אוהב אוצר כתב:עיינו בו'הגדת' לרב גלינסקי זצ"ל במקום, סיפור מחריד עם הגר"מ פיינשטיין זצ"ל.
יאיר1 כתב: ואם אפשר גם מקור לסיפור המפורסם עם הגר"מ פיינשטיין שאמרה בת לוט הבכירה בחלום שקראתו מואב כדי שלא ייאמרו שנולד מאלוקים כמו הנוצרי.
יאיר1 כתב:קשה לי, מפני מה בנות לוט לא שיתפו את אביהן במחשבתם ובעיקר בתוכניתם.
בפסוק ל"ג נקוד על תיבת 'ובקומה', ודרשו חז"ל שידע אביהן בקומה, ואמרו כן לגנאי שלמחרת שתה יין על אף שידע שמתוך כך שכבה עימו ביתו. ולי היה קשה, מה בכך שידע ושב לשתות, והרי על פי הידוע להם שאין איש בארץ לבוא עלינו, הרי הוא הכרח שהוא יבוא עליהן. וביותר אחר שחז"ל שיבחו אותן על כך, מפני מה גינו את אביהן?
עוד קשה לי, מפני מה טעו לחשוב שנחרב כל העולם, וכי לא ידעו שהקב"ה נשבע שלא יביא מבול? האם לא שמעו מהמלאכים שהם הופכים רק את כיכר סדום?
ואם אפשר גם מקור לסיפור המפורסם עם הגר"מ פיינשטיין שאמרה בת לוט הבכירה בחלום שקראתו מואב כדי שלא ייאמרו שנולד מאלוקים כמו הנוצרי.
עובר ושב כתב:יפה מאוד, זה מיישב מה שהוקשה לי בשבוע שעבר כשקראתי שמו"ת: הרי לוט ביקש "הִנֵּה נָא הָעִיר הַזֹּאת קְרֹבָה לָנוּס שָׁמָּה וְהִיא מִצְעָר אִמָּלְטָה נָּא שָׁמָּה הֲלֹא מִצְעָר הִוא וּתְחִי נַפְשִׁי", ונענה "הִנֵּה נָשָׂאתִי פָנֶיךָ גַּם לַדָּבָר הַזֶּה לְבִלְתִּי הָפְכִּי אֶת הָעִיר אֲשֶׁר דִּבַּרְתָּ", ולוט ובנותיו היו בצוער כאשר המטיר הקב"ה על סדום אש וגפרית, ורק לאחר מכן עלה לוט מצוער אל המערה בה ישב הוא ובנותיו.
הכיצד חשבו שאין איש בעולם, כאשר נשארה עיר שלמה?
מקדש מלך כתב:לדעת רוב המפרשים צוער נחרבה שנה לאחר סדום וחברותיה. ולוט ובנותיו ידעו זאת, כי הרי כל בקשת לוט היתה שאיחרה ישיבתה בשנה ועיין לא נתמלאה סאתה ולאחר מכן חרבה.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 244 אורחים