נשר כתב:והאם התפרסם באיזה מקום מאמר או משהו בנושא?
נשר כתב:מה שכתבת באותיות הקטנות על הידרדרות הפורום. אשמח אם תבהיר איך זה קשור אלי, ואקבל שכר על הפרישה.
מה שנכון נכון כתב:משנה באבות יפה שעה אחת בתשובה ומע"ט בעה"ז מכל חיי עה"ב.
נשר כתב:והאם התפרסם באיזה מקום מאמר או משהו בנושא?
ר_חיים_הקטן כתב:שמעתי בשיר זה נוסח אחר מפי מו"ר הג"ר רפאל שמואלביץ זצ"ל: לערנען קדשים איז אגוטע זאך, לערנען יבמות איז א בעסער זאך...
שלמה בן חיים כתב:וזה מה שמצאתי בינתיים:
סגי נהור כתב:הסיפור כפי שהוא מופיע כאן מוזר ביותר. מדוע עוה"ז עדיף מעוה"ב, עד שהגר"א זצ"ל היה מוכן "לוותר על כל העולם הבא הנפלא שיש לו שם, העיקר לזכות לרדת כמה דקות לעולם הזה"? משום שכאן אפשר "לקיים מצוות כבירות ונפלאות ולזכות לנצחיות של נצח נצחים של אושר נשגב יותר מכל חיי העולם הזה". נראה לי שמיותר להסביר שמשהו בלוגיקה כאן לא עובד...
שלמה בן חיים כתב:איני זוכר מנין אבל כמה שידוע לי מסופר שהשיר חובר בוולאז'ין כשנפטר הגר"א זצ"ל בחול המועד סוכות, ואז כשהגיע שמחת תורה לא היו מסוגלים בני הישיבה לרקוד, עד שפצח רבנו חיים מוולאז'ין בשיר הזה שפירושו אמנם רבינו הגר"א בעולם הבא אבל יפה שעה אחת של קורת רוח בעולם הזה יותר מכל חיי עולם הבא, וזהו עולם הבא איז אגוטע זאך לערנן תורה איז אבעסר זאך.
וזה מה שמצאתי בינתיים:
כרמי שלי כתב:סגי נהור כתב:הסיפור כפי שהוא מופיע כאן מוזר ביותר. מדוע עוה"ז עדיף מעוה"ב, עד שהגר"א זצ"ל היה מוכן "לוותר על כל העולם הבא הנפלא שיש לו שם, העיקר לזכות לרדת כמה דקות לעולם הזה"? משום שכאן אפשר "לקיים מצוות כבירות ונפלאות ולזכות לנצחיות של נצח נצחים של אושר נשגב יותר מכל חיי העולם הזה". נראה לי שמיותר להסביר שמשהו בלוגיקה כאן לא עובד...
סיפור ידוע ומפורסם. מקורו בס' עליות אליהו (הע' קיז), שם מופיע לנכון שהמעלה במצות מעשיות היא שעל-ידם "אדם ישר יחזה פני שכינה".
חזור אל “אָשִׁירָה נָּא לִידִידִי”
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 12 אורחים