ברק לוי כתב:זקן ששכח כתב:ברק לוי כתב:עזריאל ברגר כתב:ברק לוי כתב:חלב יטבתה נחלב בשבת_.jpg
חלב מהדרין-רבנות יטבתה שטראוס (1).jpg
כלומר: חלב מהדרין הוא חלב שאין בו שום חשש איסור (ע"פ הלכה
חובה לחלוב בשבת ע"י גוי, מפני צעב"ח).
כלומר חלב מהדרין של יטבתה הוא חלב של מפעל מחלל שבת כי יהודים חולבים שם בשבת כמו ביום חול ויש בזה מסייעה לעוברי עברה ולפני עיוור , ואם הציבור ידרוש מהמחלבות רק חלב ממשקים שומרי שבת ז"א לחלוב ע"י גויים משום צער בעלי חיים , זה יקרה ולכן למי שהשבת יקרה לו יעדיף חלב טרה או תנובה העדה החרדית
לא בדיוק הבנתי את הטיעון.
לפי מה שאני הבנתי, כל מה שנחלב בשבת על ידי יהודים [מפאת שאותם משקים מתעקשים על 'עבודה עברית', ככל הידוע לי] אינו מגיע לקו המהדרין. חלב זה מופץ תחת החותמת של ה'רבנות' בלבד.
מעתה, שמא תאמר, מי הוא בדיוק הציבור שידרוש, אלה שצורכים 'רבנות'?!
על "מפעל מחלל שבת" שאין לרכוש את התוצרת שלו גם את התוצרת שלו ביום חול שמעתה ? קהילות יעקב חלק ב סימן ז' יש בזה מסייע לעוברי עברה ולפני עוור דאורייתא "וקולר תלוי בצוואר הקונים" והיום בפרט שהמדינה נותנת הקצאה / מכסה של עובד זר תאילנדי לכל רפת מדוע שיהודים יחלבו בשבת ? ומדוע יהודים שהשבת יקרה להם לא יעדיפו מוצרי חלב מרפתות שיהודים לא חולבים שם בשבת ורפת שרוצה ומתעקשים שם על עבודה עברית ולא עובד זר תאילנדי
שתמכור למי שרוצה אבל לא "מהדרין "יש מספיק חלב של טרה ותנובה בהכשר העדה החרדית במחיר זהה
כנראה שלא הובנתי כהלכה או שמא לא הסברתי היטב.
לגבי טענתך, אכן זה בדיוק אני טוען, שהחלב שנחלב בשבת, מופרד במוצ"ש משאר החלב ו
אינו מגיע לידי המהדרים, כי אכן אינו מקבל את החותמת של מהדרין, והוא מועבר לידי הרבנות, שהם מסתמכים על היתרים מסויימים, ואינני מעמיד את עצמי כאן כ'דובר' שלהם.
ובכל מקרה המפעל איננו מחלל שבת.
בתקוה שעתה הדברים ברורים.