002 כתב:עזריאל ברגר כתב:חגיגת הסיום הגדולה תתקיים בע"ה בהתוועדות (אור ל)ח"י אלול, ביום שלישי בערב (17/9 למנינם) בבית הכנסת חב"ד "היכל חיים" רחוב אהבת אמת 39 תל ציון (כוכב יעקב).
טוב עשית שקבעת את הסיום ביום בו מצוה גוררת מצוה, יום בו כל אחד יעשה כמצוות גדולי הדור, וישכנע להרבות אנשים שיאמרו "יש לי חלק באלוקי ישראל." [וזה אחד מהסיבות שאוכל לשמוח עמך רק מרחוק].
באמת לא זכיתי להשתתף, מחמת "מצוות היום".
אלא שעמדתי בחצות אותו לילה בתחנת דלק ליד ירושלים. לפתע עצר רכב ויצא ממנו אברך. הוא שאל אותי אם אני רוצה לאכול. לאחר שהשבתי בשלילה, הוא אמר לי "למה לא תאכל, פשוט נשאר לנו הרבה אוכל מסיום הש"ס שגיסי עשה הערב".
אמרתי לו בחיוך: "גם אני הוזמנתי לסיום של ברגר ב'תל ציון' הערב'".
הוא אמר לי, "לא. אני חוזר מסיום הש"ס אחר, סיום של גיסי הוא הרבה שנים לומד מסכת אחת , ואחריה מסכת שניה, וכך צעד אחר צעד הוא סיים את הש"ס הערב אחרי הרבה שנים".
פשוט אני משתומם שבערב אחד שני תלמידי באזור ירושלים מסיימים את הש"ס לאחר לימוד של הרבה שנים בעקביות.
נזכרתי בכך הערב, משום שאני מוזמן הערב לסיום הש"ס של בחור בן 15 ממעלה אדומים, שמסיים הערב את הש"ס, ולאחר שדיברתי איתו פעמים רבות בסוגיות הגמרא בקדשים עירובין או יבמות נדהמתי מהבנתו המקיפה הבהירה והעמוקה בכל סוגיא.
אשריכם ישראל.