אבני גזית כתב:מאחר שיכולת הבד"צים להתקיים, מבוססים על הכרת הציבור בהם, חושבני כי צריך לדעת מי הדמויות הרבניות שמנהיגות ופוסקות בוועדות הכשרות השונות.
אך בעוד שבוועדות כמו רובין, לנדא, מחפוד ודומיהם, ידוע מי האיש שעומד מאחורי ההכשר. הרי ששתי החותמות של חת"ס לא מגלות שום דבר מי זה שלוקח אחריות על המוצר (אולי גם הכשרים אחרים).
בשנים האחרונות השוק מוצף במאות מוצרים זמינים, במיוחד בשוק החטיפים והממתקים, בהכשרים הנ"ל.
אשמח אם נדע מי הרב/נים שסומכים ידיהם על ההכשרים הללו.
עזריאל ברגר כתב:עד כמה שידוע לי - יש רבים "יראים ושלמים" ואני הקטן בתוכם שסומכים על חוג חת"ס ב"ב (עכ"פ בדברים שאינם בשריים).
אבל לגבי חוג חת"ס פתח-תקווה - שמעתי בשם שני רבנים גדולים שהכשר זה "כמי שאינו", וכפי שהזכירו לעיל שהוא "פחות מרבנות".
לא שמעתי איש מפי איש, ולכן איני אומר את שמותיהם של הרבנים.
מסברא - יש טעם רב בדבריך, ויש לפלפל לשני הצדדים ואכמ"ל.אבני גזית כתב:עזריאל ברגר כתב:עד כמה שידוע לי - יש רבים "יראים ושלמים" ואני הקטן בתוכם שסומכים על חוג חת"ס ב"ב (עכ"פ בדברים שאינם בשריים).
אבל לגבי חוג חת"ס פתח-תקווה - שמעתי בשם שני רבנים גדולים שהכשר זה "כמי שאינו", וכפי שהזכירו לעיל שהוא "פחות מרבנות".
אני חושב שהקולא בדברים שאינם בשריים זה רק בחומרי גלם.
אבל חמצוצים או כל ממתק אחר שמורכב משמונים פרודוקטים, מכל קצווי תבל, אפשר שהם מסובכים יותר משחיטת עוף, שם החששות הם בשחיטה ובבדיקות.
עזריאל ברגר כתב:עד כמה שידוע לי - יש רבים "יראים ושלמים" ואני הקטן בתוכם שסומכים על חוג חת"ס ב"ב (עכ"פ בדברים שאינם בשריים).
הרואה כתב:עזריאל ברגר כתב:עד כמה שידוע לי - יש רבים "יראים ושלמים" ואני הקטן בתוכם שסומכים על חוג חת"ס ב"ב (עכ"פ בדברים שאינם בשריים).
גם אני שמעתי כך מיותר ממקור אחד, גם בשם הרב משה שולזינגר מב"ב.
פרנקל תאומים כתב:
אבל, אני מבקש לכתוב לא על סמך שמועות ולא על סמך רכילויות, כ''א שיענו על הנ''ל רק אנשים המתעסקים בענייני כשרות והמכירים אותם מבפנים, ובתנאי שהם מספיק יר''ש בשביל להתיירא יראה גדולה שלא להוציא ש''ר ברבים על זולתם ושלא לגרום הפסד ממון ופרנסה על חינם. או לחליפין- שיענו על הנ''ל מי ששמעו באוזניהם מפי ת''ח נאמנים וישרים המצויים בנושא הכשרות (ושלא חשודים על הגזמנות או על אינטרסנטיות).
במילים אחרות: חושבני שאם ישנן כשרויות המכשילות את הרבים, מצווה לפרסם זאת. ויש כאן גם סיוע לרבים הנבוכים בעניין. אבל מאידך, צריך להיזהר מאד שלא לכתוב בלי ידיעה אמיתית ומוחלטת, שלא נהיה ח''ו בכלל "ארור מכה רעהו בסתר" ושלא נזיק ונגרום הפסד ממון ח''ו על סמך שמועות ופטפוטי הבריות.
חיימשה כתב:לגבי שלשתם, התשובה לכאורא דומה, השחיטה שלהם בסדר גמור, ושאר מוצרים צע''ג.
ובערך כך שמעתי מהרה''ג ר' דוד טהרני שליט''א בעל שו''ת דברי דוד על יו''ד ומראשי כשרות יורה דעה.
כמו''כ באתר המצוין 'כושרות' אלו הם בערך פני הדברים.
ואצטרף בזה לדברי הרב פ''ת ואנסח זאת כך:
יקום 'כושרות' חרדי!
חיים שאול כתב:חיימשה כתב:לגבי שלשתם, התשובה לכאורא דומה, השחיטה שלהם בסדר גמור, ושאר מוצרים צע''ג.
ובערך כך שמעתי מהרה''ג ר' דוד טהרני שליט''א בעל שו''ת דברי דוד על יו''ד ומראשי כשרות יורה דעה.
כמו''כ באתר המצוין 'כושרות' אלו הם בערך פני הדברים.
ואצטרף בזה לדברי הרב פ''ת ואנסח זאת כך:
יקום 'כושרות' חרדי!
בעלז שוחטים אצל קהילות...
באופן כללי הגרש"צ רוזנבלט הי׳ מרוצה מקהילות כשהוא שחט שם
חיים סגל כתב:מומחה הכשרות הרב זריצקי על כשרות חוג חת"ס פ"ת
https://www.youtube.com/watch?v=PRTWivf6_24
חיים שאול כתב:האוכל באיקאה הוא רובו קהילות וכן המאפי׳ החלבית הגדולה בארץ אבל לא כל המוצרים שם מאושרים על ידם
פרנקל תאומים כתב:חיים סגל כתב:מומחה הכשרות הרב זריצקי על כשרות חוג חת"ס פ"ת
https://www.youtube.com/watch?v=PRTWivf6_24
חסום לי.
בעבר הוא עבד שם וכמדומה שפרש. אכן?
לענין כתב:אני שאלתי בעצמי מומחה כשרות מפורסם מחו"ל, איך זה יתכן שכל החנות (לא המסעדה, החנות) של איקאה - שהכל הכל מוצרים שמיוצרים בשבדיה, איך הכל בהכשר קהילות?
וזה כולל יינות (!!!) ומוצרים שמאד בעייתיים מצד תולעים (פירות יער אוכמניות) וכדומה. האם יש להם צוות אדיר של משגיחים שנמצא כל השנה בשבדיה? האם יש שם יהודי שמניח את האוכל על האש (אחרת לספרדים זה בישול גויים), צריך בשביל זה קהילה שלימה של משגיחים בשבדיה! זה אכן קורה?
הוא לא הסכים לענות לי תשובה.
פרנקל תאומים כתב:חיים שאול כתב:האוכל באיקאה הוא רובו קהילות וכן המאפי׳ החלבית הגדולה בארץ אבל לא כל המוצרים שם מאושרים על ידם
המאפייה הגדולה בארץ?
אב בבינה כתב:כיון שכבר הזכרת, מישהו יודע מי אחראי על השחיטה של הרב יברוב זצ"ל היום?
הרואה כתב:לענין כתב:אני שאלתי בעצמי מומחה כשרות מפורסם מחו"ל, איך זה יתכן שכל החנות (לא המסעדה, החנות) של איקאה - שהכל הכל מוצרים שמיוצרים בשבדיה, איך הכל בהכשר קהילות?
וזה כולל יינות (!!!) ומוצרים שמאד בעייתיים מצד תולעים (פירות יער אוכמניות) וכדומה. האם יש להם צוות אדיר של משגיחים שנמצא כל השנה בשבדיה? האם יש שם יהודי שמניח את האוכל על האש (אחרת לספרדים זה בישול גויים), צריך בשביל זה קהילה שלימה של משגיחים בשבדיה! זה אכן קורה?
הוא לא הסכים לענות לי תשובה.
למיטב ידיעתי האוכל השוודי שם לא כשר בשום הכשר.
רק המסעדה בקומה למעלה שמוכרת אוכל שמוכן כולו בארץ, וכן הקיוסק למטה שמוכר מזון מהיר בהשגחת קהילות.
באיקאה כידוע שהזכיין בארץ הוא יהודי חרדי למהדרין, ועל כן סביר להניח שדואג שלא יצא מכשול תחת ידו, גם ניכר מאד ההבדל הקיצוני בין בשר לחלב שיש ממש קיר מפריד בין שני אזורים בתוספת שלטים וכו'.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 361 אורחים