בין גברא לגברא כתב:ברור שחברת חשמל מחללים שבת וכל טענה אחרת אינו אלא זריקת חול בעיני הצבור. אבל לא הייתי מביא ראיה מכתבה הנ"ל. בדיוק לפני שבוע היה אצלם פרסמות עבור מצברים לשבת. לפי הרגיל בעיתונים היום, לא קשה לנחש שכתבה הנ"ל חלק מעסקת חבילה עם מזמין הפרסומת.
גימפעל כתב:פעם שמעתי וכמדומני בשם הרב דרזי, שבחברת חשמל אין כלל וכלל עובדים ערבים, ומטעמים ביטחוניים.
שלמה בן חיים כתב:יש שאלה שמנקרת בראשי כבר שנים, היתכן, מדוע חברי הכנסת לא מטפלים בנושא הזה, וכי יש ענין למדינה שלא לעשות את החשמל כשר על פי ההלכה, הרי זה ענין של מה בכך לכאורה להעמיד נכרים [שרבים הם לצערינו במדינה זו ורבים גם נושאי אזרחות ישראלית שהם נכרים], בכל תחנת כח שיעשו את הנצרך רק את החילול שבת ממש. דאגה זו היתה צריכה להיות הראשונה במעלה של נציגינו, הרי כל ישראל ערבים זה לזה, ועל ידי זה היה נמנע חילול שבת המוני, היה גם נמנע השתמשות של שומרי תורה ומצוות בהיתר המפוקפק שכמעט כל עם ישראל משתמש בו היינו בחשמל של חברת החשמל, היה מונע הוצאות מרובות של אברכים על גנרטור, מה ההבדל אם הם מסדרים לנו תקציבים או גורמים לנו שלא להוציא כל חודש כסף על גנרטור.
האם אין חשד גדול שיד מישהו במעל, האין כדאי לעורר צעקה ציבורית של כלל הציבור החרדי נגד מי שמונע זאת [שזה לאו דווקא אנשים שאינם שומרי תורה ומצוות, וד"ל].
כמה שמירת שבת היתה אילו היו פועלים למען זה,
לעומקו של דבר כתב:מישהו כאן יכול לתת לי חו"ד על חברות מצברים הקיימות בשוק
לידוע לי עד עכשיו האופציות הקיימות הם
1. היינריך
2. 'קומבי מאירי שבת'
3. 'מצברי בני תורה'
מי הכי איכותי? ושירות טוב?
איך אפשר לדעת דבר כזה?
ברים כתב:לעומקו של דבר כתב:מישהו כאן יכול לתת לי חו"ד על חברות מצברים הקיימות בשוק
לידוע לי עד עכשיו האופציות הקיימות הם
1. היינריך
2. 'קומבי מאירי שבת'
3. 'מצברי בני תורה'
מי הכי איכותי? ושירות טוב?
איך אפשר לדעת דבר כזה?
האם עשית משהו בנידון, ותוכל להחכימנו מנסיונך?
אין אדם אוסר כתב:עוד הרב דרזי מספר והדברים מזעזעים, שהרב אלישיב לא הסכים שיסגור שידוך עם משפחה של בני תורה עד שלא יסכימו שיהיה גנרטור - שמעתי מפיו טל' שלו הוא : 02-5861496 בשעות הערב המאוחרות. (הוסיף שהגריש"א אמר "למשפחה כזו אתה קורא "בני תורה"?!). עוד סיפר שאשה אחת התקוטטה עם בעלה על ענין זה שאם היו מתחברים לא היה אפשרות של מזגן בשבת. והגיעו הדברים לגריש"א ואמר לשלוח לאשה זו שמה שעושה "זה נגד הדת"...
מיכאל1 כתב:לפני כמה שנים הייתה התעוררות מצד חברת חשמל לסדר אוטומציה מלאה
מיכאל1 כתב:באוזניי שמעתי מר' עזריאל כשהביאו לפניו את הדברים את התגובה "זה לא יכול להיות".
קראקובער כתב:מיכאל1 כתב:באוזניי שמעתי מר' עזריאל כשהביאו לפניו את הדברים את התגובה "זה לא יכול להיות".
גם אם לא שמעת זה מספיק, עובדה שרב אלישיב השתדך עם רשז"א..
מעט דבש כתב:הגרשז"א היה הראשון בירושלים, שהפסיק להשתמש בחשמל בשבת, ועבר לשימוש במצברים, באותה שבת שתחנת הכח הירדנית עברה לידי יהודים.
ישיבישקייט כתב:זו דעת החלבן. גם כשאינו ניכר זה יוהרא.
חזור אל “מטפחת ספרים ועיטור סופרים”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 64 אורחים