חד ברנש כתב:אבני גזית,
בארצות הגויים אין בכלל ילדים שישכחו.
(תנסה לא לקטרג על בניו של הקב"ה, ובמיוחד לא בשלושת השבועות)
אבני גזית כתב:גם בארצות הגויים לא שמענו על תופעה נוראה זו שנשים רחמניות בשלו ילדיהן.
אבני גזית כתב:א. גם אני קראתי פעם שבארצות הגויים אין ילדים. האוכלוסיה מבוססת על אנשים בוגרים הנובטים מתוך מטעי תירס.
לעולם יהיה אדם כתב:בארצות המערב הילודה נמוכה מאוד, פחות מ2 ילדים למשפחה ממוצעת.
בנוסף, בדרך כלל אמא לילדים קטנים לא עובדת (בארצות מערב-אירופה חופשת לידה נמשכת בין שנה לשנתיים).
אבני גזית כתב:
ב. אף אחד לא חוטא בזה, גם לא בשוגג וכמובן שאין כאן שמץ קיטרוג. יש כאן גזירה שמחייבת אותנו, כיהודים מאמינים, לברר מה רוצים מאיתנו.
זהו זה.
תוכן כתב:גם גוים שוכחים את הילדים שלהם ברכב, וזה פשוט. התקשורת אוהבת לספר על חרדים, כי זה משתלב טוב עם הנרטיב שלהם שילדים חרדים יותר מוזנחים.
דרופתקי דאורייתא כתב:אם כבר, תופעת השריפות כמו שהיה השנה - היה כך גם בעבר?
זה לא משהו "חדש" יחסית?!
וכבר ידועים דברי הגמרא בשבת שאין הדליקה מצויה אלא במקום שיש חילול שבת
דרומי כתב:סיפור של השגחה פרטית נפלאה שהיה לפני כמה שנים (כמדומני בעת 'צוק איתן'), ששמעתי מבעל המעשה שי'.
הוא היה צריך לקנות משהו באיזה 'סופר פארם' שנסגר בשעה 12 בלילה, ומכיון שהתינוק היה ער לקח אותו עמו ברכבו וכמובן הושיבו בכסא הבטיחות וחגרו כראוי וכו'.
כל הנסיעה היתה בחפזון כדי להספיק לפני שהחנות תיסגר, והאב גם היה עייף מכל טרדות היום. בקיצור, תוך כדי הנסיעה נרדם הילד, והאבא יצא מהרכב במהירות והלך הביתה לישון בלי לזכור שלקח עמו ילד לנסיעה הקצרה יחסית.
האבא עלה על מטתו ונרדם. בחסדי ה' לאחר כשעה נשמעה אזעקה וכמובן האב התעורר ומיהר לאסוף את ילדיו למקום מוגן. אז גילה לפתע כי התינוק לא נמצא וכמובן (לאחר סיום האזעקה והמסתעף) החזירו לביתו והכל שלום.
וה' יעזור שלא נגיע לסיפורים כגון דא ויהפכו הימים לששון ולשמחה.
פרנקל תאומים כתב:תוכן כתב:גם גוים שוכחים את הילדים שלהם ברכב, וזה פשוט. התקשורת אוהבת לספר על חרדים, כי זה משתלב טוב עם הנרטיב שלהם שילדים חרדים יותר מוזנחים.
מי מדבר כאן דווקא על חרדים? המקרה האחרון שבעקבותיו נפתח האשכול לא אירע עם חרדים (אע''פ שהתרחש בשעת קנייה ב'מודיעין עילית').
אירועי שכחת ילדים ברכב התרחשו רבות ל''ע בשנים האחרונות, בכל המגזרים.דרופתקי דאורייתא כתב:אם כבר, תופעת השריפות כמו שהיה השנה - היה כך גם בעבר?
זה לא משהו "חדש" יחסית?!
וכבר ידועים דברי הגמרא בשבת שאין הדליקה מצויה אלא במקום שיש חילול שבת
כן, הישמעאלים מתחדשים כל הזמן. מטענים, מתאבדים, סכינאים, מנהרות, הצתות וכו'
דרומי כתב:סכנה גדולה לא מגיעה בבת אחת. היא מגיעה לאחר שלא נזהרים מספיק מסכנות קטנות, ה"י.
תורה בטהרה כתב:למעשה אני די חושב שכאן בארץ זה קורה יותר לאוכלסיות אלו אם כי כמובן צריך לחשב את זה יחסית לכמות הילדים במשפחות הברוכות ולא יחסית לכמות המשפחות.
תוכן כתב:תורה בטהרה כתב:למעשה אני די חושב שכאן בארץ זה קורה יותר לאוכלסיות אלו אם כי כמובן צריך לחשב את זה יחסית לכמות הילדים במשפחות הברוכות ולא יחסית לכמות המשפחות.
על סמך מה אתה חושב כנ"ל?
תורה בטהרה כתב:תוכן כתב:תורה בטהרה כתב:למעשה אני די חושב שכאן בארץ זה קורה יותר לאוכלסיות אלו אם כי כמובן צריך לחשב את זה יחסית לכמות הילדים במשפחות הברוכות ולא יחסית לכמות המשפחות.
על סמך מה אתה חושב כנ"ל?
על סמך שמיעת הדיווחים מהמקרים שזה מסתיים במוות.
לא ספרתי אבל כך עושה לי רושם, מעניין באמת לבדוק לעומק.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 117 אורחים