מתפעל כתב:ספרן,
'מאהט אייך נישט צונעמען אייער טאטע ...'
לא הבנתי את המשפט הזה, מה בדיוק רצה לומר לו? נראה לי חסר כאן משהו.
בברכה המשולשת כתב:סיפר לי חבר ת"ח שליט"א שלמד אצל הגר"י גרשוני זצ"ל קצת בסוף ימיו שגם אז היתה דרכו בריתחא דאורייתא מופלאה.
אוצר החכמה כתב:נראה קצת מוזר הסיפור הזה, כשר' חיים נפטר היה ר' יודל גרודנר בן תשע, כמה שנים אחרי פטירתו של ר' חיים היה ההספד הזה או שבתור ילד בן תשע אמר כך להגרי"ז??
?
אליהוא כתב:כידוע שהרב מבריסק מסר לו מחידושי תורתו להדפיס בספרו, ושאלוהו הרי אינו כ"כ 'בשיטתו', והשיב (בערך) ומה לעשות שהוא מדבר לענין?
חכם הרזים כתב:היה כמדומני חתנו של הגאון הנודע רבי אליעזר סילבר מסינסנטי
מיללער כתב:חידוש בשבילי, תודה הרב איש הספר
האם התגרש מזוו"ר? ואם לבתו של ר"א סילבר היה הרב גרשוני בעלה הראשון?
חיס כתב:הוא לא התגרש ח"ו
מיללער כתב:חידוש בשבילי, תודה הרב איש הספר
האם התגרש מזוו"ר? ואם לבתו של ר"א סילבר היה הרב גרשוני בעלה הראשון?
חיים שמעון כתב:האם השאיר אחריו צאצאים ומי הם.
ליגיעתו בתורה (= של הגרב"ד) לא היה גבול. תמיד שאף להגיע לאמתה של תורה. קרה שהיה מסביר סוגיא קשה ולאחר ימים מספר היה בא ומתחרט וחוזר בו מגירסתו הקודמת, כי עמדה לפניו השאיפה להגיע לאמתה של תורה. פעם עלה על הבימה להגיד שיעור ובאמצע השיעור היקשה לו אחד מטובי תלמידיו, הלא הוא ידידנו העילוי מגורדנה הרב יהודה גרשוני שליט"א ראש ישיבת "ארץ-ישראל" בניו-יורק. משהשיב לו, חזר ר' יהודה, והיקשה לו שנית. עמד ר' ברוך בער על הבימה חשב וחשב ולבסוף, משלא מצא תשובה שהניחה את דעתו ירד מעל הבימה והפסיק את שיעורו באמצע ...
איש_ספר כתב: הגאון ר' אליעזר סילבר היה חותנו בזיווג שני, ומאשתו זו יש לו רק בת אחת גברת גרשוני.
(אכן לר' לייזר סילבר צאצאים רבים וגם בארץ דרך בניו ובנותיו)
זיווגו הראשון היה עם משפחת שער מקמניץ וממנה נולדה לו בת אחת. גברת שפט.
שניהם בין החיים עמנו לאוי"ט.
איש_ספר כתב:אשתו הראשונה נפטרה עליו בשנות מלחמת העולם השניה, הוא נסע לארה"ב משום ששם התגוררו קרוביה שהבטיחו לטפל בבנות היתומות
תוכן כתב:חיס כתב:הוא לא התגרש ח"ו
איך אפשר לומר על העבר 'ח"ו' או שזה קרה או שזה לא קרה?!
אריאל ביגל כתב:שלום וברכה,
האם מישהו יודע היכן נמצא קברו של הג' ר' יהודה גרשוני זצ"ל, תלמיד הגר"ש שקאפ, הגרב"ב ליבוביץ והגראי"ה קוק? ידוע לי שבסוף ימיו הוא חי בא"י (הוא היה ר"י בארה"ב), ונפטר בתש"ס, ולכן נראה לי שקברו נמצא בהר המנוחות, אבל האם מישהו יכול לאשר לי זאת, ובמיוחד לפרט את מקום קברותו המדויק?
מתפעל כתב:אין לאף אחד תמונה של הרב גרשוני?
יעל כתב:אריאל ביגל כתב:שלום וברכה, האם מישהו יודע היכן נמצא קברו של הג' ר' יהודה גרשוני זצ"ל, תלמיד הגר"ש שקאפ, הגרב"ב ליבוביץ והגראי"ה קוק? ידוע לי שבסוף ימיו הוא חי בא"י (הוא היה ר"י בארה"ב), ונפטר בתש"ס, ולכן נראה לי שקברו נמצא בהר המנוחות, אבל האם מישהו יכול לאשר לי זאת, ובמיוחד לפרט את מקום קברותו המדויק?
הרב גרשוני קבור בהר הזיתים
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 543 אורחים