ב"ה
לי ישנה תלונה חמורה על אחד ממורשי החסימה בפורום "אוצר החכמה" שמוחק כל דבר הקשור ברב קוק שאני מביא, וגם כשזה קשור ישירות לנושא האשכול או להודעה שהגבתי עליה, כשמדובר בתגובה להודעה אחרת, ואחרי המחיקות חוסם אותי מהפורום. והיום אף מחק לי תגובות אחרות שלא קשורות לרב קוק אלא בעניינים אחרים שהגבתי כמו תיקוני טעויות.
ואתן דוגמאות לתגובותיי שנמחקו:
באשכול על קשרי הרב קוק וחסידי ברסלב ביפו (
viewtopic.php?f=19&t=2579) הגבתי על מה שכתוב בתגובה של "ממשה" שהוא בטעות הכניס את תגובתו לתגובה המצוטטת במקום להביא את דבריו לאחריה. וכן הוספתי שם אחד מחסיד ברסלב שהוזכר לעיל שלמד נגלה ונסתר עם הרב קוק הוא שמואל הורוויץ ולא שמעון הורוויץ.
באשכול 'רבי ירוחם ליוואוויץ זצ"ל ממיר' (
viewtopic.php?f=19&t=3452) על תגובת "ירושלמי" הנמצאת 4 תגובות מהסוף (
'במחילה, רואה אורות יקר, ובמחילת אורותיך הקדושים ג"כ. קצת חסר טעם 'לדחוף' בכל אשכול שרק ייפתח, על מי שלא יהיה, את יחוסו המפרגן להרב קוק. המפורסמות אינן צריכות ראי"ה, ובודאי של שלל ראיות באלף אלפי צבעים וזיקוקים. כולם יודעים על ההערכה שרחשו כמעט כל גדול"י לראי"ה, וכולם גם יודעים על מחלוקתם החריפה לדרכו ומשנתו האידואולוגית.
ראיתי שיש לך גם הערכה גדולה לויקיפדיה, תסתכל שם בערך "ריאקציה".') הגבתי שאם כולם היו יודעים זאת לא היה יכול לצאת לאור הספר "דת הציונות", וכן עובדה שחרדים יוצאי הונגריה כמו שיש ב"מאה שערים", לא יודעים זאת, והוספתי שהגר"י לייבוביץ זצוק"ל העריץ לא רק את מרן הגאון הראי"ה קוק זצוק"ל אלא אף את בנו, מרן הרצי"ה זצ"ל, והבאתי בסוף תגובתי ראש מכתבו של ר' ירוחם לרצי"ה ["ברוך הבא בשם ה', הו"כ ידיד נפשי הרב הגאון וכו', בנם של קדושים אור ישראל ומאורו, ה"ה כש"ת מהרצי"ה קוק נ"י ויזרח לעולמי עד" ('אגרות לראי"ה', נספחות, 29)]. יש לציין שתגובת "ירושלמי" הייתה על תגובה שלי שנמחקה בעבר ובה הבאתי תגובה בעניין יחסו של הגר"י לייבוביץ לרב קוק.
באשכול "תאריך לידת הגריש"א שליט"א לאור מכתב זקנו ה'לשם'" (
viewtopic.php?f=19&t=4530&start=40) תיקנתי שתי שגיאות בתגובה האחרונה "ירושלמי" (התגובה האחרונה באשכול נכון להיום) שבסופה כתב מצבו של הגרי"ש, המשפט האחרון היה 'יוסף שלום בן חיה מושא, א-ל נא רפא נא לה, להחזיקו לרפאתו ולהחיותו, ובהדי מלכא נצא לקראת משיח צדקנו בב"א.' אני תיקנתי שצ"ל "לו" ולא "לה", וכן צ"ל "לרפאותו" ולא "לרפאתו".
זה מצטרף לתגובות שלי בעבר שנמחקו (וכן גם נחסמתי) כמו:
באשכול "הגרי"מ חרל"פ-צור מחצבתו קודש" (
viewtopic.php?f=19&t=2824&p=50869&hilit=%D7%A6%D7%95%D7%A8+%D7%9E%D7%97%D7%A6%D7%91%D7%AA%D7%95#p50869) שהוא על תלמידו הגדול והקרוב ביותר של הראי"ה ומחקו תגובה שלי שבה כתבתי על דבריו של הגרי"מ על ההבדל בין רבותיו הראשונים לרב קוק (הוא אמר שלרבותיו הראשונים היו לא רק שעות גדלות אלא גם אחרות והרב קוק היה גדול בכל שעות היממה).
באשכול "יום השנה של הגרי"מ שפירא מלובלין זצ"ל" (
viewtopic.php?f=19&t=6724) שאני העלתי שאלתי בסוף הודעת הנושא האם מישהו יודע על רבנים שהגרי"מ שפירא ביקש מהם ברכה לפתיחת ישיבתו, כשבהודעה המקורית הזכרתי את הרב קוק שעליו אני יודע שהגרי"מ שפירא ביקש בממנו ברכה לפתיחת יח"ל. אזכורו של הרב קוק נמחק מהתגובה. וכן היום כשציטטתי את המשפט מתגובת הנושא העוסק בכך (כשכאמור בגרסה הנוכחית אין את אזכורו של הרב קוק שהיה בתגובה המקורית) והוספתי שאני יודע על אחד, הרב קוק, אז שוב תגובה זו נמחקה כמו התגובות האחרות לעיל.
כל התגובות האלו קשורות ישירות לנושא האשכול או להודעות שהגבתי עליהן אם מדובר בתגובה להודעה אחרת, ולא היה כל סיבה למחוק אותן לא הקשורות ברב קוק (וזה לגיטימי להגיב בעניינו בכל מקום שזה קשור ישירות לנושא האשכול או לתגובה שאני מגיב עליה), ולא תגובות אחרות.