פלוריש כתב:אני מכיר כמה שכדי להתמיד בזה, נהיו מגידי שיעור
כדכד כתב:לקבוע שלא הולכים לישון בלילה לפני שמסיימים את הדף של אותו יום
בברכה המשולשת כתב:פלוריש כתב:אני מכיר כמה שכדי להתמיד בזה, נהיו מגידי שיעור
גם אני (ואני בכללם...)
ר' חנין דציפורין פתר קרא בתלולית זו של עפר, מי שטפש מהו אומר מי יכול לקצות את זו, מי שפקח מהו אומר הריני קוצץ שתי משפלות היום, שתי משפלות למחר, עד שאני קוצץ את כולה. כך מי שטיפש אומר מי יכול ללמוד את התורה, נזיקין ל' פרקים, כלים ל' פרקים, מי שפיקח מהו אומר הריני שונה שני הלכות היום, שני הלכות למחר, עד שאני שונה את כל התורה כולה.
פרנצויז כתב:כדאי להזכיר את דברי המדרש ויקרא רבה י"ט ב':ר' חנין דציפורין פתר קרא בתלולית זו של עפר, מי שטפש מהו אומר מי יכול לקצות את זו, מי שפקח מהו אומר הריני קוצץ שתי משפלות היום, שתי משפלות למחר, עד שאני קוצץ את כולה. כך מי שטיפש אומר מי יכול ללמוד את התורה, נזיקין ל' פרקים, כלים ל' פרקים, מי שפיקח מהו אומר הריני שונה שני הלכות היום, שני הלכות למחר, עד שאני שונה את כל התורה כולה.
יהודה בן יעקב כתב:לתועלת הענין אכתוב את הנהגתי בענין.
בסייעתא דשמיא, בשנות הישיבה עוררני בחור א' על חזרה של דף גמ' רש"י בכל יום, על המסכתות שלמדנו בישיבה. ואכן, בכל יום הייתי חוזר על דף גמ' רש"י, לפי סדר המסכתות שלמדתי בישיבה. והיתה זו קביעות חזקה, שגם ביום עם טרדות גדולות, כמו ביום שסגרתי 'ווארט', כשחזרתי לביתי התיישבתי ללמוד דף גמ'. וגם בימי ה'שבע ברכות', אשתי ידעה שצריך לפנות זמן במשך היום כדי ללמוד את הדף, בכדי שלא אצטרך להשלים זאת בלילה כשנחזור הביתה...
ואכן, הנהגה זו נמשכת ב"ה הרבה שנים, וכשאני יודע מראש שבלילה יהיו טרדות, אני משתדל ללמוד את הדף מוקדם יותר.
כמובן שיש בזה חסרון, שבזמנים שאין ישוב הדעת וכדו', מ"מ לומדים כדי לסיים את הדף, אף אם לא מבינים כ"כ, ולא מתחברים ללימוד. אך המעלה גדולה מאד, ויש בזה קביעות עתים לתורה, שכמדומני אף 'אברך כולל' מחוייב בה.
במשך הזמנים, מעבר לחזרה על מסכתות שכבר למדתי, התחלתי בחזרה לפי סדר מסכתות הש"ס, והוספתי מעט מסכתות ללימוד מהיר. וכשלמדתי בכולל מסכתות חדשות, התפניתי מסדר הלימוד שלי, והתחלתי לחזור על מסכתות אלו. במשך הזמן שמתי לב, כי לימוד ללא חזרה הוא לא איכותי, ולכן שיניתי, והתחלתי בכל יום שלימוד הדף יכלול התקדמות של עמוד חדש וחזרה על עמוד שנלמד ביום הקודם.
הא לחמא עניא כתב:הרב אז נדברו כתב לאחרונה בעלונים שלו כל מיני רעיונות האיך אפשר לשמר את הלימוד למשהו קבוע.
בברכה המשולשת כתב:אשריכם כבוד הרב שליט"א.
לפני יותר מעשרים וחמש שנה, כשעוד הייתי בחור בשנות העשרה, היה לי חבר, שהיה מבוגר ממני בשנים ספורות, שהיה לומד מדי יום (מלבד סדרי הישיבה בה למד) כך: הדף היומי, של אותו יום, חזרה על הדף של אתמול, חזרה על הדף שלפני חודש וחזרה על הדף שלפני שנה.
החתן סופר כתב:בברכה המשולשת כתב:אשריכם כבוד הרב שליט"א.
לפני יותר מעשרים וחמש שנה, כשעוד הייתי בחור בשנות העשרה, היה לי חבר, שהיה מבוגר ממני בשנים ספורות, שהיה לומד מדי יום (מלבד סדרי הישיבה בה למד) כך: הדף היומי, של אותו יום, חזרה על הדף של אתמול, חזרה על הדף שלפני חודש וחזרה על הדף שלפני שנה.
אני חושב שעד היום יש אברך כזה שמלמד ככה בחבורה ושיש לו בקיאות יוצאת דופן, הרב מחבר יסודות וחקירות, אמרי במערבא ועוד.
החתן סופר כתב:בברכה המשולשת כתב:אשריכם כבוד הרב שליט"א.
אני חושב שעד היום יש אברך כזה שמלמד ככה בחבורה ושיש לו בקיאות יוצאת דופן, הרב מחבר יסודות וחקירות, אמרי במערבא ועוד.
צביב כתב:איך זוכרים אחרי חודש, היכן הסתיים הדף המיועד ליום זה?
יהודה בן יעקב כתב:http://forum.otzar.org/viewtopic.php?t=14515
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: א. חיים, ישבב הסופר ו־ 275 אורחים