חד ברנש כתב:האם אני המשוגע היחידי הזקוק לספרי השי"ן והתי"ו הנדירים?
י. אברהם כתב:חד ברנש כתב:האם אני המשוגע היחידי הזקוק לספרי השי"ן והתי"ו הנדירים?
אילו כב' היה מביא דוגמאות גם מנושאים אחרים מלבד ספרי תפילה היינו יכולים לשפוט אם יש חסר רציני.
חד ברנש כתב:ארשום כאן את הספרים שנזקקתי להם בתקופה האחרונה, והם אינם באוצר (אך בחסדי שמים השגתי אותם ממקומות מופלאים אחרים):
1. זכרון אהרן; והוא ההקדמה על קיצור מעבר יבק, זולצבאך תפב
2. חנך לנער; והוא ספר קטן הכמות להרגיל בו הילדים ולחנכם במצות, חנניה אלחנן חי הכהן, ליוורנו תרב
3. ספר עץ חיים; דאש איז [...] קיצור שני לוחות הברית אויף טייטש געשטעלט, פפד''מ [תפ]
4. צדה לדרך, ר' יצחק פינקרלי, ליוורנו תקיא
5. לקוטי צבי, פיורדא תקל (זה כן קצת מענייני תפילות וכו')
כרמי שלי כתב:חד ברנש כתב:ארשום כאן את הספרים שנזקקתי להם בתקופה האחרונה, והם אינם באוצר (אך בחסדי שמים השגתי אותם ממקומות מופלאים אחרים):
1. זכרון אהרן; והוא ההקדמה על קיצור מעבר יבק, זולצבאך תפב
2. חנך לנער; והוא ספר קטן הכמות להרגיל בו הילדים ולחנכם במצות, חנניה אלחנן חי הכהן, ליוורנו תרב
3. ספר עץ חיים; דאש איז [...] קיצור שני לוחות הברית אויף טייטש געשטעלט, פפד''מ [תפ]
4. צדה לדרך, ר' יצחק פינקרלי, ליוורנו תקיא
5. לקוטי צבי, פיורדא תקל (זה כן קצת מענייני תפילות וכו')
כל הספרים שציינת נצבים ועומדים לרשות הצבור במאגרים חינמיים.
גם באוצר מוגבלת ההורדה ל20 עמודים.חד ברנש כתב:אכן. וזה האוסף הנידח שהתכוונתי אליו.
עד שהגעתי אליו. נרשמתי. והורדתי. ועד שכל ספר יורד משם (ואי אפשר להוריד יותר משלושה ספרים בבת אחת).
החיפוש שם עובד מצויין בלשון עֵבֶר.והכל בשפה משונה "רוסית" (מישהו שמע עליה? מעניין!), שאפילו תרגומו של גוגל-הדור לא הסתדר איתה...
אין חולק.בקיצור - אילו הספרים היו באוצר זה היה הרבה יותר טוב. גם אתה מסכים לכך. נכון?
חד ברנש כתב:48 צפיות נרשמו עד כה, ואף לא תגובה אחת.
האם אני המשוגע היחידי הזקוק לספרי השי"ן והתי"ו הנדירים?
עלי, חלילה, לראות רופא?
זאב ערבות כתב:חד ברנש כתב:48 צפיות נרשמו עד כה, ואף לא תגובה אחת.
עלי, חלילה, לראות רופא?
אתה מן הסתם היחיד הזקוק לספרים אלו ואיני סבור שרופא יוכל לטפל בבעיתך. כבר סיפרתי שפעם התישב לידי בקו אגד מירושלים לב"ב הרב משה פיליפ (לא ידעתי שזה הוא רק במשך הנסיעה נודע לי) ואמר שקניית ואיסוף ספרים זה מחלה ממכרת! באותו זמן לא היה אוצרות ספרים אז כנראה המחלה עדיין ממכרת רק בצורת התמכרות שונה. כמדומני שיש מישהוא שסרק את כל הסידורים לדיסק אך דורש מחיר מפולפל. אולי יסכים שזה יהיה בתור חבילה באוצר.
לפני 30 שנה יצא בפעם הראשונה ש"ס על דיסק ומחירו היה 5000 דולר ואילו היום מתלוננים שאוצר החכמה עם 100000 ספרים, נמכר במבצע באלף דולר וחסר לו בדיוק הספר הזה. (דרך אגב זה לא 100000 ספרים אלא 100000 פריטים, שכן בתחתית מובא 49338 שזה המספר המדויק).
זאב ערבות כתב:חד ברנש כתב:48 צפיות נרשמו עד כה, ואף לא תגובה אחת.
עלי, חלילה, לראות רופא?
אתה מן הסתם היחיד הזקוק לספרים אלו ואיני סבור שרופא יוכל לטפל בבעיתך. כבר סיפרתי שפעם התישב לידי בקו אגד מירושלים לב"ב הרב משה פיליפ (לא ידעתי שזה הוא רק במשך הנסיעה נודע לי) ואמר שקניית ואיסוף ספרים זה מחלה ממכרת! באותו זמן לא היה אוצרות ספרים אז כנראה המחלה עדיין ממכרת רק בצורת התמכרות שונה. כמדומני שיש מישהוא שסרק את כל הסידורים לדיסק אך דורש מחיר מפולפל. אולי יסכים שזה יהיה בתור חבילה באוצר.
לפני 30 שנה יצא בפעם הראשונה ש"ס על דיסק ומחירו היה 5000 דולר ואילו היום מתלוננים שאוצר החכמה עם 100000 ספרים, נמכר במבצע באלף דולר וחסר לו בדיוק הספר הזה. (דרך אגב זה לא 100000 ספרים אלא 100000 פריטים, שכן בתחתית מובא 49338 שזה המספר המדויק).
חד ברנש כתב:א. כשיש לי את האוצר - הרי הספר כולו בידי!
ב. אולי החיפוש עובד יפה בשפת עבר, אבל הממשק כולו ברוסית, שאני מבינה בדיוק כמו סינית ומונגולית.
ג. אם "אין חולק" בזה - זה העיקר.
אוהב אוצר כתב:חד ברנש כתב:א. כשיש לי את האוצר - הרי הספר כולו בידי!
ב. אולי החיפוש עובד יפה בשפת עבר, אבל הממשק כולו ברוסית, שאני מבינה בדיוק כמו סינית ומונגולית.
ט"ס או שמא זה מגלה מהיכן מגיעה התלונה?
אוהב אוצר כתב:סוג ואופן צורת התלונה, מלמדת כי המשתמש חי בהרגשה כי אוצר החכמה הוא שירות ממשלתי, ביטוח לאומי וכד' שחייבים לספק לכל אחד ואחד את מחסורו.
אוהב אוצר כתב:אגב, אם חשדתי בכבודו שהינו נקבה בעקבות הנוסח - הנני מתנצל - על זאת בלבד.
חד ברנש כתב:אוהב אוצר כתב:חד ברנש כתב:א. כשיש לי את האוצר - הרי הספר כולו בידי!
ט"ס או שמא זה מגלה מהיכן מגיעה התלונה?
איזה עומק! אני ממש נפעם!!
וברצינות: אתה סתם מקנטר. החלטת להיות הסניגור של האוצר ולהיתפס לזוטי-זוטות. אני מוקיר את האוצר הרבה יותר ממך, וכנראה גם עוזר להם בפועל הרבה יותר ממך (תוכל לברר אצל אי"ס באישי, אם הוא יסכים לנדב לך פרטים).
ולעצם הטענה העצומה שלך: "אני מבינה" פירושו: אני מבין אותה, את השפה הרוסית. זה לא תקין ומדוקדק לפי כללי השפה העברית? אם לא, אשמח להיוודע ולתקן.
זאב ערבות כתב:והנה אף הסידורים הנ"ל נמצאים (אך בתשלום) אז מה עלינו להתלונן?
חד ברנש כתב:תיקון טעות קלהזאב ערבות כתב:והנה אף הסידורים הנ"ל נמצאים (אך בתשלום) אז מה עלינו להתלונן?
הסידורים האלו (הם לא ממש סידורים, אלא תפילות והלכות תפילה, אבל אניח לזה) - אינם מצויים ברשת בתשלום, אלא על המבקש לצלם או לסרוק אותם במחיר גבוה מאוד (יותר ממאתיים ש"ח לספר!)
חד ברנש כתב:לצלם על דפים זה תמיד היה אפשרי, גם לפני חמישים שנה.
הספרים האלו בהחלט קריטיים בנושא שאני כעת עוסק בו, וחסרונם עלול להציג תמונה לא מדויקת.
חזור אל “אוצר החכמה - הצעות ליעול ושיפור השימוש בתוכנה”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 5 אורחים