ברוך00 כתב:מצ"ב מאמר נפלא של בעל ה"אז נדברו" לגבי בחור שקם מאוחר לתפילה. שם הוא טוען שבחור שקם מאוחר לתפילה יש לו בעיה!!! זה דפקט מסוים!! נכות מסוימת!!! סוג של פיגור התפתחותי שחייבים לדווח אליה בשידוכים.
אשמח לשמוע אם למישהו יש מידע בנושא שבאמת צריך לדווח על כך בשידוכים?
דורשי יחודך כתב:כדאי להדגיש שלא מדובר כאן בשו"ת אז נדברו של הגר"ב זילבר זצ"ל כפי שחשבתי בתחילה (כמובן לפני שראיתי את הקובץ המצורף...) וכפי שכנראה היו שחשבו למעלה.
אלא בעלון הנושא באותו שם.
ברוך00 כתב:ממש לא מסכים. אם אדם חולה נפש שחי על כדורים ולא שאלו אותי אני לא חייב לומר???? אסור לומר??? ודאי שמצווה לומר אחרת זה מקח טעות!!
וזו בדיוק השאלה שנשאלה כאן אם נאמר שאדם שלא קם לתפילה זה נכות מסוימת, האם צריך לומר?
ברוך00 כתב:ממש לא מסכים. אם אדם חולה נפש שחי על כדורים ולא שאלו אותי אני לא חייב לומר???? אסור לומר??? ודאי שמצווה לומר אחרת זה מקח טעות!!
וזו בדיוק השאלה שנשאלה כאן אם נאמר שאדם שלא קם לתפילה זה נכות מסוימת, האם צריך לומר?
קו ירוק כתב:היות וכבר עלה שוב העלון הזה, יש אנשים שנותנים כבוד למילה נדפסת.. ואולי זה האסון של דורנו.
זה כמו קשקוש במקווה ולא דבר שפותחים עליו דיון בכלל בפורואצה"ח.
קו ירוק כתב:היות וכבר עלה שוב העלון הזה, יש אנשים שנותנים כבוד למילה נדפסת.. ואולי זה האסון של דורנו.
נהנה מהאוצר כתב:קו ירוק כתב:[size=85]היות וכבר עלה שוב העלון הזה, יש אנשים שנותנים כבוד למילה נדפסת.. ואולי זה האסון של דורנו.
העלון הזה הוא פרי הגיגיו של אברך יקר שמפעיל את הראש וחושב וחושב ומעלה תובנות מענינות הן במילי דמתרחש בעלמא והן בסוגיות באגדה בש"ס
אפשר להסכים עם דבריו ואפשר לחלוק עליהם, אבל אי אפשר לקחת ממנו את המעלה של החשיבה וההתבוננות
הוא נוגע בבעיות שמטרידות היום את בחורי הישיבות ולכן הבחורים כל כך אוהבים גליון זה, ובפרט הבחורים שמרגישים שיש להם קשיים ובעיות מהסוג שהוא דן בהם, ומזדהים עם הלבטים המובאים בו, ומתחזקים מאד מאד מהנאמר בו[/size]
לא ידעתי מה זכה עלון זו לכאלו קתונות של רותחים "קשקוש במקוה", ועד כדי כך שאין ראוי להזכירו ב"פורום הק' הזה"
[אני רואה שכבר הקדמוני בדברים]
נהנה מהאוצר כתב:הפוך הפוך יקירי
החכמים למיניהם נמצאים [ואולי גם מלמדים] בישיבה ורואים מה כואב לבחורים - ולפי זה נכתבה תגובתם
מנהלת סמינר באה להתייעץ אודות חתן שהוצע לאחד מתלמידותיה, שלפי הבחנתה הבחור אינו
הגון, האם להורות לכלה שתפסיק את השידוך.
רבינו [הגדול רבי בן ציון אבא שאול זצ"ל] יעץ לבדוק האם הבחור קם לתפילה בבוקר,
וכאשר נתברר שאינו קם בזמן, אמר לכלה: "את רוצה לגדל בחור עצל בתוך ביתך?", ומשענתה שלא, הפטיר: "אם כן תסיקי מסקנות"...
דרופתקי דאורייתא כתב:בקובץ "תפארת אבות" ח"ו (עמוד כו) כתוב:מנהלת סמינר באה להתייעץ אודות חתן שהוצע לאחד מתלמידותיה, שלפי הבחנתה הבחור אינו
וכאשר נתברר שאינו קם בזמן, אמר לכלה: "את רוצה לגדל בחור עצל בתוך ביתך?", ומשענתה שלא, הפטיר: "אם כן תסיקי מסקנות"...
וידוע מ"ש החיד"א עה"פ מצרף לכסף וכו', דהיינו ע"י התפלה ניכר אם יש בו יר"ש.
וכיו"ב הובא בשם החזו"א ועוד, וראיתי מי שהאריך בזה וכעת אינו תח"י.
דרופתקי דאורייתא כתב:בקובץ "תפארת אבות" ח"ו (עמוד כו) כתוב:מנהלת סמינר באה להתייעץ אודות חתן שהוצע לאחד מתלמידותיה, שלפי הבחנתה הבחור אינו
וידוע מ"ש החיד"א עה"פ מצרף לכסף וכו', דהיינו ע"י התפלה ניכר אם יש בו יר"ש.
וכיו"ב הובא בשם החזו"א ועוד, וראיתי מי שהאריך בזה וכעת אינו תח"י.
יוסף חיים אוהב ציון כתב:איפה כ' כן החיד"א?
נוטר הכרמים כתב:ולעצם הנידון, כידוע שיש שני סוגים,
יש את הסוג שרק קם מאוחר יותר, אבל מקפיד על תפילה כהלכתה במקום מכובד שמתפללים מתון מתון, מגיע בזמן וכו',
ויש את הסוג ש'מעביר' את התפילה בשטיבלאך, וכו'.
כדכד כתב:בלי קשר ממוקד לנושא האשכול -
לפני שנים רבות רציתי להציע שידוך אחד ושאלתי אחד מגדולי הדור זצ"ל אם צריך לומר גם את החסרונות של אחד הצדדים לפני הצד השני או שאין חובה וענה לי שחסרונות בדרך כלל מתגלים ולכן לא צריך לאמרם כשמציעים שידוך
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 358 אורחים