די לחכימא כתב:יש לי שני שאלות,
איך נשמו?
לפי המדרש שנח לקח עימו את כל סוגי הצמחים, איך הם החזיקו מעמד ללא חמצן ואולי גם ללא שמש.
איך נשמו?
לפי המדרש שנח לקח עימו את כל סוגי הצמחים, איך הם החזיקו מעמד ללא חמצן ואולי גם ללא שמש.
אש משמים כתב:פתחו את החלון
חגי פאהן כתב:שתי שאלותיך עונות זו על זו. צמחים שואפים פחמן דו-חמצני ופולטים חמצן, ובעלי חיים הפוך.
אבני גזית כתב:ואיך התמודדו עם הסרחון הנורא שהצטבר במשך השנה?
רק לחשוב על ריח הפרות לבדן, ללא פינוי אשפה.
די לחכימא כתב:חגי פאהן כתב:די לחכימא כתב:יש לי שני שאלות,
איך נשמו?
שתי שאלותיך עונות זו על זו. צמחים שואפים פחמן דו-חמצני ופולטים חמצן, ובעלי חיים הפוך.
מישהו הציע לי את הרעיון הזה, האם אכן צמחים ובע"ח יכולים לספק אויר לנשימה גם במקום סגור?
חגי פאהן כתב:אבני גזית כתב:ואיך התמודדו עם הסרחון הנורא שהצטבר במשך השנה?
רק לחשוב על ריח הפרות לבדן, ללא פינוי אשפה.
אשתמיטיה שהיתה בתיבה קומה לזבל.
די לחכימא כתב:"ויהי מקץ ארבעים יום ויפתח נח את חלון התבה אשר עשה"
איך נשמו?
איך נשמו?
די לחכימא כתב:חגי פאהן כתב:שתי שאלותיך עונות זו על זו. צמחים שואפים פחמן דו-חמצני ופולטים חמצן, ובעלי חיים הפוך.
מישהו הציע לי את הרעיון הזה, האם אכן צמחים ובע"ח יכולים לספק אויר לנשימה גם במקום סגור?
אבני גזית כתב:ארי שבחבורה כתב:די לחכימא כתב:יש לי שני שאלות,
איך נשמו?
אפשר מ"מ למדרש הנ"ל?
אחדד את שאלתך -
רש"י כותב שהכניס לתיבה זמורות גפנים ויחורי תאנים. משמע שצמח הסברס והפיקוס לא נכנס לתיבה.
במיוחד לפירוש רבינו תם שכל הצמחים עמידים במים ואינם מתקלקלים, מלבד אלו שהם עדינים, לכן הכניס דווקא אותם.
או לפירוש הברטנורא שלפירות הללו אין גרעינים לנטוע אחרי שיחרב העולם. משמע רק אותם הכניס.
איך נשמו?
מלבב כתב:די לחכימא כתב:יש לי שני שאלות,
איך נשמו?
מי אומר שלא היה חורים קטנים? קצת גשם לא אמור להטביע את התיבה.
די לחכימא כתב:אש משמים כתב:פתחו את החלון
"ויהי מקץ ארבעים יום ויפתח נח את חלון התבה אשר עשה"
נהר שלום כתב:ברוקח כתוב "ויפתח נח את חלון. לרבות חלונות קטנים וחורים שעשה לתיבה ולרבות הסגרים ובריחים העשויין לחלון".
אבני גזית כתב:אחדד את שאלתך -
רש"י כותב שהכניס לתיבה זמורות גפנים ויחורי תאנים. משמע שצמח הסברס והפיקוס לא נכנס לתיבה.
במיוחד לפירוש רבינו תם שכל הצמחים עמידים במים ואינם מתקלקלים, מלבד אלו שהם עדינים, לכן הכניס דווקא אותם.
או לפירוש הברטנורא שלפירות הללו אין גרעינים לנטוע אחרי שיחרב העולם. משמע רק אותם הכניס.
אבני גזית כתב:ומי אמר שלא שפכו?
כמויות הזבל האדירות שתיבה כזו מייצרת, מכריחה ריקון תמידי. גם אם יש חדר זבל קדמי.
הא לחמא עניא כתב:אבני גזית כתב:ומי אמר שלא שפכו?
כמויות הזבל האדירות שתיבה כזו מייצרת, מכריחה ריקון תמידי. גם אם יש חדר זבל קדמי.
עוד שאלה:
לאחר שיצאו מהתיבה, מה עשו עם כל האשפה שהצטבר במשך כל השנה, האם פינו זאת החוצה מהתיבה, וא"כ לאן, או שהשאירו זאת בתוך התיבה??
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 35 אורחים