בדיקות וחקירות, ואחרי כל זה התוצאה שהוא שלח אנשים להתפלל במתחם קבר השייך הצמוד לבנין ההסתדרות וכמובן נתן גושפנקא לספר קול התור. בעיני רבים זה מעיד, שעם כל מעלותיו הכבירות, סגולת חוש ביקורת לא היתה בו. זו האמת לצערי, והכותבים כאן הדוחקים עצמם בפלפולי הבל והממשכנים את נפשם לצדק כל הזיה, את כבודו של רבם הם דורשים ולא זולת. אין בדברים שלי שום חידוש, אבל בלהט הויכוח ופיתוליו, הרמת המסך הזו חשובה.
אע"פ שיש ערך לידיעה זו עצמה, לא הייתי כותבה, שמא יש בכך פגיעה באותו צדיק, אלא שתלמידיו מורגלים במטבע זה, הם למודים למוד כל גדול על מעלותיו וחסרונותיו, מאביר הרועים ר' חיים מוואלאזין שלא זכה לתורת הקץ המגולה, ועד לחכמי זמנינו.
מי הוא הרב ברדקי הנמנה על זקני ירושלים מהם גבה הגרי"ש עדות?אחרון התלמידים כתב: עד שהרב ברדקי הקפיד עליו מאוד, ואמר לו: מה את רוצה לומר, שסבא שלי שיקר עלי?...
אלא שהוא עצמו אמר שהעריכה היא מרושלת ולא מדויקת וכו'.
יושב הארץ כתב:מדובר ברב אברהם ברדקי מיקירי קרתא דירושלים
יושב הארץ כתב:עוד שטות שאתה כותב בלי קול התור וכו', כולם היו לגמרי סטמאר היום
יושב הארץ כתב: מושגים שאתה כ"כ לא אוהב כמו "קץ המגולה"..
איש_ספר כתב:בלבולי מוח בעלמא. לא הוכיחו דבר. אולי הראו שפה ושם פלטה קולמוסם של הבדאים דברי אמת, סוכ"ס ברוב פשע לא יחדל דברים. והרב אביבי, לא בכשרים חשד אלא בכזבנים והוזים. אין לי את הסבלנות של איש אחד, ואם כב' השתכנע כאן מקיומה של הגברדיה נושאי כלי השמערלה, יהי לו אשר לו.
בדיעבד התברר שמיהרתי לסגת מדברי. ראשית שאין להקיש מיחסו של הבן ר' אליהו ליחסו של אביו הרי"ש, שנית שמעתי אומרים שספרי חזון ציון ומוסד היסוד הם מהספרים היותר נפוצים בק"ק אד"א. אבל אין לי רצון לעסוק עוד ברסיסי שמועות.
ומשהו קטן בשוליים
מי הוא הרב ברדקי הנמנה על זקני ירושלים מהם גבה הגרי"ש עדות?אחרון התלמידים כתב: עד שהרב ברדקי הקפיד עליו מאוד, ואמר לו: מה את רוצה לומר, שסבא שלי שיקר עלי?...
מימות ר' ישעיה שנפטר בתרכ"ג לא שמעתי על רב בשם ברדקי אלא רק שלשלת של חזנים ששימשו בקודש בחורבה (ר' ישראל וזקנו רש"ז).
ר' ישעיה עצמו בכלל לא שייך לכל ה'משפחה הלוחמת' שהרי הוא היה נגד בניית החורבה (וחתנו של רי"ש משקלוב)...
ובכן מי הוא הנכד המסרן ומי הוא הסבא שעליו אין לערער....?
יושב הארץ כתב:ולנו צאצאי וניני המשפחה נמסר לנו איש מפי איש כי זקנינו הגאון המקובל רבי הלל זי"ע זכה לעמוד ימים רבים לפני רבו הגר"א זצוק"ל וקיבל ממנו סודות נעלמים בדבר ישובה של ארץ ישראל
הפצת המעיינות כתב:לא בהכרח...איש_ספר כתב:אני מניח שהכותבים כאן לא בהכרח נכדים של משפחת ריבלין
יושב הארץ כתב:איני צאצא של שום ריבלין ושל שום תלמיד הגר"א! אולי של משה רבינו...
בריושמא כתב:יושב הארץ כתב:איני צאצא של שום ריבלין ושל שום תלמיד הגר"א! אולי של משה רבינו...
על 'צאצאי משה רבנו' כתב אבי ר' אריה זצ"ל, בעיתון שערים, במאמר יפהפה שהובא כאן,
ונא לא לקחת ממנו כותרת יפה זו. כל הזכויות שמורות לו, ורק לו!
הפצת המעיינות כתב:חבל שאין להשיג ספרו ואני בגולת סיביר
הפצת המעיינות כתב:מקוה שלא תקלקל את הסגנון
אחרון התלמידים כתב:איש_ספר כתב:בלבולי מוח בעלמא. לא הוכיחו דבר. אולי הראו שפה ושם פלטה קולמוסם של הבדאים דברי אמת, סוכ"ס ברוב פשע לא יחדל דברים. והרב אביבי, לא בכשרים חשד אלא בכזבנים והוזים. אין לי את הסבלנות של איש אחד, ואם כב' השתכנע כאן מקיומה של הגברדיה נושאי כלי השמערלה, יהי לו אשר לו.
בדיעבד התברר שמיהרתי לסגת מדברי. ראשית שאין להקיש מיחסו של הבן ר' אליהו ליחסו של אביו הרי"ש, שנית שמעתי אומרים שספרי חזון ציון ומוסד היסוד הם מהספרים היותר נפוצים בק"ק אד"א. אבל אין לי רצון לעסוק עוד ברסיסי שמועות.
ומשהו קטן בשוליים
מימות ר' ישעיה שנפטר בתרכ"ג לא שמעתי על רב בשם ברדקי אלא רק שלשלת של חזנים ששימשו בקודש בחורבה (ר' ישראל וזקנו רש"ז).
ר' ישעיה עצמו בכלל לא שייך לכל ה'משפחה הלוחמת' שהרי הוא היה נגד בניית החורבה (וחתנו של רי"ש משקלוב)...
ובכן מי הוא הנכד המסרן ומי הוא הסבא שעליו אין לערער....?
ב"ה
יש לי קצת חשש שזה כמעט ויכוח אישי, וכמובן שאם זה יגיע לשם, כולנו נרצה לפרוש...
לגבי גופם של דברים חבריי הנכבדים עושים זאת טוב ממני (מלבד שלא כתבת דבר אחד שעליו ברור שהוא שקר שאין עליו הוכחות, מלבד ברכה מרובה למי שמאמין על השמירה היהודית (ומה זה משנה איך קראו לה) שנכתב בעיתון הצפירה. דרך אגב, אני אישית שוחחתי כמסל"ת עם קרוב משפחתי מבוגר, שלא קשור כלל למשפחת רבלין וירושלמי חרדי אותנטי, ואמר לי דברים ברורים על ר' ישעי חשין שהוא סבו על מפעל אבותיו ביישוב הארץ וכו', אבל ברור לגמרי בכל הדו"ד שלא אשכנע עם העדויות איש).
אבל זאת אתפלא עליך איש יקר מאוד - לפני שפלטה קולמוסך הערה על חוש הביקורת של הרב זילברמן, לא עשית את הדבר המינימלי כל כך: לבדוק את הדבר הידוע עם מי הוא נפגש ומי העדים שהעידו בפניו על אמיתות קול התור??? ובזה חוזרני בי שחשדתי בך שיש מקום להתחזק בחוש האמת - חשדתי בכשרים, עליך להתחזק בחוש הבדיקה והביקורת.
רק דבר אחד ברור: אם זאת לא בדקת אין לך ידיעה בנושא לא דבר ולא חצי דבר. נשמח לשמוע ממך דעות על נושאים רבים מאוד שיש לך בהם ידע נרחב. ותבורך.
איש_ספר כתב:יש"כ (קראתי עליו כעת באוצר דברים מעניינים, לא הכרתי, היה בן של החזן ר' ישראל ונפטר בתשנ"א, היה כנראה בן גילו של הרי"ש כך שא"א למנותו עם זקני ירושלים מהם קיבל הרי"ש...)
יושב הארץ כתב:שימו לב לניסוח של ר' אביבי. הגר"א נסע לארץ ישראל ונמלך בדעתו, ולא יודעים למה, כך מספרים בניו.
זאת אומרת במילים אחרות שחזר בו כלל מכל הענין.
ומה באמת הם מספרים.
"לעת זקנתו שאלתיו פעמים רבות מדוע לא נסע לארץ הקדושה ולא ענני. פעם אחת הפצרתי בו הרבה. והשיבני: אין לי רשות מן השמים"
זה כבר לא דיוק אם לר' יושעה קראו שטעטעל מאכער או בונה השכונה אלא דיוק בספר שנמצא לפניו.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 11 אורחים