פלגינן כתב:אולי לאשכול חדש: האם שוטה יכול לאסור בקונם?
נחלי אפרסמון כתב:דע שזה שנים הייתי מסופק אם אדם נדר מתוך כעס אם נדרו נדר?
ולפני זמן יצא ספרו של הגאון רבי יעקב בלוי ז"ל נדרי יעקב, ושם הביא הרבה פוסקים שגם נדר מתוך כעס הוי נדר.
פלגינן כתב:אולי לאשכול חדש: האם שוטה יכול לאסור בקונם?
לפי פשוטו כתב:בישיבה הנ''ל הרה''י אינו הבעלים ואין אדם אוסר דבר שאינו שלו
רון כתב:פלגינן כתב:אולי לאשכול חדש: האם שוטה יכול לאסור בקונם?
אולי לאשכול חדש: האם בכל דבר צריך לתפוס צד? וד"ל וקיצרתי.
בינתיים,
לא אתם גידלתם דורות של ת"ח אלא הוא..... אז קצת כבוד
אלא אם כן יש לכם חשבונות פתוחים ותפוחים .....
נ.ב
האם יצא לכם פעם לנהל ישיבה? למסור שיעורים כללים בישיבה גדולה מדי שבוע? למסור שיחות? לסדר קידושין? להדריך בחורים? למסור שיעור יומי בלי להחסיר יום כבר שלושים וחמש שנה? להתלבט מה עושים באין ספור מקרים מאתגרים, ובחורים יודעים לאתגר?
אם לא, ומסתבר שלא, אז נניח דברים מסובכים כאלו לאחרים...
תם מה הוא אומר כתב:נחלי אפרסמון כתב:דע שזה שנים הייתי מסופק אם אדם נדר מתוך כעס אם נדרו נדר?
ולפני זמן יצא ספרו של הגאון רבי יעקב בלוי ז"ל נדרי יעקב, ושם הביא הרבה פוסקים שגם נדר מתוך כעס הוי נדר.
אשמח אם תוכל להעלות דבריו כאן. כי לכאורה הוא מפורש בר"ן נדרים כא:, וע"ע נדרים ט סע"ב ובראשנים שם.
יהודי טבעי כתב:תם מה הוא אומר כתב:נחלי אפרסמון כתב:דע שזה שנים הייתי מסופק אם אדם נדר מתוך כעס אם נדרו נדר?
אשמח אם תוכל להעלות דבריו כאן. כי לכאורה הוא מפורש בר"ן נדרים כא:, וע"ע נדרים ט סע"ב ובראשנים שם.
פסוק מפורש 'אשר נשבעתי באפי' (תהלים צה) ועיין חגיגה י, א (משמע שהשבועה חלה רק שחוזר בו)
נחלי אפרסמון כתב:רון כתב:פלגינן כתב:אולי לאשכול חדש: האם שוטה יכול לאסור בקונם?
אולי לאשכול חדש: האם בכל דבר צריך לתפוס צד? וד"ל וקיצרתי.
בינתיים,
לא אתם גידלתם דורות של ת"ח אלא הוא..... אז קצת כבוד
אלא אם כן יש לכם חשבונות פתוחים ותפוחים .....
נ.ב
האם יצא לכם פעם לנהל ישיבה? למסור שיעורים כללים בישיבה גדולה מדי שבוע? למסור שיחות? לסדר קידושין? להדריך בחורים? למסור שיעור יומי בלי להחסיר יום כבר שלושים וחמש שנה? להתלבט מה עושים באין ספור מקרים מאתגרים, ובחורים יודעים לאתגר?
אם לא, ומסתבר שלא, אז נניח דברים מסובכים כאלו לאחרים...
לא כדאי שאני פותח האשכול אספר פצועים ממנו עד היום
רון כתב:האם יצא לכם פעם לנהל ישיבה? למסור שיעורים כללים בישיבה גדולה מדי שבוע? למסור שיחות? לסדר קידושין? להדריך בחורים? למסור שיעור יומי בלי להחסיר יום כבר שלושים וחמש שנה? לנהל צוות רמי"ם ונו"נ ועובדי מטבח? להתלבט מה עושים באין ספור מקרים מאתגרים, ובחורים יודעים לאתגר? למסור שיעורים בחול המועד כל יום במקום אחר?
נוטר הכרמים כתב:בחור שנמנה על טובי בני הישיבה סבל מהצקות של מאן דהו שנהנה להציק לו ולהעלים ממנו חפצים. הלה עשה קונם על חפציו שאוסר את חפציו בקונם על אותו בחור. מו"ר הגרמ"י ליפקוביץ זצ"ל ממש יצא מגדרו, הוא קרא לבחור ההוא ונזף בו מאוד, ונתן לו שמועס' ארוך, הן על החומר של נדרים ושבועות, והן על ההנהגה הראויה של בין אדם לחבירו, כשהוא מוסיף להזהירו כי קונם זה לא פתרון.
משתמשים הגולשים בפורום זה: גבול ים ו־ 278 אורחים