איש_ספר כתב:הנה המאמר
וכן נהג הגה"צ הרב סגל זצ"ל ממנטשסטר לדבר עם כל ילדי הקהילה.איש_ספר כתב:ואז פתח ואמר: תראה יש דברים שרק אבא מדבר עם בנו, ואתה אין לך אב ומי ידבר איתך?! לכן אני ברשותך מבקש לדבר איתך על זה.
איש_ספר כתב:
בהיותי כבן ארבעה עשרה בערך קרא לי הסבא בש"ק אחרי התפילה וביקש שאעלה לביתו. כיבד אותי בעוגיות וכו', ואז פתח ואמר: תראה יש דברים שרק אבא מדבר עם בנו, ואתה אין לך אב ומי ידבר איתך?! לכן אני ברשותך מבקש לדבר איתך על זה. הענין הוא הזהירות בעניני קדושה. תדע, בעניינים האלה הכל תלוי בהרגל טוב. מי שמתרגל בדרך טוב, יהיה לו קל יותר אבל מי שמתייצב על דרך רע, רח"ל! תדע שהשמירה על מחשבה והרהורים ומעשים אסורים, אינה רק לצדיקים, ואם היו אנשים יודעים את חומר האיסור ודאי ודאי היו נזהרים מאד, רק ההרגל הרע בעוכריהם".
לדבריו הסבא דיבר איתו בהתרגשות גדולה ועיניו הקדושות נצצו מדמעות בדבורו איתו. לדבריו בכל חייו מלווה אותו שיעור זה, ובהרבה פרקים בחיים שאב מזה כוח וחיל להתיצב על דרך טוב.
וכמה הלכתא גבורתא איכא למשמע מינה
א. שהכל תלוי בהרגל
ב. שאב מדבר עם בנו
ג. עד היכן כוללת מידת ההטבה.
ד. מהו הטבה בעיניו. (וכידוע שגם עזרה חמרית היה מושיט ביד נדיבה!)
מ,א,ור כתב:התפרסמו הוראות של הג"ר שרי'ה זצ"ל בכתב יד שנכתבו לפי התאריך בשנה שעברה לימי השובבי"ם
וכותרת הרשימה היא חיזוקים השוים לכל נפש
האם מישהו יוכל להעלות את הדברים לתועלת הציבור ?
מחולת המחנים כתב:מ,א,ור כתב:התפרסמו הוראות של הג"ר שרי'ה זצ"ל בכתב יד שנכתבו לפי התאריך בשנה שעברה לימי השובבי"ם
וכותרת הרשימה היא חיזוקים השוים לכל נפש
האם מישהו יוכל להעלות את הדברים לתועלת הציבור ?
viewtopic.php?p=427802#p427802
איש_ספר כתב:הופיע הגדש"פ מחשבת בצלאל מתורתו של מז"ה זצ"ל, נערך בידי אחי המופלג הרח"מ שליט"א
סבי עבר על רוב ההגדה, וגם נתן לה את שמה (לזכר אביו ז"ל).
ההגדה כוללת הלכות החג והסדר, עם הרבה חידושים יקרים וחשבונות רבים. ומצורף לזה דברי התעוררות למעלת הימים הקדושים.
כמו"כ נלווה אליה, מנהגי רבינו לחודש ניסן וחג הפסח, מנהגי פרושים שבא"י, מע"ר עם הגהות ועוד תוספות חשובות.
הפצה יפה נוף.
ספרים וועלט כתב:איש_ספר כתב:הופיע הגדש"פ מחשבת בצלאל מתורתו של מז"ה זצ"ל, נערך בידי אחי המופלג הרח"מ שליט"א
סבי עבר על רוב ההגדה, וגם נתן לה את שמה (לזכר אביו ז"ל).
ההגדה כוללת הלכות החג והסדר, עם הרבה חידושים יקרים וחשבונות רבים. ומצורף לזה דברי התעוררות למעלת הימים הקדושים.
כמו"כ נלווה אליה, מנהגי רבינו לחודש ניסן וחג הפסח, מנהגי פרושים שבא"י, מע"ר עם הגהות ועוד תוספות חשובות.
הפצה יפה נוף.
אנא תביא צילום של דף או כמה דפים ל"טעימה".
נוטר הכרמים כתב:שמעתי כי עומד לצאת כרך של 'ישורון' המוקדש לדמותו ולתורתו.
מן הסתם יש למה לחכות.
עושה חדשות כתב:על קידוש נוסף ביום השבת, בסמוך לסעודה עצמה, ראיתי כעת -
איש וילנא כתב:האם מישהו יכול לצטט הנכתב על הגרש"ד בענין דעתו על צבע רצועות משני הצדדים והחשש בזה? (הודפס בישורון האחרון)
יישר כח
איש_ספר כתב:וכבר היה לי את העונג והזכות להזים דבריו בפרהסיא
בתבונה כתב:איש_ספר כתב:וכבר היה לי את העונג והזכות להזים דבריו בפרהסיא
איש_ספר כתב:ובכן ר"י נאה מציג כאן מכתב חדש מסבי שלדבריו הוא השאלה עליה השיב רא"ח נאה במכתבו הנדפס בישורון.
אלא שאילו היה טורח לקרוא את הדברים - אף שלא בדקדוק - היה מוצא כי ההיפך הוא הנכון: מכתבו של סבי הוא תגובה לדברי רא"ח נאה שבאו בישורון.
הא חדא.
ומה הביאו לשגיאה זו (מלבד העובדה הנזכרת של חסרון קריאה)?
ההשלמה שהוא הוסיף בתוך תאריך המכתב של סבי !
בדיקה פשוטה תגלה שבאלול של שנת תשי"ב לא קראו פרשת האזינו! (ואם היה זה בתשרי תשי"ב הרי שהיה זה יוה"כ...)
ברור איפוא שהמכתב של סבי הוא משנת תשי"ג. והכל יבוא על מקומו בשלום (חוץ מפתרון אות א' שם).
איש_ספר כתב:יתכן שכתוב תשי"ג ויתכן שטעה וכתב את השנה הקודמת (כפי שמצוי בימים הראשונים של שנה חדשה).
חזור אל “משפחות סופרים וימות עולם”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 120 אורחים