נוטר הכרמים כתב:והנה עוד 'הנהגה' בקבלת משלוח מנות.
ידיד שלח לי ממה שסח הגאון ר' בונים שרייבר שליט"א על אביו הגדול הגאון ר' פינחס זצ"ל גאב"ד אשדוד, כפי שראה אור ב'אסופות'. מצו"ב.
הדבר לכאורה צ"ב מבחינת הלכה, ואולי מדין חינוך 'גם כי יזקין'...
נוטר הכרמים כתב:והנה עוד 'הנהגה' בקבלת משלוח מנות.
ידיד שלח לי ממה שסח הגאון ר' בונים שרייבר שליט"א על אביו הגדול הגאון ר' פינחס זצ"ל גאב"ד אשדוד, כפי שראה אור ב'אסופות'. מצו"ב.
חיימשה כתב:אליעזר בלוי כתב:נוטר הכרמים כתב:והנה עוד 'הנהגה' בקבלת משלוח מנות.
האם היה אומר כן גם על ליל פסח שמצותו במצוותיו
או על רה יוכפ על מצוות התשובה
או רק על פורים
או שנאמר שאין ענין בריבוי משלוח מנות ובטח שלא על חשבון תת
פליאה רבתא, הרי שו''ע מפורש, וְכָל הַמַּרְבֶּה לִשְׁלֹח לְרֵעִים מְשֻׁבָּח; תרצ''ה ז'
גאולה בקרוב כתב:
ובקשר למעשה שהובא כאן, לדעתי החידוש הוא לעסוק בהלכות דמאי בפורים, שהרי בד"כ עוסקים בענינו של יום, אלא שת"ח שכל כולו תפוש בנושא הלכתי מסויים הרי בזה שעשועיו גם בפורים.
בברכה המשולשת כתב:חיימשה כתב:אליעזר בלוי כתב:נוטר הכרמים כתב:והנה עוד 'הנהגה' בקבלת משלוח מנות.
האם היה אומר כן גם על ליל פסח שמצותו במצוותיו
או על רה יוכפ על מצוות התשובה
או רק על פורים
או שנאמר שאין ענין בריבוי משלוח מנות ובטח שלא על חשבון תת
פליאה רבתא, הרי שו''ע מפורש, וְכָל הַמַּרְבֶּה לִשְׁלֹח לְרֵעִים מְשֻׁבָּח; תרצ''ה ז'
לכאורה אפשר לומר שמדובר שמרבה בזה בלי הרבה ביטול תורה (ובקהילות הקטנות של פעם זה באמת לא היה הרבה)
חיימשה כתב:דומה שהעיר ביתר היתה גדולה מניו יורק של ימינו
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 22 אורחים