לולי דמיסתפינא כתב:תן טיפים, עצות מחכימות, למען גם אנו נזכה לזה.
עזריאל ברגר כתב:ואולי אוסיף בזה עוד בעת חגיגת הסיום, ואם יעזור ה' - ייתכן שאח"כ אתמלל את הדברים ואפרסמם כאן.
עזריאל ברגר כתב:הזכרתני הלצה ששמעתי על הביטוי "ותיק וחסיד":
ותיקין - מתפללים מוקדם ומהר.
חסידים - מתפללים באריכות ומאוחר.
אז מהו ותיק וחסיד - מי שמתפלל מאוחר ומהר...
(אם כי זכיתי להכיר כמה מניני ותיקין שמתפללים במתינות הראויה)
והמבין יבין את ההקשר לעניננו...
עזריאל ברגר כתב:לולי דמיסתפינא כתב:תן טיפים, עצות מחכימות, למען גם אנו נזכה לזה.
א. לא להתייאש.
ב. לא להתייאש.
ג. לא להתייאש.
ר' חנין דציפורין פתר קרא בתלולית זו של עפר, מי שטפש מהו אומר מי יכול לקצות את זו, מי שפקח מהו אומר הריני קוצץ שתי משפלות היום, שתי משפלות למחר, עד שאני קוצץ את כולה. כך מי שטיפש אומר מי יכול ללמוד את התורה, נזיקין ל' פרקים, כלים ל' פרקים, מי שפיקח מהו אומר הריני שונה שני הלכות היום, שני הלכות למחר, עד שאני שונה את כל התורה כולה.
עזריאל ברגר כתב:הזכרתני הלצה ששמעתי על הביטוי "ותיק וחסיד":
ותיקין - מתפללים מוקדם ומהר.
חסידים - מתפללים באריכות ומאוחר.
אז מהו ותיק וחסיד - מי שמתפלל מאוחר ומהר...
(אם כי זכיתי להכיר כמה מניני ותיקין שמתפללים במתינות הראויה)
והמבין יבין את ההקשר לעניננו...
עזריאל ברגר כתב:חגיגת הסיום הגדולה תתקיים בע"ה בהתוועדות (אור ל)ח"י אלול, ביום שלישי בערב (17/9 למנינם) בבית הכנסת חב"ד "היכל חיים" רחוב אהבת אמת 39 תל ציון (כוכב יעקב).
בתקופה מסוימת עשיתי לי רשימה של כל המסכתות במשנה שאין עליהן תלמוד בבלי, כדי ללמוד אותן במקביל ללימוד הגמרא. לצערי הרשימה אבדה, וייתכן שיש מסכתות שלמדתי אותן פעמיים בגלל זה...
002 כתב:עזריאל ברגר כתב:בתקופה מסוימת עשיתי לי רשימה של כל המסכתות במשנה שאין עליהן תלמוד בבלי, כדי ללמוד אותן במקביל ללימוד הגמרא. לצערי הרשימה אבדה, וייתכן שיש מסכתות שלמדתי אותן פעמיים בגלל זה...
א. נראה שכוונתך "לשמחתי" הרשימה אבדה.
אתה יודע איזה זכות יש לך לנצח נצחים שלמדת שתי פעמים כמה מסכתות? הרי כל מילה ודיבור של תורה אין לשער ולתאר את ערכה ומעלתה, וכל שכן מסכתות שלמות שזכית ללמוד פעם נוספת, והרי זה כמי שזכית בלוטו ב 80 מיליון שקל. שהרי טוב לי וכו' מאלפי זהב וכסף.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: גבול ים ו־ 522 אורחים