חפצתי קרבתך כתב:לח"ר הפורום שליט"א
זה שנים רבות שאני מחפש קצת בביליוגרפיה על ר' יצחק אלחנן זצוקלה"ה היות ויש לי זיקה למשפחת ספקטור אלא שעד כמה שידוע לי השורש הוא מבית גוראי, אלא שבתמונות ישנות של בני המשפחה מופיעות תמונות של ר' יצחק אלחנן ולכן חשוב לי לאתר מידע בענין אם יש למישהו מידע אשמח להתעדכן
לייטנר כתב:נינתו היא העיתונאית דנה (בת אלחנן) ספקטור, שבעבר עסקה מעט בנושא.
יגל כתב:לייטנר כתב:נינתו היא העיתונאית דנה (בת אלחנן) ספקטור, שבעבר עסקה מעט בנושא.
להד"ם. היא צאצאית אחיו, ר' יעקב דוד, שהיה מחסידי חב"ד בירושלים.
אלי_ש כתב:שתי האפשרויות אינן מהוות כלל אינדקציה לכך שיש לכם קשר משפחתי אליו.
ארזי ביתר כתב:אלי_ש כתב:שתי האפשרויות אינן מהוות כלל אינדקציה לכך שיש לכם קשר משפחתי אליו.
כלל? הן אינן הוכחות, אך אינדקציה כלשהי ודאי יש כאן, בפרט אם בתמונות ישנות רואים את תמונתו תולה על הקיר.
יגל כתב:לייטנר כתב:נינתו היא העיתונאית דנה (בת אלחנן) ספקטור, שבעבר עסקה מעט בנושא.
להד"ם. היא צאצאית אחיו, ר' יעקב דוד, שהיה מחסידי חב"ד בירושלים.
מחולת המחנים כתב:תולדות רבי יצחק פורסמו כמובן ע"י יד ימינו ומזכירו הנאמן הר"ר יעקב הלוי ליפשיץ בספרו תולדות יצחק, ראה כאן:
http://www.hebrewbooks.org/46877
כמו"כ בשנה-שנתיים האחרונות יצא עליו ספר הדור למראה בשם (ר') "יצחק אלחנן ספקטור".
אודות צאצאיו לי ידוע כעת רק על בנו ממלא מקומו, רבי צבי הירש רבינוביץ אב"ד קאוונא, נפטר בשנת תר"ע.
שיף כתב:מחולת המחנים כתב:אודות צאצאיו לי ידוע כעת רק על בנו ממלא מקומו, רבי צבי הירש רבינוביץ אב"ד קאוונא, נפטר בשנת תר"ע.
בגליון הר המור של מכון הרב פראנק ט' אלול מ"ו יש מכתב תנחומים ששלח הגר"ש סלאנט לרבי צבי הירש ורבי בנימין רבינוביץ על פטירת אביהם הגריא"ס. מענין שהחליפו משפחתם לרבינוביץ
אלי_ש כתב:ההערצה לר' יצחק אלחנן חצתה גבולות ומגזרים, והתנוססה בבתים רבים, בכל ארצות אירופה!
מיללער כתב:הבת 'רחל' היתה בתו היחידה של הגרי"א כפי שכ' בספר 'גאון יצחק' לתולדותיו (אידיש):
http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.asp ... 90&hilite=
להם היה בת יחידה שנישאה לר' אליהו טבלובסקי
קראקובער כתב:יש לך איזה מקור? מה שכן ידוע שהוא נטה קצת לחסידות שבאיזור שלו באותו תקופה לא מופרך שהכוונה שלא התנגד כמו אחרים ולא מעבר לזה.
ישבב הסופר כתב:בין חסידי קארלין בירושלים היה חסיד ששמו הרה"ח ר' אברהם ב"ר דוד זאב סופר פדרמן מסטולין. עלה לארה"ק עם כל משפחתו בערך בתרל"ז. תדהר מביא באנציקלופדייתו, בערכו של בנו הרה"ח ר' אשר פעדערמאן סופר, שאשת ר' אברהם היתה בת אחיו של הג"ר יצחק אלחנן. יתכן שהכוונה אל ר' יעקב דוד ספקטור מירושלים, אבל מעניין אם הכוונה באמת שהיה חתנו - ואם כן נודע לנו על בת נוסף שלו - או דלמא הכוונה לחתן אשתו, וכמו ר' נחום משפיה עיין כאן http://forum.otzar.org/viewtopic.php?p=171800#p171800. או דלמא הכוונה אל אח אחר.
ר' אברהם נפטר בירושלים בתרעא, ובניו היו הרה"ח ר' אשר סופר שהיה גבאי בית הכנסת דחסידי קארלין בבית ישראל, הר"ר יצחק, והר"ר אהרן סופר.
הרה"ח ר' אשר הותיר אחריו בנים: הר"ר אהרן מרדכי, הר"ר משה, והר"ר שמואל סופר, וחתן בשם הר"ר אהרן פריימן.
מחולת המחנים כתב:האדריכל ארתור ספקטור שחתום על תכנון כמה מבנים מפורסמים בירושלים (ביניהם מגדל האשפוז דוידסון בהדסה עין כרם), הינו צאצא בן אחר בן להגאון רבי יצחק אלחנן.
מחולת המחנים כתב:מחולת המחנים כתב:האדריכל ארתור ספקטור שחתום על תכנון כמה מבנים מפורסמים בירושלים (ביניהם מגדל האשפוז דוידסון בהדסה עין כרם), הינו צאצא בן אחר בן להגאון רבי יצחק אלחנן.
פגשתי אותו הערב והוא אמר לי שסביו סבו היה רבי יצחק אלחנן, הוא הוסיף שבנו של רבי יצחק אלחנן בשם רבינוביץ (הוא לא זכר את שמו הפרטי), היגר לארה"ב ונפטר שם, והוא מצאצאיו.
האם ידוע על אותו בן של הגרי"א.
שייף נפיק כתב:הרב חלמיש הסבת לנו שעה של קורת רוח. יפה מאוד! תודה רבה!
חלמישצור כתב:זכרונות נכדתו בלומה סלומונסון, בת הבן ר' בנימין.
חלמישצור כתב:הנה תמונות ר' יצחק אלחנן מאוסף שבדרון. שלושה תצלומים שונים קמעה יש לנו ממראה פניו, שניים מהם מוכרים יותר, וסידרתי כל אחד מהם בשורה משלו
יגל כתב: אחיו, ר' יעקב דוד, שהיה מחסידי חב"ד בירושלים.
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 235 אורחים