פרנקל תאומים כתב:אישצפת כתב:פרנקל תאומים כתב:ומה אתה רוצה מרבי מאיר אויערבאך זצ''ל שנלב''ע כבר בשנת תרל''ח? אולי בגלל שהיארצייט שלו בה' באייר?
בכל אופן, כבודו כמצחק בנו, תארים מסוג חריף ובקי נודע בשערים עבור צורבים צעירים או אישים תורניים זוטרים הינם סטנדרטיים לחלוטין בספרות הרבנית. לא כתבו אותם לנפחים וסנדלרים, אבל כן כתבו אותם לאנשים תורניים ששימשו אף ברבנויות זניחות או שכתבו ספר כל שהוא או אפי' שרק התכתבו עימם בהלכה. גם "הרב הגאון המפורסם'' אינו תואר חריג שנכתב רק עבור ת''ח גדולים, במיוחד שלא ברור ש''המפורסם'' קאי דווקא על הגאונות... וגם צריך לראות מכתב שלם ולא רק כותרת בשביל שיהיה אפשר אולי להסיק ממנו משהו (וגם זה בעירבון מוגבל).
לגבי החזקת ספרים, צר לי, אבל אין מכך כל ראיה, ואין לי את הסבלנות אפי' להסביר למה (אבל אם תתעקש, אעשה זאת).פרנקל תאומים כתב:במחילה טעיתי כוונתי הייתה להרה"ג חיים יהודה לייב אוירבך זצ"ל אביו של פוסק הדור הרה"ג שלמה זלמן אוירבך זצ"ל שנדפסה בסיני כ"ו ואצרפנו כאן.
אולי החזקת ספרים כאספן לא מעידה על בקיאות וגם ראשי מכתבים לא מעידים על גדלותו וכנ"ל גם הסכמות והסמכות מגדולי הדור... אבל אם מעידים אחרים על בקיאותו ועל גליונותיו לספריו יש בזה די והותר, אלא אם כן נתעקש שהוא לא ת"ח משום שאינו משתייך לחוג שלנו.
וגילוי נאות אני חרדי מבטן ומלידה ועד ליום זה לא עזבתי את ספסל הלימודים החרדי
למה אדום למה? צורב בעיניים.
כל הערבוב של חרדי ולא חרדי חוג שלנו ולא חוג שלנו איננו ממין העניין, זה לא הנושא כאן, לפחות לא מבחינתי.
אגב, איך יתכן ש"מוסד הרב קוק" עוד לא הו''ל סדרת ספרי חידושים מהגליונות לספריו? או אפי' ספר אחד למצער?
מחילה על הצבע מתחילה חשבתי לכתוב הערותי בתוך דברי כת"ר ובכדי שיהיו ניכרים דברי ודבריך שיניתי צבעם ושוב נמלכתי לכותבם בפני עצמם.
איך יתכן שלא נדפסו גליונותיו? שאלה טובה מאוד אבל כמוה תוכל לשאול על עוד עשרות חכמים שהיו להם גליונות בספריהם וטרם נדפסו. ובדרך אגב אין חולק שספרייתו של מרן הגר"ע יוסף זצ"ל מלאה בהערות גליון עברו מאז פטירתו מעל חמש שנים נחיה ונראה מתי יצאו אם בכלל כל גליונות ספריו. לענין הרב מימון במידה וספריית מוסד הרב קוק נגישה אפשר לעלעל מעט מי שיזדמן לו להיות שם ולראות אם אכן כך הדברים. אני גר די רחוק ואין עיתותי בידי..
יכול להיות שבן מפלגתו יפרגן לו אבל גם לזה יש גבול. תאר לך שמישהו יכתוב על רב שכונה 'שר התורה' 'איש האשכולות' וכדומה האם אין זה חוכא ואיטלולא?
אצרף כאן מכתב מארכיון המדינה שלא הצלחתי לפענח מיהו הכותב רק שמזכיר את ענין הגהות מסורת הש"ס להרה"ג גדליה שמעלקיס זצ"ל שהצליח להציל. וקטע מעיתון הדאר שיצא ע"י ההסתדרות העברית באמריקה משנת תשי"א בו מספר הכותב על גדולתו של הרב מימון. לעניות דעתי כל כי האי הוה מילתא דעבידא לאיגלויי ולא משקרי אינשי. אבל זכותו של כת"ר לחשוב ולהחזיק בדעתו כרצונו.